HomeWonen met zorgWaterrijk

Waterrijk

Wonen met dementie

Waterrijk; goede zorg dichtbij huis

Waterrijk ligt op Park Malderborgh; een “eiland” omgeven door groen en water. Met Waterrijk, Zonnebaars en het gezellige Restaurant Bij De Buren als middelpunt. Een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten. En waar oog is voor elkaar.

In Waterrijk woont u prettig in een eigen appartement. Goede zorg is in de buurt. Familie en vrienden zijn altijd welkom en blijven nauw betrokken.

Uw nieuwe thuis

Waterrijk heeft vier woongroepen met elk zes personen. Iedere woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer en keuken. Hier ontmoet u uw medebewoners. Er is oprechte aandacht voor elkaar. De sfeer is huiselijk, met de gezelligheid die u van vroeger kent. In Waterrijk mag u zijn wie u bent, u krijgt alle ruimte.

Lees meer informatie in de brochure over Park Malderborgh.

Eigen appartement

In uw appartement (ongeveer 40m2 ) kunt u doen en laten wat u wilt. In de woon/slaapkamer staat een elektrisch verstelbaar bed. Ook hoeft u niet te zorgen voor gordijnen, vitrage en vloerbedekking. De rest van de spullen mag u zelf meenemen. Het appartement heeft een ruime badkamer die eens per week door ons wordt schoongemaakt. Ook wassen we het beddengoed, de handdoeken en washandjes. De andere was kan uw familie doen. Maar u kunt het ook uitbesteden.

Vervelen is niet nodig...

Want bij Restaurant Bij De Buren is altijd iets te doen. Niet alleen bewoners komen hier graag. Ook mensen uit de buurt. Het is een ideale plek voor een kopje koffie of een activiteit. Wijnproeven, biljarten, koken; vrijwilligers van Restaurant Bij De Buren organiseren het allemaal. Natuurlijk met ondersteuning van professionals. Soms betaalt u een kleine bijdrage.

Bekijk hieronder alle voorzieningen van Waterrijk en de omgeving:

Beweegruimte
Bushalte
Fysiotherapie / ergotherapie
Gezamenlijke activiteiten
Gratis parkeren
Multifunctionele ruimte
Park
Restaurant
Spelmateriaal
Winkel / supermarkt

Altijd zorg in de buurt

Betrokken medewerkers staan dag en nacht klaar. Het draait om u. Samen met uw familie zorgen ze ervoor dat u het goed maakt. Daarnaast is er een specialist ouderengeneeskunde of fysiotherapeut verbonden aan Waterrijk.

Enthousiaste vrijwilligers

Op Park Malerborgh helpen vijftig vrijwilligers met activiteiten en de maaltijden. Of lopen de ‘kwiekroute’; een wandeling met beweegopdrachten tussendoor. Soms zijn ze een “maatje”. Dan doen ze een activiteit met u alleen. Leerlingen van het tegenovergelegen Kandinsky College lopen stage op het park. Die komt u tegen bij activiteiten of in het restaurant.

Welke zorgindicatie is nodig?

Voor een woning in Waterrijk is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

U kunt zich inschrijven met de volgende indicatie:

  • Zorgprofiel VV05:  beschermd wonen met intensieve dementiezorg
  • Zorgprofiel VV07:  beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst. Waterrijk biedt ook dagbehandeling.

T: 024-3017620 of E: zorgbemiddeling.nijm@zzgzorggroep.nl 

 

Wilt u een keer komen kijken?

Dan bent u natuurlijk van harte welkom. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken.

  • Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.

Contact

Adres:

Waterrijk
Irene Vorrinkstraat 411, 413, 429 & 431
6535 NB Nijmegen

Contactpersoon:

Mevrouw I. van de Sande

Telefoon:

024 – 366 57 77

E-mail:

i.vandesande@zzgzorggroep.nl

Met de auto:

Bewoners parkeren in de parkeergarage onder het complex. Bezoekers kunnen gratis op een terrein aan de overkant van de Malderborghstraat parkeren.

Met de bus:

Irene Vorrinkstraat (250 meter)


Terug naar wonen met zorg