Dekkerswald volop in ontwikkeling

Luchtfoto Dekkerswald Groesbeek

Dekkerswald is in ontwikkeling van een instellingsterrein naar een zorgzame buurt. Een plek waar mensen nog meer naar elkaar omkijken en samen wonen in een natuurrijke omgeving.

Zo kunnen we meer voor elkaar betekenen en kan iedereen meedoen. Ook kunnen we de mooie groene omgeving beter in stand houden, waarbij we zowel de huidige als de nieuwe bewoners vragen om hieraan mee te helpen.

We werken op basis van 3 pijlers die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het gebied en de gemeenschap:

  • Inclusiviteit; Natuurlijk is er een mix van woningen
  • Natuur: Natuurlijk komt de natuur op de eerste plaats
  • Gemeenschap: Natuurlijk doen we het samen

Kwartiermaker
Vanaf mei 2023 is kwartiermaker Petra Kregting op Dekkerswald aan de slag. En gebeurt er steeds meer leuks in deze wijk.  Zo hebben we in de Kapel en de serre al een aantal keren trainingen mogelijk gemaakt. Rond de kerst '23 was er een kerstmarkt. Daarnaast waren er een aantal optredens van diverse koren. In het voorjaar '24 heeft een koor het Stabat Mater gezongen in de Kapel. De serene ambiance droeg ontzettend bij aan een bijzondere sfeer.
In april en mei hebben we diverse activiteiten op het programma. Bewoners uit de gemeente zijn hierbij ook van harte welkom! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra via petra.kregting@fortewelzijn.nl

Meer informatie 
Kijk op www.wonenopdekkerswald.nl voor meer informatie over de ontwikkelingen op Dekkerswald. Hier leest u ook de vervolgplanning van het project en hoe verschillende inwoners van de gemeente en andere betrokkenen meedenken.

Woonzorglocaties en het Herstelcentrum op Dekkerswald
Op Dekkerswald bevinden zich ook de woonzorglocaties Eikenhorst, Plataan en het Herstelcentrum van ZZG zorggroep. Daarnaast vindt u op Dekkerswald het kantoor van de ondersteunende diensten van ZZG (Boslaan 2, Groesbeek).