Dekkerswald volop in ontwikkeling

Luchtfoto Dekkerswald Groesbeek

Dekkerswald in Groesbeek transformeert naar een inclusieve woonbuurt: Wonen op Dekkerswald. Een plek waar mensen naar elkaar en de natuur omkijken, met elkaar activiteiten ondernemen en samen wonen in een groene omgeving. Want samen is er veel meer mogelijk. Zo kunnen we meer voor elkaar betekenen en kan iedereen meedoen. Ook kan de mooie, groene omgeving beter in stand worden gehouden, omdat we alle bewoners vragen om hieraan mee te helpen.

Op weg naar een groene en zorgzame woonbuurt
Samen zijn we op weg om van Dekkerswald een buurt te maken waar mensen naar elkaar en de natuur omkijken en wonen in een groene omgeving. Wonen op Dekkerswald kent 3 pijlers die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het gebied en de gemeenschap:

  • Inclusiviteit: natuurlijk is er een mix van woningen
  • Natuur; natuurlijk komt de natuur op de eerste plaats.
  • Gemeenschap: natuurlijk doen we het samen.

Meedenken
Woensdag 19 april 2023 bezochten zo’n 200 inwoners van de gemeente Berg en Dal en andere
belangstellenden de participatieavond over Dekkerswald. Tijdens deze inloopbijeenkomst deelden
initiatiefnemers ZZG zorggroep, woningcorporatie Oosterpoort en gemeente Berg en Dal hun
eerste beelden, verwerkt in een conceptplan voor Dekkerswald. En konden aanwezigen hun aandachtspunten en ideeen ter verbetering van het conceptplan aangeven.

Meer informatie 
Kijk op www.wonenopdekkerswald.nl voor meer informatie over de ontwikkelingen op Dekkerswald. Hier leest u ook de vervolgplanning van het project.

Woonzorglocaties en het Herstelcentrum op Dekkerswald
Op Dekkerswald bevinden zich ook de woonzorglocaties Eikenhorst, Plataan en het Herstelcentrum van ZZG zorggroep. Daarnaast vindt u op Dekkerswald het kantoor van de ondersteunende diensten (Boslaan 2, Groesbeek). 

Bekijk hier de plattegrond van Park Dekkerswald.