Waterrijk Nijmegen

Contact gegevens

Adres:
Waterrijk Nijmegen
Irene Vorrinkstraat 411, 413, 429 & 431
6535 NB Nijmegen

Contactpersoon

Mariette Kranendonk

Bereikbaarheid

Met de auto
Bewoners parkeren in de parkeergarage onder het complex. Bezoekers kunnen gratis op een terrein aan de overkant van de Malderborghstraat parkeren.

Met de bus
Irene Vorrinkstraat (250 meter)  

Welkom in Waterrijk

De woonlocatie Waterrijk ligt in de Nijmeegse wijk Hatert. In Waterrijk woont u zelfstandig in uw appartement. Hoe u uw dag invult, bepaalt u zelf. Uw familie en vrienden zijn altijd welkom. Zij blijven nauw betrokken, zoals u thuis gewend bent. Zorgmedewerkers staan altijd voor u klaar om te helpen als dat nodig is.


Locatie & ligging

Waterrijk ligt op Park Malderborgh, een ‘eiland’ omgeven door groen en water. Met Waterrijk, woonlocatie Zonnebaars en Restaurant... bij de buren als middelpunt. Een fijne plek om elkaar te ontmoeten. En waar oog is voor elkaar. Op het park zijn veel voorzieningen, zoals een kleine winkel en een praktijk voor fysiotherapie. Niet alleen voor bewoners van het park, maar ook voor mensen uit de omliggende wijken. 

Op het terrein bevindt zich ook een restaurant: Restaurant...bij de buren. Daar is altijd iets te doen. Het is een ideale plek voor een kop koffie, lunch of een activiteit zoals biljarten, muziek, bingo, thema maaltijden. Soms betaalt u een kleine bijdrage voor een activiteit. Hier kunt u ook terecht om een duofiets te lenen.

(Als) thuis wonen

Waterrijk heeft twee woongroepen met elk zes bewoners en een groepswoning met veertien bewoners. Iedere woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer en keuken. Hier ontmoet u medebewoners. Er is oprechte aandacht voor elkaar. De sfeer is huiselijk en gezellig. In Waterrijk mag u zijn wie u bent, u krijgt alle ruimte.

Uw appartement
U heeft een eigen appartement  van ongeveer 40m2. In de woon/slaapkamer staat een elektrisch verstelbaar bed en een linnenkast. Gordijnen, vitrage en vloerbedekking zijn aanwezig. Andere spullen neemt u zelf mee. Ook heeft u een zeer ruime eigen badkamer.

Samen zorgen

Samen met uw familie zorgen wij ervoor dat u het goed maakt. We bespreken samen met u en uw naasten welke zorg u nodig heeft. Zij blijven nauw betrokken bij uw leven in Waterrijk. Bijvoorbeeld door samen te wandelen, een spelletje te doen of te lunchen in het restaurant. En door te helpen met het schoonhouden van uw appartement, het verschonen van uw bed en het opruimen van uw kledingkast. Net zoals u thuis gewend bent. Ook nodigen wij uw naasten uit om een bijdrage te leveren aan het wonen in de groep. Bijvoorbeeld door te assisteren bij een activiteit of door een maaltijd te bereiden.

Betrokken medewerkers staan dag en nacht klaar. Daarnaast zijn er een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, psycholoog, ergotherapeut en geestelijk verzorger verbonden aan Waterrijk. Op Park Malderborgh helpen vijftig vrijwilligers met activiteiten en de maaltijden. Of zij lopen de ‘kwiekroute’, een wandeling met beweegopdrachten tussendoor. Soms zijn ze een ‘maatje’. Dan doen ze een activiteit met u alleen. Leerlingen van een middelbare school lopen stage op het park. U komt ze tegen bij activiteiten of in het restaurant.

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in een woonlocatie, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. Waterrijk is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • Zorgprofiel VV05:  beschermd wonen met intensieve dementiezorg
  • Zorgprofiel VV07:  beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Waterrijk? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht