HomeWonen met zorgMeerstaete

Meerstaete

Wonen met dementie

Kleinschalig wonen met dorpse allure in het centrum van Wijchen.

In de nieuwe wijk Oostflank aan het Wijchens Meer hebben KlokBouwOntwikkeling en ZZG zorggroep Meerstaete gerealiseerd. Een gebouw met 27 appartementen verdeeld over drie woonlagen. De appartementen zijn bestemd voor mensen met dementie. Zij hebben een eigen appartement, en kunnen daarnaast naar wens gebruikmaken van gezamenlijke huiskamers, een multifunctionele ruimte en de binnentuin. In het gebouw zijn ook twee appartementen voor tijdelijke opvang.

Wonen

Meerstaete is bestemd voor mensen met dementie. Op deze locatie ontvangen bewoners 24-uurszorg en toezicht in een veilige omgeving. Elke bewoner heeft de privacy van zijn eigen appartement. Het appartement bestaat uit een woonkamer met kitchenette, slaapkamer, ruime badkamer en een Frans balkon. Op elke etage is er een huiskamer waar bewoners indien gewenst samen kunnen koken en eten. Ook zijn er diverse belevingshoekjes en een beschermde binnentuin. Zo is er altijd in Meerstaete een plekje te vinden waar de bewoner zich op dat moment het prettigst voelt.

Bijzondere ligging

Het gebouw Meerstaete staat in de wijk Oostflank, gelegen aan het Wijchense meer. In dit nieuwe woongebied worden meer dan 100 verschillende woningen gebouwd. Het centrum van Wijchen bevindt zich op loopafstand van de wijk. Naast Meerstaete staat een kerk en liggen de tuinen van de pastorie.

Logeren (nieuw!)

In het gebouw zijn ook twee appartementen voor tijdelijke opvang. Deze zijn bestemd voor mensen die tijdelijk extra zorg en ondersteuning nodig hebben nadat ze bijvoorbeeld uit het ziekenhuis zijn ontslagen, maar nog niet naar hun huis terug kunnen. Ook kan gedacht worden aan tijdelijke opvang ter ontlasting van de mantelzorger. Kortdurend verblijf voor mensen met een Volledig Pakket Thuis (logeeropvang Wlz) en andere vormen van ‘logeren’ in Meerstaete behoren ook tot de mogelijkheden. Bekijk de sfeerimpressie van logeren binnen Meerstaete of lees verder op Logeren bij ZZG zorggroep. 

Meer weten?

Meer informatie over wonen in Meerstaete leest u in de locatiebrochure. Of neem contact op met de
locatiemanager van Meerstaete Marja Sasse, per e-mail E: m.sasse@zzgzorggroep.nl.
casemanager van Meerstaete Astrid Hoogerbrugge, per mail E: a.hoogerbrugge@zzgzorggroep.nl

 

Wilt u meer informatie over de overige woon- en zorgmogelijkheden in Wijchen? Mail dan naar frontofficewijchen@zzgzorggroep.nl of bel met een van onderstaande nummers.

Vrijwilliger worden?

Onze ruim 900 vrijwilligers zijn van grote betekenis voor onze organisatie. Iets voor een ander betekenen, nieuwe mensen leren kennen of eigen talenten benutten. In een prettige, ongedwongen sfeer kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van onze cliënten.

Vrijwilliger worden bij Meerstaete? Yvonne Kok vertelt u er graag meer over: y.kok@zzgzorggroep.nl

Adres Meersteate

Don Emanuelstraat 25
6602 GX Wijchen
Bekijk Meerstaete via Google Maps

06 – 53  26 40 78 (begane grond)
06 – 53 12 73 10 (team 1e verdieping)
06 – 53 27 78 05 (team 2e verdieping)


Terug naar wonen met zorg