Dagbehandeling op locatie

Bij geheugenproblemen

U wilt zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Activiteiten in het dagelijks leven zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Ook als u te maken krijgt met geheugenproblemen. Dagbehandeling kan u daarbij helpen.  

Wat is dagbehandeling?Bij dagbehandeling volgt u op locatie behandelingen die passen bij uw mogelijkheden, wensen en behoeften. Onder begeleiding van zorgprofessionals werkt u aan uw behandeldoelen. Daarnaast kunt u als u dat wilt meedoen aan verschillende ontspannende activiteiten. Ook die activiteiten zijn nuttig om uzelf thuis zo goed mogelijk te kunnen redden. De behandelingen en activiteiten vinden plaats in een groep of met u alleen. Dagbehandeling helpt om in uw dagritme te blijven. Ook zorgt het voor een zinvolle en plezierige invulling van uw dag. Hoeveel dagen per week en hoe lang u naar de dagbehandeling komt, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Voor wie is dagbehandeling? Dagbehandeling is voor mensen die problemen ervaren in het dagelijks leven door geheugenproblemen. Bijvoorbeeld bij dementie, hersenletsel na een beroerte of herseninfarct, de ziekte van Parkinson of de ziekte van Huntington.

Wat is het verschil tussen dagbehandeling en dagbesteding?Het belangrijkste verschil is dat we bij dagbehandeling werken met een behandelplan en behandeldoelen. We bezorgen u niet alleen een plezierige dag, maar werken ook samen aan verbetering of behoud van wat u nog zelf kunt.

Behandeling U volgt dagbehandeling onder begeleiding van zorgprofessionals. Welke dat zijn hangt af van uw behandeldoelen.

ActiviteitenU doet mee aan verschillende activiteiten. Per locatie verschilt het aanbod aan activiteiten. Samen met u kijken we welke activiteiten helpen bij uw behandeldoelen.

ContactHeeft u vragen over dagbehandeling bij ZZG zorggroep? Neem dan contact op met Zorgbemiddeling van ZZG zorggroep via zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl of 024 3017620

Locaties

U kunt meedoen met dagbehandeling op de volgende locaties: 

 

Bij geheugenproblemen

Dagbehandeling Maanvis Nijmegen

Dagbehandeling Maanvis ligt op Park Malderborgh in de wijk Hatert. Op het Park liggen ook de woonlocaties Zonnebaars en Waterrijk. Het middelpunt is restaurant ...Bij de buren. Een ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners. Hier kunt u terecht voor een kop koffie, een lekkere lunch of diner. Deelnemers aan dagbehandeling lunchen hier samen. Daarnaast kunt u als bezoeker van de dagbehandeling gebruik maken van veel verschillende voorzieningen op het Park. Zoals de rolstoelfiets of duofiets (onder begeleiding) en de KWIEKbeweegroute. 

Aanmelden en intakeDagbehandeling bij maanvis is voor mensen met geheugenproblemen. U kunt zich aanmelden via onderstaande contactpersoon. We nodigen u vervolgens uit om een ochtend of middag mee te doen. We bekijken dan of dagbehandeling voor u geschikt kan zijn. 

Meer informatie en contactVoor aanmelden, meer informatie of bij vragen over dagbehandeling Maanvis neemt u contact op met Petra Ebbeng, casemanager, via p.ebbeng@zzgzorggroep.nl of 06-12822349.

Dagbehandeling Kloostertuin Groesbeek

Dagbehandeling kloostertuin is onderdeel van het gebouw Kloostertuin in Park Mariëndaal. In Kloostertuin wonen mensen met dementie. Daarnaast wonen er mensen die een bepaalde mate aan zorg, ondersteuning en/of begeleiding nodig hebben. In Kloostertuin bevindt zich Gasterij ’t Groeske. Iedereen is hier welkom voor een praatje, een kopje koffie met wat lekkers, een heerlijke (verse) maaltijd en een dagelijkse boodschap.  

Aanmelden en intakeDagbehandeling bij Kloostertuin is voor mensen met geheugenproblemen. U kunt zich aanmelden via onderstaande contactpersoon. We nodigen u vervolgens uit om een ochtend of middag mee te doen. We bekijken dan of dagbehandeling voor u geschikt kan zijn.  

Meer informatie en contactVoor aanmelden, meer informatie of bij vragen over dagbehandeling Kloostertuin neemt u contact op met een van de casemanagers, via 06 51 76 99 99

Dagbehandeling De Hagert Wijchen/Leur

De Hagert biedt zorg in een kleinschalige, landelijke omgeving. Het dagelijkse leven staat in het teken van het buitenleven. Er wonen mensen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking. Bij De Hagert staat een zinvolle en betekenisvolle invulling van het leven centraal. Welke ondersteuning nodig is, is voor iedereen verschillend. Daarom werken wij zo min mogelijk vanuit vaste protocollen en procedures, maar kijken we echt naar wat iemand nodig heeft en zelf kan en wil. Deelnemers aan dagbehandeling helpen daar waar kan zoveel mogelijk mee.

Aanmelden en intakeDagbehandeling bij De Hagert is voor mensen met geheugenproblemen. U kunt zich aanmelden via onderstaande contactpersoon. We nodigen u vervolgens uit voor een gesprek en bekijken dan of dagbehandeling voor u geschikt kan zijn.  

Meer informatie en contactVoor aanmelden, meer informatie of bij vragen over dagbehandeling De Hagert neemt u contact op met Trudy Mimpen, casemanager via t.mimpen@zzgzorggroep of 06-48588937.

Zorgindicatie vanuit de Wlz

Voor dagbehandeling is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Meestal is uw huisarts, wijkverpleegkundige of specialist bij deze aanvraag betrokken en kan u helpen met de aanvraag.

Verwijzing van uw huisarts

Bij een verwijzing door uw huisarts valt de dagbehandeling onder GZSP-zorg in een groep. Deze dagbehandeling is voor een specifieke groep patiënten. GZSP-zorg zit in de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Vraag uw huisarts om meer informatie.