Eikenhorst Groesbeek

Contact gegevens

Adres:
Eikenhorst Groesbeek
Parklaan 21
6561 LA Groesbeek

Contactpersoon

Jacqueline Nicolasen - Van Duijnhoven (somatiek) / Mariette Schmidt (PG)

Bereikbaarheid

Met de auto
Op het terrein van Park Dekkerswald zijn verschillende parkeermogelijkheden. 

Met de bus
Halte Dekkerswald (400 meter)  

Welkom in Eikenhorst

Wonen in de natuur. Dat kan in de kleinschalige en beschermde woonlocatie Eikenhorst. Bos, rust, veiligheid en goede zorg; allemaal goede ingrediënten voor een fijn thuis. Voor mensen met dementie en voor mensen met een lichamelijke beperking. Met ondersteuning van uw naasten zoals familie, vrienden, vrijwilligers en buren. En zo nodig met hulp van medewerkers en zorgtechnologie. 

Lees hieronder meer over de locatie, de ligging, het appartement en het (als) thuis wonen in Eikenhorst. 


Locatie & ligging

Eikenhorst ligt op Dekkerswald in Groesbeek met het bos om de hoek, vlakbij de mooie Kapel Onder de Bogen. En op 10 minuten rijden van het gezellige centrum van Groesbeek. In Eikenhorst woont u ver van alle hectiek, maar wel midden in de samenleving. Voor uw dagelijkse boodschappen hoeft u niet ver weg. Twee keer per week bezoekt een kleine rijdende supermarkt (SRV-wagen) het terrein.

(Als) thuis wonen

Eikenhorst heeft vijf woonlagen. Twee voor bewoners met dementie en drie voor bewoners die lichamelijk achteruitgaan. Iedere woonlaag  heeft twee buurtkamers en een gezamenlijke keuken. Hier kunt u koken of meedoen met activiteiten. U bepaalt zelf hoe u uw dag invult. In uw appartement of met andere bewoners. Niets moet, alles mag.

Uw appartement

Verhuist u naar Eikenhorst, dan krijgt u een appartement met woonkamer, aparte slaapkamer, keuken en badkamer. Er staat al een elektrisch in hoogte verstelbaar bed. Verder richt u uw appartement (met hulp van uw naasten) in zoals u het zelf graag wilt. Met uw eigen meubels en spullen.

Heeft u een partner? Dan mag uw partner altijd blijven eten. Blijven slapen mag in overleg. Als u allebei een zorgindicatie heeft, is het mogelijk om samen te wonen in Eikenhorst.

Samen zorgen

Mensen uit uw eigen netwerk en vrijwilligers zorgen voor gezamenlijke activiteiten zoals de krant lezen, bewegen, spelletjes spelen, een ritje op de duofiets of samen wandelen.

Samen met u en uw naasten bespreken we hoe u het liefst uw dag invult. Uw familie, vrienden, buren en andere naasten zijn, zoals u gewend bent, actief betrokken bij uw leven in Eikenhorst. Bijvoorbeeld door samen te koken, wandelen of koffie te drinken. Of door samen met u uw bed te verschonen, uw kledingkast op te ruimen of uw appartement te poetsen. Net als thuis. 

Op iedere etage werkt een vast team van zorgmedewerkers. Er is altijd begeleiding aanwezig. Zij helpen bijvoorbeeld met wassen, aankleden of eten als dat zelf of met hulp van uw naasten niet meer zo goed lukt. Als u het fijn vindt dat uw naasten u blijven helpen, kunnen de zorgmedewerkers uw naasten leren hoe zij dat kunnen doen.


De zorg die u nodig heeft, bespreken u en uw naasten met de casemanager. In Eikenhorst is specialistische zorg beschikbaar als dat nodig is. Bijvoorbeeld een specialist ouderengeneeskunde, casemanager, ergotherapeut, logopedist, fysiotherapeut, diëtist en psycholoog. 

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Eikenhorst, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. Eikenhorst is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • VV5 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV6 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.
  • VV7 /zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.
  • VV8 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Eikenhorst? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht