Revalideren

Revalidatie voor ouderen

U mag het ziekenhuis verlaten, maar bent nog niet voldoende hersteld om zelfstandig thuis te wonen? Bijvoorbeeld als u na een hersenbloeding opnieuw moet leren lopen. Dan kunt u bij ons revalideren en verder herstellen in het ZZG Herstelcentrum.  Wij zijn gespecialiseerd in geriatrische revalidatie. 

Revalidatiezorg op elkaar afgestemd

We werken nauw samen met specialisten uit diverse ziekenhuizen, zodat het gehele zorg- en behandelproces goed op elkaar aansluit. Nadat de overdracht met het ziekenhuis besproken is, wordt u bij ons opgenomen in één van de praktijken die het best past bij uw gezondheidsprobleem. Om bijvoorbeeld te revalideren na een heupoperatie komt u in Praktijk Heelkunde en orthopedie. Benieuwd hoe revalideren bij ons eruit ziet? Lees dan verder. 

Eigen suite  

U krijgt een eigen suite met bed, nachtkastje en kastruimte. U deelt de keuken en badkamer met degene die naast u verblijft. Op uw suite kunt u ook eten, maar dat kan ook samen met andere patiënten in de gezamenlijke ruimte van de praktijk.

Revalidatie behandelplan

Samen stellen we een behandelplan op en maken we heldere afspraken. Naast uw behandeling bent u zoveel mogelijk zelf bezig met uw herstel. Uw eigen inzet is belangrijk. Ook uw naasten kunnen helpen door bijvoorbeeld mee te kijken bij de therapie of extra met u te oefenen.   

Revalidatie en herstel

Iedere dag gaat u met ons team van professionals aan de slag. We monitoren hoe het met u gaat en ondersteunen u bij uw revalidatie en herstel. Samen bekijken we of u uw doelen haalt. Daarnaast oefent u zelf; in de oefenruimtes of met activiteiten. Ook is er tijdens de revalidatie veel aandacht voor voeding, want goed eten en drinken is belangrijk voor uw herstel. Als er bijvoorbeeld een dieet nodig is, geeft een diëtiste advies welke voeding het beste bij uw gezondheidssituatie past. 

Terug naar huis 

We zorgen dat u veilig terug naar huis kunt. Als u thuis ondersteuning nodig heeft, kan de wijkverpleging u helpen.  Als blijkt dat terug naar huis echt niet meer gaat, zoeken we een passende woonomgeving.

 

Meer over de locatie: ZZG Herstelcentrum park Dekkerswald

Het ZZG Herstelcentrum, op park Dekkerswald, is gelegen midden in de Groesbeekse bossen. Het Herstelcentrum beschikt over verschillende faciliteiten. Zo zijn er oefenruimtes met beweegapparaten voor fysiotherapie en een oefenpad buiten, hier traint u bijvoorbeeld om de stoep op en af te gaan. Daarnaast zijn er activiteiten die onderdeel zijn van uw revalidatieprogramma en beschikt het Herstelcentrum over een restaurant dat de hele dag geopend is. 

 

 

 

Hoe meldt u zich aan bij het herstelcentrum?

Als u wilt revalideren en herstellen in ZZG Herstelcentrum heeft u een zorgindicatie nodig. Er zijn verschillende indicaties mogelijk: 

  • Indicatie voor Geriatrische revalidatiezorg (GRZ)
  • Indicatie voor eerstelijnsverblijf (ELV) 

Deze indicatie vraagt het ziekenhuis voor u aan. Een specialist ouderengeneeskundige beoordeelt de aanvraag. 

 

  • Indicatie voor Herstelgerichte behandeling met verpleging en verzorging (VV 9b)

Dit is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg. Deze kunt u (vaak in overleg met het ziekenhuis) zelf aanvragen bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).  

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Onze medewerkers van het transferbureau helpen u graag verder. Zij zijn op werkdagen te bereiken op het hieronder genoemde nummer.
024 – 301 74 48
frontofficeherstelcentrum@zzgzorggroep.nl