HomeWonen met zorgDe Passerel

De Passerel

Wonen met dementie

Kleinschalig wonen midden in woonservicegebied Wijchen-Noord.

De Passerel

Op de plek waar eerst verzorgingshuis De Elsthof in Wijchen stond, komt De Passerel. Een gebouw met in totaal 52 appartementen. Het merendeel van deze appartementen is bestemd voor mensen met lichamelijke problemen of wordt door Talis verhuurd als reguliere huurwoningen. De negen appartementen voor mensen met dementie bevinden zich op de begane grond. Zij wonen daar  in een kleinschalige beschermde omgeving. Met de privacy van een eigen appartement en de mogelijkheid tot samenzijn in de gezamenlijke huiskamer en binnentuin.

De bouw van De Passerel is in volle gang. Naar verwachting is het gebouw gereed in het tweede kwartaal van 2017.

Beschermd wonen

De begane grond van De Passerel is bestemd voor mensen met dementie. Op deze locatie ontvangen bewoners 24-uurszorg en toezicht in een veilige omgeving. Elke bewoner heeft de privacy van zijn eigen appartement. Het appartement bestaat uit een woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers, ruime badkamer en een klein terras. Alle negen appartementen komen uit in gezamenlijke ruimtes. Zo is er een huiskamer waar gezamenlijk gekookt en gegeten kan worden.

Woonservicegebied Wijchen-Noord

De Passerel ligt in woonservicegebied Wijchen-Noord. Dit gebied bestaat uit (huur)woningen waar diverse vormen van zorg en ontmoeten mogelijk zijn. Naast diverse woon-zorgcomplexen vestigen zich ook een huisartsenpraktijk en een apotheek. Daarnaast komt er op het plein een kiosk voor uitleen van hulpmiddelen. Verder wordt er een beweegtuin, beschermde tuin en een park ontwikkeld. In Meander bevindt zich activiteitenruimte ’t Kompas, een restaurant en een winkeltje. Tevens is in Meander fitness voor ouderen mogelijk.

St. Jozef

Woonzorgcentrum St. Jozef in Wijchen sluit in 2017 haar deuren. Een aantal bewoners van St. Jozef zal in het tweede kwartaal van 2017 verhuizen naar De Passerel.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over wonen met zorg in De Passerel of over de overige woon- en zorgmogelijkheden in Wijchen? Neem dan contact op met de medewerkers van front-office, 024 – 366 57 77 of mail naar frontofficewijchen@zzgzorggroep.nl.

 

De Passerel

Passedwarsstraat 79e
6601 AR Wijchen

 


Terug naar wonen met zorg