Kloostertuin Groesbeek

Contact gegevens

Adres:
Kloostertuin Groesbeek
Stationsweg 9
6561 BZ Groesbeek

Bereikbaarheid

Met de auto
Er is een parkeerplaats bij het complex.

Met de bus
Centrum (180 meter), Molenweg (250 meter) en Spoorzicht (280 meter).

Kloostertuin; een veilig thuis in hartje Groesbeek

Wij begrijpen dat als u gaat verhuizen, u het liefst uw vertrouwde leven voortzet. Daarom woont u in Kloostertuin zoveel mogelijk net als thuis. Wij ondersteunen waar nodig. Zodat u zo lang mogelijk alles zelf kunt blijven doen.

Wonen in een voormalig klooster

Kloostertuin bestaat uit drie aan elkaar gebouwde panden. Het moderne appartementencomplex met 71 huurappartementen, het voormalige klooster en de kapel. Kloostertuin is onderdeel van Park Mariëndaal en grenst direct aan het centrum van Groesbeek. Wonen en zorg is gescheiden. ZZG zorggroep levert de zorg die u nodig heeft, het appartement huurt u via ZZG Vastgoed. Bijna alle woningen vallen binnen de sociale huurgrens (u krijgt huursubsidie als u daarvoor in aanmerking komt).

Veilig wonen met dementie

Op de begane grond en eerste verdieping zijn 32 huurappartementen voor bewoners met dementie. U krijgt een eigen appartement met woonkamer, open keuken, slaapkamer, badkamer en een balkon of terras. Samen stemmen we af welke zorg u nodig heeft. Er is 24 uur per dag, 7 dagen in de week zorg en begeleiding aanwezig. Vier teams met acht à twaalf woonbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de zorg en begeleiding aan acht bewoners. 

Zelfstandig wonen met zorg bij de hand

Op de tweede, derde en vierde verdieping liggen 39 huurappartementen voor mensen met een lichamelijke zorgvraag. U krijgt een eigen appartement met woonkamer, open keuken, badkamer, balkon of terras en twee slaapkamers. 

Heeft u zorg nodig? Dan bespreken we samen met u wat voor u passende zorg is. Op de begane grond in het Klooster is een centrum voor geriatrische behandeling en advies. Hier is aanvullende zorg zoals logopedie, fysiotherapie en ergotherapie beschikbaar.

Dagbehandeling

Er is dagbehandeling voor mensen met dementie op de begane grond in het Klooster. Dit is bedoeld voor mensen die nog zelfstandig thuis wonen en te maken hebben met geheugenproblemen. De professionals van de dagbehandeling (ZZG) bieden samen met professionals van Forte Welzijn een keten van inloop, ontmoeting, dagbesteding en dagbehandeling.


Voorzieningen & activiteiten

WiFi
Supermarkt
Fysiotherapie en/of ergotherapie
Tuin
Bushalte
Gratis parkeren
Beweegruimte
Gezamelijke activiteiten

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Kloostertuin heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

Bij dementie

  • VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg, zonder artikel 21
  • VV07/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding, zonder artikel 21

Bij lichamelijke achteruitgang

  • VV04/zorgprofiel VV beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging.
  • VV06/zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.

In Kloostertuin geldt zorgleveringsvorm Volledig Pakket Thuis (VPT). Uw ZZP wordt bij aanvang van zorg omgezet naar een VPT.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling. 

      024 – 301 76 20

    zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Kloostertuin? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht