Het sterk verouderde gebouw van woonlocatie Boszicht/Bosrijk in Nijmegen voldoet steeds minder aan de steeds complexere zorgvraag. Drie mogelijke nieuwbouwlocaties hadden we daarom op het oog om bewoners en medewerkers een nieuwe plek te geven. Eén van deze locaties is aan het eind van dit jaar klaar. Dit is gebouw Aaron, met 36 appartementen, in de nieuwe wijk Hof van Holland in Nijmegen-Noord. De tweede mogelijke nieuwbouwlocatie Sancta Maria is afgevallen. De derde nieuwbouwlocatie aan de Groenestraat is klaar in 2023/2024. Daar kunnen en willen we niet op wachten. Daarom verhuist begin 2022 een deel van de bewoners en medewerkers van Boszicht/Bosrijk naar Aaron. Wie gaan verhuizen naar Aaron?

We kiezen ervoor om de bewoners en medewerkers van Bosrijk naar drie etages van Aaron te verhuizen. Negen appartementen op de overige etage bieden we aan bij bewoners van Boszicht die graag in Nijmegen-Noord willen wonen.

Waarom de bewoners van Bosrijk?

Het belangrijkste vinden we dat de mensen rondom de bewoner van Bosrijk niet veranderen. De bewoner blijft wonen met dezelfde medebewoners. De voor hen vertrouwde medewerkers blijven de zorg en ondersteuning bieden. De bewoners van Bosrijk krijgen daarnaast woonruimte die meer aansluit op hun behoeften. 

Boszicht houdt een gezellige drukte

In Boszicht blijven minimaal 40 bewoners wonen. Zij blijven er wonen tot de nieuwbouwlocatie aan de Groenestraat klaar is. We willen dat er een gezellige drukte is voor alle bewoners die er blijven wonen. Voor de medewerkers moet het een prettige werkplek zijn. Daarom houden we het restaurant open. Ook blijven we activiteiten voor de bewoners van Boszicht organiseren.Oog voor elkaar
Verhuizen heeft op iedereen invloed heeft. Daarom ondersteunen we zowel bewoners en hun familie als medewerkers en vrijwilligers hierin zo goed mogelijk. We begeleiden iedereen naar een fijne woon- of werkplek. 

Meer informatie over wonen in Aaron vindt u op de locatiepagina van Aaron.

Bovenstaand is een voorlopig besluit. Dit betekent dat we nog advies vragen aan de cliëntenraad en ondernemingsraad. We verwachten dat ze positief zijn over onze weloverwogen keuze. Daarom hebben we medewerkers en bewoners op donderdag 6 mei geïnformeerd.