HomeWonen met zorgMeerstaete

Meerstaete

Wonen met dementie

Kleinschalig wonen met dorpse allure in het centrum van Wijchen.

Meerstaete

In de nieuwe wijk Oostflank aan het Wijchens Meer hebben KlokBouwOntwikkeling en ZZG zorggroep Meerstaete gerealiseerd. Een gebouw met 27 appartementen verdeeld over drie woonlagen. De appartementen zijn bestemd voor mensen met dementie. Zij hebben een eigen appartement, en kunnen daarnaast naar wens gebruikmaken van gezamenlijke huiskamers, een multifunctionele ruimte en de binnentuin. In het gebouw zijn ook twee appartementen voor tijdelijke opvang.

Beschermd wonen

Meerstaete is bestemd voor mensen met dementie. Op deze locatie ontvangen bewoners 24-uurszorg en toezicht in een veilige omgeving. Elke bewoner heeft de privacy van zijn eigen appartement. Het appartement bestaat uit een woonkamer met kitchenette, slaapkamer, ruime badkamer en een Frans balkon. Op elke etage is er een huiskamer waar bewoners indien gewenst samen kunnen koken en eten. Ook zijn er diverse belevingshoekjes en een beschermde binnentuin. Zo is er altijd in Meerstaete een plekje te vinden waar de bewoner zich op dat moment het prettigst voelt.

Bijzondere ligging

Het gebouw Meerstaete staat in de wijk Oostflank, gelegen aan het Wijchense meer. In dit nieuwe woongebied worden meer dan 100 verschillende woningen gebouwd. Het centrum van Wijchen bevindt zich op loopafstand van de wijk. Naast Meerstaete staat een kerk en liggen de tuinen van de pastorie.

St. Jozef

Woonzorgcentrum St. Jozef in Wijchen sloot in juni 2017 haar deuren. 27 bewoners van St. Jozef verhuisden in februari 2017 naar hun nieuwe appartement in Meerstaete. De overige bewoners verhuisden in eind mei/begin juni 2017 naar een van de nieuwbouwlocaties De Passerel en De Elst in woonservicegebied Wijchen-Noord.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over wonen met zorg in Meerstaete of over de overige woon- en zorgmogelijkheden in Wijchen? Mail dan naar frontofficewijchen@zzgzorggroep.nl of bel met een van onderstaande nummers.

Meerstaete

Don Emanuelstraat 25
6602 GX Wijchen

06 – 52 54 04 47 (begane grond)
06 – 53 10 37 89 (team 1e verdieping)
06 – 53 56 43 12 (team 2e verdieping)


Terug naar wonen met zorg