Kloostertuin Groesbeek

Contact gegevens

Adres:
Kloostertuin Groesbeek
Stationsweg 9
6561 BZ Groesbeek

Bereikbaarheid

Met de auto
Er is een parkeerplaats bij het complex.

Met de bus
Centrum (180 meter), Molenweg (250 meter) en Spoorzicht (280 meter).

Welkom in Kloostertuin

In Kloostertuin heeft u een veilig thuis in hartje Groesbeek. Als u gaat verhuizen naar een woonzorglocatie zet u het liefst uw vertrouwde leven voort. Daarom woont u in Kloostertuin zo veel mogelijk net als thuis. Wij ondersteunen waar nodig. Zodat u zo lang mogelijk alles zelf kunt blijven doen.


Locatie & ligging

Kloostertuin bestaat uit drie aan aaneengesloten gebouwen. Het moderne appartementencomplex met 71 huurappartementen, het voormalige klooster en de kapel. Kloostertuin is onderdeel van Park Mariëndaal en ligt direct naast het centrum van Groesbeek. Wonen en zorg is gescheiden.

ZZG zorggroep levert de zorg die u nodig heeft, het appartement huurt u via ZZG Vastgoed. Bijna alle woningen vallen binnen de sociale huurgrens. Dat betekent dat u huursubsidie krijgt als u daarvoor in aanmerking komt. In Kloostertuin vindt u ook Gasterij ‘t Groeske. ’t Groeske heeft een restaurant, eetwinkel en huiskamer. Niet alleen bewoners van Kloostertuin komen hier graag, ook mensen uit Groesbeek zijn van harte welkom. 

(Als) thuis wonen

Op de begane grond en eerste verdieping zijn in totaal 32 huurappartementen voor mensen met dementie. Op de tweede, derde en vierde verdieping bevinden zich 39 huurappartementen voor mensen met lichamelijke achteruitgang. 

Uw appartement

U krijgt een eigen appartement met woonkamer, open keuken, slaapkamer, badkamer en een balkon of terras. Samen met uw naasten richt u uw appartement in. 

Samen zorgen

Als u komt wonen in Kloostertuin, zet u uw leven zo veel mogelijk door. We kijken samen wie welke taken oppakt. We verwachten van uw naasten een actieve betrokkenheid, zoals het organiseren van uw dagbesteding, het verzorgen van uw was en het schoonhouden van het appartement. Met ZZG zorgmedewerkers maakt u afspraken over de professionele verpleging, verzorging en behandeling die u nodig heeft vanwege uw aandoening. 

Zo kunt u, als dat nodig is, gebruik maken van het Centrum voor geriatrische behandeling en advies. Dit centrum bevindt zich op de begane grond in het Klooster. Hier is ook aanvullende zorg zoals logopedie, fysiotherapie en ergotherapie beschikbaar. Er is dagbehandeling voor mensen met dementie op de begane grond in het Klooster. De professionals van de dagbehandeling (ZZG) bieden samen met professionals van Forte Welzijn en Gasterij 't Groeske een keten van inloop, ontmoeting, dagbesteding en dagbehandeling.

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in een woonlocatie, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. Kloostertuin is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg, zonder artikel 21
  • VV07/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding, zonder artikel 21
  • VV04/zorgprofiel VV beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging.
  • VV06/zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.

In Kloostertuin geldt zorgleveringsvorm Volledig Pakket Thuis (VPT). Uw ZZP wordt bij aanvang van zorg omgezet naar een VPT.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Kloostertuin? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht