HomeWonen met zorgMeerstaete

Meerstaete

Wonen met dementie

Wonen met uitzicht op het Wijchens Meer

Meerstaete is prachtig gelegen aan het Wijchens Meer. In de nieuwe wijk Oostflank, op loopafstand van het centrum. Als thuis wonen vanwege dementie niet meer gaat, kunt u hier terecht. Hier woont u zoals thuis. In een beschutte omgeving. U kunt uw leven zoveel mogelijk voortzetten zoals u gewend bent. Zorg is 24 uur aanwezig.

Meerstaete; uw nieuwe thuis

Meerstaete heeft 27 appartementen, verdeeld over drie woongroepen. Iedere woongroep heeft een eigen huiskamer en een gezellige keuken. U vindt altijd een plek waar u zich prettig voelt. In uw appartement, de huiskamer, multifunctionele ruimte of in de binnentuin. Meerstaete heeft ook twee appartementen om te logeren. Als de mantelzorger behoefte heeft aan rust of tijd voor zichzelf.

Eigen appartement

Verhuist u naar Meerstaete, dan huurt u een appartement met woon- en slaapkamer, tweepits kookgelegenheid, koelkast en ruime badkamer. U richt uw appartement in met uw eigen spullen. Uiteraard ontvangt u bezoek wanneer u wilt. Het blijft uw thuis.

Meer informatie leest u in de brochure van Meerstaete.

Veel te doen

Als u wilt, helpt u mee met koken of met andere huishoudelijke taken. Wekelijks bespreken we het menu van de week met u en uw medebewoners. De gezamenlijke maaltijden mag u in de keuken eten. Voor een zinvolle daginvulling bieden we diverse activiteiten waar u aan kunt deelnemen.

Bekijk hieronder de voorzieningen van Meerstaete:

Bushalte
Eerste hulp
Fysiotherapie / ergotherapie
Gezamenlijke activiteiten
Gratis parkeren
Kapper
Kerk
Multifunctionele ruimte
Spelmateriaal
Tuin
Wi-Fi
Winkel / supermarkt
Zwembad

Professionele zorg

Omdat ieder mens uniek is, kijken we samen met u wat u zelf nog kunt en waar familie of vrienden kunnen helpen. U wordt ondersteund door een deskundig team van woonbegeleiders, een casemanager, coördinator welzijn en specialist ouderengeneeskunde. Als het nodig is, komt er een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist naar Meerstaete. Wel blijven uw huisarts en apotheker de eerste verantwoordelijke.

Vrijwilligers

Bij Meerstaete werken veel vrijwilligers. Zij helpen met koken en activiteiten. Begeleiden spelletjes die leiden tot gesprekken en herinneringen, zoals crdl en beleefkoffer. Of de silverfit waarmee u in beweging blijft. Tijdens de wekelijkse wandelclub maken vrijwilligers samen met u mooie tochten langs het meer. Ook uw familie kan helpen. Met activiteiten of door lid te worden van de cliëntenraad.

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Meerstaete heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicatie:

  • VV05 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • Volledig Pakket Thuis 5 (VPT-5)

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst: frontofficewijchen@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Dan bent u natuurlijk van harte welkom. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken.

  • Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.

Contact

Meerstaete
Don Emanuelstraat 25
6602 GX Wijchen

Locatiemanager:
Mevrouw M. Sasse
m.sasse@zzgzorggroep.nl

Casemanager:
Mevrouw A. Hoogerbrugge
a.hoogerbrugge@zzgzorggroep.nl

Met de auto:
U kunt gebruikmaken van de gratis parkeergarage in de buurt. Aan de achterkant van het complex zijn blauwe zones waar u twee uur gratis parkeert.

Met de bus:
Europaplein (350 meter), Station Wijchen (850 meter)


Terug naar wonen met zorg