Logeren

Logeren in een van onze woonlocaties

Bent u mantelzorger? Dan kan het zijn dat u op vakantie wilt om even op te laden. Of af en toe behoefte heeft aan rust. Want misschien slaapt u slecht doordat uw partner ‘s nachts wakker is. Of dreigt u overbelast te raken. Degene voor wie u zorgt, kan logeren in een van onze woonlocaties. Dan nemen wij de zorg over. Dit wordt ook wel vervangende mantelzorg of respijtzorg genoemd.

Eigen appartement 

Er zijn vier woonlocaties waar uw naaste tijdelijk kan logeren; Mookerhof in Mook, Meerstaete in Wijchen, Griffioen in Nijmegen en Kloostertuin in Groesbeek. Hier zijn speciale logeerappartementen, ingericht met een bed, stoel, televisie en waterkoker. Daarnaast beschikt het appartement over een eigen douche, toilet en wastafel. Samen met andere bewoners wordt er gegeten. En kan er meegedaan worden met activiteiten die er op dat moment zijn.  

Zorgplan

Samen bekijken we wat mogelijk is. Of uw naaste bijvoorbeeld één keer in de week komt. Of eenmalig als u er even tussenuit wilt. Dit hangt af van de situatie, welke kosten vergoed worden  en of het appartement vrij is. Vooraf maken we afspraken over de zorg, medicijngebruik en eventuele andere wensen. Alle afspraken leggen we vast in een zorgplan.  

Worden de kosten vergoed?

Of de kosten vergoed worden, hangt af van uw situatie. Bekijk hieronder de mogelijkheden: 

  • Heeft u een Wlz indicatie (MPT of VPT)? Dan is het mogelijk dat logeren binnen de indicatie past en de kosten vergoed worden. 
  • Bent u aanvullend verzekerd tegen zorgkosten? Informeer bij uw zorgverzekeraar of de kosten voor logeren/respijtzorg vergoed worden.  
  • Sommige gemeenten bieden een vergoeding voor logeren vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
  • Komt u niet voor vergoeding in aanmerking? Dan kan uw partner wel logeren. U betaalt de kosten zelf. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor logeren/ respijtzorg. Dan kunt u contact opnemen met afdeling Zorgbemiddeling. 

    024-301 76 20

   zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl