HomeWonen met zorgMeander

Meander

Wonen met lichamelijke achteruitgang

In woonservicezone Wijchen-Noord ligt appartementencomplex Meander.

Sinds september 2012 wonen in Meander 56 mensen met een intensieve zorgvraag. Ze wonen in tweekamerappartementen.

Voorzieningen

Het gebouw bestaat uit 56 huurappartementen van 55 vierkante meter met woonkamer, aparte slaapkamer, ruime badkamer/toilet en open keuken. De appartementen bevinden zich op de 1e, 2e en 3e verdieping en zijn te huur via Talis. Wij leveren aan alle bewoners passende zorg.
Op de begane grond ligt de multifunctionele ontmoetingsruimte ‘t Kompas en de huiswinkel. Ook zijn er een aantal kantoren voor het personeel gevestigd.

Ontmoetingsruimte ’t Kompas

Ontmoetingscentrum De Huttenkamp Wijchen (initiatief van MEER Welzijn Wijchen) heeft haar activiteiten naar ’t Kompas verplaatst. Dit houdt in dat in Meander een groot aanbod aan activiteiten is ontstaan, zoals: biljart(wedstrijden), bridge, diverse vormen van bewegen, rikken, sjoelen, schilderen, handwerken, yoga en nog veel meer. Daarnaast wordt in ‘t Kompas van maandag tot en met vrijdag tussen de middag een warme maaltijd geserveerd. Dit aanbod is niet alleen bedoeld voor bewoners van Meander, maar voor alle inwoners van Wijchen.

Meer informatie over wonen in Meander leest u in de locatiebrochure.
Vraag ‘m direct aan (of download de digitale versie)!

De wijk van de toekomst

Samen met Talis, de gemeente en andere maatschappelijke organisaties bouwen wij in Wijchen-Noord aan de wijk van de toekomst. Een zogenoemde woonservicezone met een divers aanbod aan woningen met zorg, welzijnsvoorzieningen en een ontmoetingsplek. In de wijk van de toekomst ligt naast Meander ook De Oogst. In De Oogst wonen 46 personen met een zorgvraag ontstaan door lichamelijke achteruitgang. Meander en De Oogst zijn als eerste bouwfase onderdeel van dit project. De nieuwbouw past in de toekomstgerichte wijk: eigentijds, vriendelijk en kleinschaliger dan traditionele zorgcomplexen.

Uw ervaringen over onze zorg- en dienstverlening doorgeven? Ga naar Tweespraak.

Meander

Passedwarsstraat 69b
6601 AR Wijchen
Bekijk Meander via Google Maps
T. (024) 301 75 00
E. meander@zzgzorggroep.nl


Terug naar wonen met zorg