HomeWonen met zorgDe Passerel

De Passerel

Wonen met dementie

Kleinschalig wonen midden in woonservicegebied Wijchen-Noord Hof van de Elst.

In Hof van de Elst staat De Passerel. Een kleurrijk gebouw met in totaal 52 appartementen verdeeld over drie woonvormen. De Passerel-woongroep met negen appartementen is speciaal voor mensen met dementie en bevindt zich op de begane grond. U woont daar in een kleinschalige beschermde omgeving. Met de privacy van uw eigen appartement en de mogelijkheid tot samenzijn in de gezamenlijke huiskamer en tuin. Een ander deel van de appartementen is bestemd voor mensen met lichamelijke achteruitgang en een deel van de appartementen wordt door Talis verhuurd als reguliere huurwoningen.

Beschermd wonen

De begane grond van De Passerel is bestemd voor mensen met dementie. Op deze locatie ontvangen bewoners 24-uurszorg en toezicht in een veilige omgeving. Elke bewoner heeft de privacy van zijn eigen appartement. Het appartement bestaat uit een woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers, ruime badkamer. Twee appartementen hebben toegang tot een klein terras. Alle negen appartementen komen uit in gezamenlijke ruimtes. Zo is er een huiskamer waar gezamenlijk gekookt en gegeten kan worden.

Meer informatie over wonen in De Passerel-woongroep leest u in de locatiebrochure Passerel-woongroep

Prettig wonen met zorg bij de hand

In een aantal appartementen van dit moderne gebouw wonen alleenstaanden en echtparen. Echtparen waarvan een van de partners of beiden een zorgbehoefte heeft. U woont hier zelfstandig in uw eigen twee- of driekamerappartement. U heeft zorg en ondersteuning nodig vanwege lichamelijke achteruitgang. De benodigde zorg ontvangt u van een klein team van zorgprofessionals werkzaam bij ZZG zorggroep.

Meer informatie over wonen in De Passerel-zorgwoningen leest u in de locatiebrochure Passerel-zorgwoningen

De Passerel ligt in woonservicegebied Hof van de Elst. Dit gebied bestaat uit (huur)woningen waar diverse vormen van zorg en ontmoeten mogelijk zijn. Naast diverse woon-zorgcomplexen is er een tweetal huisartsenpraktijken  en een apotheek gevestigd. Daarnaast is er het plein een Kiosk voor uitleen van hulpmiddelen. Verder is er een beweegtuin, beschermde tuin en een park ontwikkeld. In Meander bevindt zich activiteitenruimte ’t Kompas, een restaurant en een winkeltje. Tevens is in Meander fitness voor ouderen mogelijk.

Meer informatie en rondleiding

Wonen in De Passerel  kan met een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg. Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Bianca Janssen. Bij haar kunt u zich ook opgeven voor de maandelijkse rondleidingen. Deze vinden plaats op iedere laatste dinsdag van de maand om 14.00 uur. Met feestdagen kan de dag van de rondleiding afwijken.

Vrijwilliger worden?

Onze ruim 900 vrijwilligers zijn van grote betekenis voor onze organisatie. Iets voor een ander betekenen, nieuwe mensen leren kennen of eigen talenten benutten. In een prettige, ongedwongen sfeer kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van onze cliënten.

Vrijwilliger worden bij Hof van de Elst (De Passerel, De Elst, Meander en De Oogst)? Corrie Custers, welzijnsmedewerker, vertelt u er graag meer over: c.custers@zzgzorggroep.nl

Adres De Passerel

Passedwarsstraat 79e
6601 AR Wijchen
Bekijk De Passerel via Google Maps

frontoffice.wijchen@zzgzorggroep.nl


Terug naar wonen met zorg