HomeWonen met zorgDe Weegbree

De Weegbree

Wonen met dementie

Aan de rand van het centrum van Wijchen ligt verpleeghuis de Weegbree.

Quote ZZG Zorggroep

Mevrouw Pouwelsen

Mevrouw Pouwelsen is vaak in grand cafe ‘Het Rozenblad’ van de Weegbree te vinden. Met een kopje koffie even lekker kletsen. En zoals ze zelf zegt: “We hebben het hier gezellig onder mekaar.”

In de Weegbree wonen 72 mensen met dementie, meestal dichtbij familie en vrienden. Ze wonen er veilig en vertrouwd, net als thuis. Ze kunnen zijn wie ze zijn en zetten ook in hun nieuwe omgeving de eigen levensstijl voort. De Weegbree biedt ook vier dagen per week dagbehandeling aan zes cliënten per dag.

Bij de Weegbree heerst een gemoedelijke sfeer. Bewoners brengen er hun dag door met zes, acht of tien medebewoners. Gezamenlijk delen ze een van de negen huiskamers. In iedere huiskamer is een team van verzorgenden en huiskamerassistenten samen verantwoordelijk voor de 24-uurs zorg van de bewoners. In de huiskamers eten de bewoners samen, ontvangen ze bezoek en kijken ze televisie. Er is veel aandacht voor de huiselijke sfeer waarbij ontspanningsactiviteiten zoals een muziekmiddag, jam maken of bewegen niet ontbreken.

Zoeken bewoners meer bewegingsvrijheid, dan lopen ze een rondje door de belevingsgangen van het gebouw. Daar zijn de kapel, het aquarium, het grand café en diverse muurschilderingen te vinden. Of de grote binnentuin die bij mooi weer erg in trek is. Heeft een bewoner zin om even alleen te zijn, op de eigen of met een andere bewoner gedeelde kamer, dan is dat ook prima. Bij de Weegbree stralen zowel het gebouw, de inrichting als de manier van werken rust uit. Bewoners vinden altijd wel een plekje waar ze zich op hun gemak voelen. Familie en vrienden worden nauw bij het leven in de Weegbree betrokken.

Onze medewerkers werken belevingsgericht. Dat wil zeggen dat ze ervoor zorgen dat bewoners zich gesteund en geborgen voelen en dat zij hun gevoel van eigenwaarde behouden. Wij bieden dan ook geen standaardzorg aan.

Uw ervaringen over onze zorg- en dienstverlening doorgeven? Ga naar Tweespraak.

Meer informatie over wonen in de Weegbree leest u in de locatiebrochure.
Vraag ‘m direct aan (of download de digitale versie)!

Verpleeghuis de Weegbree

Hoefsestraat 40
6601 GV Wijchen
T. (024) 649 27 00
Bekijk de Weegbree via Google Maps


Terug naar wonen met zorg