Aaron


Aaron; een nieuwe locatie in de Waalsprong 

In het stadsdeel Waalsprong (Nijmegen-Noord) in de nieuwe wijk Hof van Holland is woonzorgcomplex Aaron gevestigd. Dit is een gebouw met 91 appartementen. Hier wonen vitale 60-plussers (via Talis), ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag (via ZZG) én jongvolwassenen met een verstandelijke beperking (via Majstro). Een unieke plek, waar mensen naar elkaar omkijken.

Kleinschalig wonen voor de bewoners van Bosrijk en Boszicht

In Aaron zijn 36 appartementen bestemd voor een deel van de bewoners van Boszicht/Bosrijk.
Aaron beschermd wonen is kleinschalig. Vier verdiepingen met elk negen bewoners. Op drie van de vier etages wonen mensen met dementie. Op de andere etage wonen mensen die te maken hebben met lichamelijke achteruitgang. Op den duur is er ook ruimte voor nieuwe bewoners die niet in Boszicht/Bosrijk hebben gewoond.

Ruime appartementen en alles nieuw

In Aaron krijgt u een tweekamer appartement met een keukenblok en badkamer (ongeveer 45 m2). U richt het in met uw eigen meubels en persoonlijke spullen. Zo voelt u zich snel op uw gemak. Bezoek kunt u net als thuis op elk moment ontvangen.

Samen of alleen; alles kan

In uw appartement heeft u privacy en kunt u uw eigen gang gaan. Heeft u behoefte aan een praatje, samen eten of iets doen met een ander? Dan kan dat prima in een van de gezamenlijke ruimtes die elke etage heeft. Er zijn verschillende sfeerhoeken. In de huiskamer met keuken kunt u samen koffie drinken en helpen met de maaltijden. Of u zit lekker op het ruime balkon van de omgeving te genieten.

Altijd zorg in de buurt

Op uw etage werkt een vast team van woonbegeleiders. Dag en nacht. De woonbegeleider helpt bijvoorbeeld met wassen, aankleden of eten als dat niet meer zo goed lukt. En zorgt voor gezamenlijke activiteiten, zoals de krant lezen of spelletjes spelen. Bij Aaron is overdag altijd een specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. Een psycholoog en paramedici zoals een fysiotherapeut worden ingeschakeld als dat nodig is.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ook in Aaron. Ze ondersteunen bij maaltijden, doen spelletjes met de bewoners of gaan een rondje wandelen met een bewoner. Vrijwilligers geven net dat beetje extra aandacht aan de bewoners.

Nieuwe wijk in ontwikkeling

In de wijk wordt de komende jaren veel gebouwd. Naast koop- en huurwoningen komt er een gezondheidsplein en een sporthal. Zo’n 150 meter van Aaron ontstaat het centrum van de Waalsprong met winkels, horecavoorzieningen en ruimte om te ontmoeten. Meer informatie op www.waalsprong.nl

Contact gegevens

Adres:
Aaron
Theo Dobbestraat 114
6663 RJ Nijmegen Lent
 

Contactpersoon

Natascha Donker
 

Bereikbaarheid

De wijk is in aanbouw. Toegangswegen en parkeermogelijkheden zijn nog niet optimaal.


Voorzieningen & activiteiten

Supermarkt
Bushalte

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Aaron Nijmegen-Noord is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV06/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.
  • VV07/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.
  • VV08/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling. 

      024 – 301 76 20

    zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl