Contact familie

Voor cliënten en familieleden

Familieleden en cliënten een hart onder de riem steken in deze onzekere en moeilijke tijd,
dat was het plan van teamcoach Dorien van Boekel.
Muziek kan je raken, verbindt en geeft troost op moeilijke momenten.
Daarom vroeg ze Inge van Westenbrugge (woonbegeleider 3IG) een passende tekst te schrijven voor een lied en er kwam een geweldige samenwerking van collega’s tot stand met als resultaat de video: 'Mag ik dan bij jou' van medewerkers van ZZG voor cliënten en familieleden. Voor u dus!

Hoe houdt u contact met uw familie?

Het coronavirus kan ertoe leiden dat u tijdelijk niet of minder op bezoek kunt bij uw naaste. We begrijpen dat dit moeilijk voor u is. We geven u graag tips om op afstand toch met elkaar in contact te blijven. Bekijk hier de mogelijkheden.

 

Beeldbellen

Als u door corona niet op bezoek kunt bij uw naaste kunt u nog wel digitaal met elkaar in contact komen. Dat kan op meerdere manieren.

U kunt gebruik maken van:

  • Beeldbellen via Google Hangouts. Bekijk hier de instructie.
  • Videobellen met whatsapp; bekijk hier de instructie Iphone en instructie Android.
  • Sommige locaties maken gebruik van Familienet. De woonlocatie van uw naaste kan hier u meer over vertellen.

Er zijn nog meer communicatiemiddelen en mogelijkheden om in contact te komen met elkaar. Meer tips vindt u op de website van Waardigheid en Trots

Wat kunt u doen tijdens het beeldbellen?

U kunt natuurlijk even bijpraten, maar u kunt ook samen een spelletje doen, bijvoorbeeld een potje yahtzee. U kunt uw kinderen een tekening laten maken of samen een liedje zingen. Of bekijk samen oude foto’s uit een fotoalbum.

Maak een gratis fotoplacemat

Weemen web | print | promo komt met een prachtig gratis gebaar, voor alle bewoners van de woonlocaties en hun familie. 

Op de website www.verzachteenzaamheid.nl kunnen familieleden van bewoners op locaties van ZZG zorggroep een eigen persoonlijke foto placemat of fotokaarten maken. Hoe werkt dat? Op de website kunt u kiezen uit een aantal ontwerpen. Tegelijk kunt u tot acht persoonlijke foto’s uploaden en er direct uw persoonlijke boodschap bij plaatsen. Weemen zorgt vervolgens gratis voor de productie én de verzending naar uw naaste.

Laat een presentje bezorgen

Presentjes laten bezorgen 
Verras uw familielid of naaste met een bloemetje, een chocoladereep, boek of een lieve kaart. U kunt uw presentje online bestellen en laten bezorgen via diverse bedrijven die u kunt vinden op internet. 

Kaartjes, presentjes en bloemen
U kunt zelf een kaartje opsturen, maar u kunt ook een kaartje laten maken en versturen via diverse websites zoals bijvoorbeeld greetz.nl, hallmark.nl, kaartje2go.nl

U kunt een presentje (boek, chocolade, knuffel) versturen via bolcom.nl, greetz.nl of een bloemetje laten bezorgen door uw lokale bloemist.

 

Stuur een digitaal kaartje

Wilt u een ander een hart onder de riem steken? Laten weten dat u aan de ander denkt? Dat u de ander waardeert? Stuur een digitaal kaartje via ZZG zorggroep. 

Klik op deze link om een kaartje te versturen.