Mantelzorg ondersteuning

Zodat u er niet alleen voor staat

Mantelzorg ondersteuningOm als mantelzorger goed voor uw naaste te kunnen zorgen, is het belangrijk dat u ook goed voor uzelf zorgt. En dat u tijd heeft voor ontspanning, een hobby of een uurtje sporten. Er zijn verschillende mogelijkheden om de zorg te delen. Of om hulp en mantelzorg ondersteuning te krijgen (ook bekend als respijtzorg).

Soorten mantelzorg ondersteuningAfhankelijk van uw situatie kunt u kiezen voor verschillende soorten mantelzorg ondersteuning.

Logeren bij ZZG zorggroep

Als mantelzorger heeft u soms behoefte aan rust en tijd voor uzelf. Om even op adem te komen. Daarom hebben wij bij een aantal woonlocaties logeermogelijkheden voor uw partner of familielid waar u voor zorgt.

Logeren respijtzorg

Vervangende mantelzorg

Familie, vrienden of buren kunnen veel voor u betekenen. Maar u kunt de zorg ook tijdelijk overdragen aan vrijwilligers of professionele hulp- en zorgverleners. Mantelzorg NL wijst u de weg.

Een paar dagen weg

Wilt u er even helemaal tussenuit? Dan kan een vrijwilliger van Handen in Huis de zorg tijdelijk overnemen. Als er professionele zorg geregeld is zoals therapieën of dagopvang gaat dit gewoon door.