HomeWonen met zorgWaterrijk

Waterrijk

Wonen met dementie

Op Park Malderborgh in de wijk Hatert in Nijmegen, ligt de beschermde woonvorm Waterrijk.

Waterrijk is een beschermde woonvorm voor mensen met dementie. Het maakt deel uit van appartementencomplex Zonnebaars, dat gevestigd is op Park Malderborgh in de Nijmeegse wijk Hatert. Waterrijk biedt een thuis aan 24 dementerende ouderen die hier samenwonen in vier groepswoningen. In de vier woningen heerst een huiselijke sfeer met ouderwetse gezelligheid. Veel bewoners herkennen zich in de traditionele manier van leven, waarbij de zorg voor het gezin en het dagelijkse huishouden een belangrijk onderdeel vormden.

Ruimte

Kenmerkend voor Waterrijk is ruimte. Letterlijk, omdat alle vier de woongroepen een grote woonkamer hebben en elke bewoner over een eigen ruime zit-slaapkamer met badkamer beschikt. Maar ook figuurlijk, omdat iedereen mag zijn wie hij of zij is. Medewerkers spelen daar met de zorg en activiteiten op in, altijd in nauwe samenspraak met familie en naasten. Zodat elke bewoner zich veilig thuis kan voelen.

Onderdeel van de wijk

Waterrijk maakt deel uit van de wijk Hatert en is nauw verbonden met het reilen en zeilen van de wijk, door contact met crèches, scholen en vrijwilligers. In het appartementencomplex Zonnebaars, waar Waterrijk deel van uitmaakt, bevindt zich ook het gezellige restaurant ‘… bij de buren’. Bewoners kunnen hier, onder begeleiding, met elkaar of met familieleden van een kop koffie of een maaltijd genieten en samen zijn. Het restaurant vormt een belangrijke ontmoetingsplek voor mensen uit de hele buurt: niet alleen bewoners van Park Malderborgh, maar ook andere wijkbewoners zijn welkom.

Van thuis naar Waterrijk naar huis

Speciaal voor mensen die zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar wel merken dat hun geheugen het steeds vaker laat afweten, biedt Waterrijk dagbehandeling, nachtzorg, of logeermogelijkheden. Gewoon, om even zonder zorgen te genieten van gezelligheid en zorg binnen handbereik. Om daarna weer opgeladen naar huis terug te keren. Een fijn gevoel, ook voor de naasten.

Meer informatie? Bekijk de folder van Park Malderborgh

ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen

ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen (afgekort ZZN) ondersteunt u in uw zoektocht naar een nieuwe woonomgeving. Wilt u meer informatie over wonen in Waterrijk of over de overige woon- en zorgmogelijkheden in Nijmegen? Bel dan tijdens kantooruren naar ZZN: 024 – 301 76 20.

Vrijwilliger worden?

Onze ruim 900 vrijwilligers zijn van grote betekenis voor onze organisatie. Iets voor een ander betekenen, nieuwe mensen leren kennen of eigen talenten benutten. In een prettige, ongedwongen sfeer kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van onze cliënten.

Vrijwilliger worden bij Waterrijk? Giovanna Di Stefano, vrijwilligerscoördinator, vertelt u er graag meer over: g.distefano@zzgzorggroep.nl

Adres Waterrijk

Irene Vorrinkstraat 411, 413, 429 & 431
6535 NB Nijmegen
Bekijk Waterrijk via Google Maps

T. 024 – 366 57 77


Terug naar wonen met zorg