Zonnebaars Nijmegen

Contact gegevens

Adres:
Zonnebaars Nijmegen
Irene Vorrinkstraat 403
6535 NB Nijmegen

Contactpersoon

Mariette Kranendonk

Bereikbaarheid

Met de auto
Bewoners parkeren in de parkeergarage onder het complex. Bezoekers kunnen gratis op een terrein aan de overkant van de Malderborghstraat parkeren.

Met de bus
Irene Vorrinkstraat (250 meter)  

 

Zonnebaars; zelfstandig wonen op Park Malderborgh

Verhuist u naar Zonnebaars, dan heeft u een eigen woning waar u de baas bent. U regelt zelf uw zaakjes en ontvangt bezoek wanneer u wilt. Waar nodig, is er professionele zorg (ook wel beschut wonen genoemd). U bepaalt hoe u uw leven leidt maar staat er niet alleen voor.

Thuis op Park Malderborgh

Uw nieuwe thuis ligt op Park Malderborgh. Een “eiland” omgeven door groen en water. Hier liggen de woonlocaties Zonnebaars en Waterrijk. En Restaurant... bij de buren als middelpunt. Veel voorzieningen zijn op het park aanwezig. Zoals een winkeltje, fysiotherapiepraktijk en dagbehandeling.

Zelfstandig wonen in een ruim appartement 

In Zonnebaars woont u zelfstandig. Het ruime appartement richt u in met uw eigen spullen. U betaalt huur aan woningbouwvereniging Portaal. En kiest uw eigen energieleverancier. Meestal is het mogelijk om huishoudelijke hulp te krijgen. Dit hangt af van uw indicatie. Ook uw partner mag meeverhuizen. Zo kunt u (samen) blijven wonen op de manier die u prettig vindt.

Voor elk wat wils 

Bij Zonnebaars leeft u zelfstandig. Wilt u deelnemen aan een activiteit, dan kijken we samen wat het beste bij u past. Dit kan bijvoorbeeld een lezing zijn, computer- of taalcursus of breien. In het hele park zijn vijftig vrijwilligers actief. Zij helpen met activiteiten. Soms zijn zij een “maatje” en doen ze een activiteit met u alleen.

Zorg in de buurt; een veilig gevoel 

Een zorgteam staat voor u klaar. Om u te ondersteunen als dat nodig is. Ook ‘s nachts. Samen met de casemanager kijkt u wat u zelf kan, of familie en vrienden kunnen helpen en welke zorg u nodig heeft. Dit leggen we vast in een zorgplan.

Dagbehandeling

In Zonnebaars kunt kunt u ook terecht bij dagbehandeling Maanvis. Dit is bedoeld voor mensen die nog zelfstandig thuis wonen en te maken hebben met geheugenproblemen. 


Voorzieningen & activiteiten

Fysiotherapie en/of ergotherapie
Bushalte
Gratis parkeren
Bos en/of Park
Restaurant
Supermarkt
Gezamelijke activiteiten

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Zonnebaars is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • Volledig Pakket Thuis 4 (zorgprofiel beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging VV04).
  • Volledig Pakket Thuis 6 (beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging VV06).
  • Volledig Pakket Thuis 8 (beschermd wonen met zeer intensieve zorg VV08). Alleen mogelijk in overleg.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling.  

     024-301 76 20

   zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl