Aaron

Contact gegevens

Adres:
Aaron
Theo Dobbestraat 114
6663 RJ Nijmegen

Contactpersoon

Natascha Donker

Bereikbaarheid

De wijk is in aanbouw. Toegangswegen en parkeermogelijkheden zijn nog niet optimaal.

Welkom in Aaron

Welkom in Aaron, een kleinschalig beschermd wonen locatie in de nieuwe wijk Hof van Holland.
In Aaron wonen vitale 60-plussers (via Talis), ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag (via ZZG) én jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking (via Majstro).
Als u verhuist naar uw nieuwe appartement in Aaron, verhuist uw netwerk met u mee. Zij zijn hier ook meer dan welkom zodat de contacten en ondersteuning die u gewend bent ook in Aaron onderdeel blijven van uw leven.
Lees hieronder meer over de locatie, de ligging, het appartement en het (als) thuis wonen in Aaron. U zet hier uw leven voort met ondersteuning van uw naasten zoals familie, vrienden, vrijwilligers en buren. En waar nodig krijgt u hulp van medewerkers en zetten we zorgtechnologie in. 


Locatie & ligging

Hof van Holland - veel voorzieningen in de buurt


In het stadsdeel Waalsprong (Nijmegen-Noord) is de nieuwe wijk Hof van Holland gebouwd. Naast koop- en huurwoningen is er een gezondheidsplein, zwembad en een sporthal. Zo’n 150 meter van Aaron bevindt zich het centrum van de Waalsprong met een supermarkt, winkels, kapper, horecavoorzieningen en ruimte om elkaar te ontmoeten. Aaron ligt op loopafstand van de Waal en een mooi park. Meer informatie over dit gebied leest u op www.waalsprong.nl

Woonzorgcomplex Aaron


In Aaron wonen onder andere bewoners die zorg ontvangen van ZZG zorggroep. Met elkaar vormen zij hier een omgeving waar men oog heeft voor elkaar. Mogen zijn wie u bent, leuke dingen doen samen en met elkaar een fijne woonomgeving creëren. Aaron is een unieke woonzorglocatie, waar mensen naar elkaar omkijken.

(Als) thuis wonen

De in totaal 36 appartementen van ZZG zorggroep zijn verdeeld over 4 verdiepingen.
Er zijn 27 appartementen voor mensen met dementie. De overige appartementen zijn bestemd voor mensen die te maken hebben met lichamelijke achteruitgang. 

Uw appartement

In Aaron woont u zo zelfstandig mogelijk in uw 2-kamer appartement met een keukenblok en badkamer (ongeveer 45 m2). U richt het appartement, samen met uw naasten, in met uw eigen meubels en persoonlijke spullen. Natuurlijk kunt u bezoek in uw appartement ontvangen zoals u dat gewend bent. Zoekt u gezelschap of wilt u samen een activiteit doen, dan kan dat in de gezamenlijke buurtkamer. De buurtkamer met een aangrenzend ruim balkon is beschikbaar voor alle bewoners. U kunt hier ook uw bezoek ontvangen, samen koffie drinken, helpen met koken of de tafel dekken. U bepaalt zelf waar u wilt eten: samen met anderen in de buurtkamer of op uw eigen kamer.

Samen zorgen

Mensen uit uw eigen netwerk en vrijwilligers zorgen voor gezamenlijke activiteiten zoals de krant lezen, bewegen, spelletjes spelen, een ritje op de duofiets of samen wandelen. Uw naasten verschonen uw bed, ruimen uw kledingkast op en poetsen uw appartement. Net als thuis.

Op iedere etage werkt een vast team van zorgmedewerkers, er is altijd begeleiding aanwezig.
Zij helpen bijvoorbeeld met wassen, aankleden of eten als dat zelfstandig of met hulp van uw naasten niet meer zo goed lukt. U en uw naasten bespreken samen met de casemanager welke zorg u nodig heeft. Er is in ieder geval altijd begeleiding aanwezig. Bij Aaron is, waar nodig, specialistische zorg beschikbaar. Denk aan een specialist ouderengeneeskunde, casemanager, logopedist, fysiotherapeut en psycholoog.
Met elkaar maken we de dag de moeite waard.

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Aaron, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. Aaron biedt woonruimte voor mensen met de volgende indicaties: 

  • VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV06/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.
  • VV07/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.
  • VV08/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging.