Afgelopen maandag 11 december heeft Angela Jansen, bestuurder van ZZG zorggroep, het ambitiedocument Regionaal Wachtlijstbureau ondertekend. Dat deed ze samen met de bestuurders van acht andere zorgorganisaties uit Netwerk Nonna*. Hiermee zetten we met elkaar een belangrijke stap in de regio in het toegankelijk houden van de zorg voor kwetsbare ouderen. 

Zorg moet anders. Hoe dan? 
Vanuit de gedeelde maatschappelijke opgave om de zorg anders vorm te geven, is een Regionaal Wachtlijstbureau een noodzakelijke, logische en nuttige stap. Het idee achter dit bureau is het creëren van een gezamenlijke entreepoort. Om daarmee de wachttijden op (door)plaatsing van ouderen doelmatiger te organiseren. Maar ook de zoektocht van verwijzers makkelijker te maken, de kwaliteit van plaatsingen en het plaatsingsproces te verhogen én meer inzicht te krijgen in de regionale vraagontwikkeling en capaciteitsvraagstukken. Met als gezamenlijk einddoel het vinden van de juiste zorg op de juiste plek voor de cliënt.

Met het ondertekenen van het ambitiedocument is ook een startschot gegeven voor de eerste fase van de inrichting van het Regionaal Wachtlijstbureau. Als alles volgens planning verloopt, dan wordt het bureau in het najaar van 2024 feestelijk geopend. Met de ondertekening is het projectteam ook officieel van start gegaan om invulling te geven aan deze ambitie.

Krachten bundelen via Netwerk Nonna
“Het ondertekenen van het ambitiedocument het Regionaal Wachtlijstbureau is een belangrijke stap in de regionale samenwerking”, stelt Jone Oosterhoff. Hij is vanuit Nonna als projectleider bij het bureau betrokken. “Het is heel positief om te zien dat de Nonna-organisaties elkaar hierin vinden en bereid zijn om verder dan hun eigen belangen te kijken.”

*Netwerk Nonna is een krachtenbundeling van 14 ouderenzorgorganisaties in de regio Nijmegen. Met elkaar en met experts en betrokkenen ontdekt Nonna in baanbrekende projecten en proeftuinen de toekomst van samenleven, wonen en zorg voor ouderen. Met lef, vertrouwen en enthousiasme.

Zie voor meer informatie over dit netwerk: www.netwerknonna.nl