Plataan Groesbeek

Contact gegevens

Adres:
Plataan
Parklaan 165
6561 LA Groesbeek

Bereikbaarheid

Parkeren
In de parkeergarage onder het gebouw, en elders op het terrein.

Bushalte 
Dekkerswald (450 meter).

Welkom in Plataan

Plataan ligt op Park Dekkerswald in Groesbeek. Midden in de natuur. Verhuist u naar Plataan, dan krijgt u een eigen appartement. U heeft zelf de regie en bepaalt hoe u uw leven leidt. Op deze pagina leest u meer over deze locatie, het thuisgevoel, het samen zorgen met familie, vrienden en buren en hoe u uw indicatie en inschrijving regelt.


Locatie & ligging

Het park en de bosrijke omgeving rondom Plataan bieden mogelijkheden voor ontspanning. Vanuit uw appartement loopt u gemakkelijk het bos in voor een rustgevende wandeling. In de gezamenlijke buurt- en tuinkamers ontmoet u andere bewoners. De SRV-wagen (een kleine, rijdende supermarkt) komt twee keer per week langs en stopt voor de deur van Plataan. Ook de kapper komt regelmatig langs. Hier kunt u zelf een afspraak mee maken.

(Als) thuis wonen

Plataan heeft vier verdiepingen met in totaal 51 appartementen. De appartementen op de begane grond en eerste verdieping zijn van ZZG zorggroep. Alleen met een zorgindicatie is het mogelijk om hier te wonen. De overige appartementen, op verdieping twee en drie, zijn te huur via woningbouwvereniging Hof Wonen.

Als u op verdieping twee of drie komt wonen, heeft u geen indicatie nodig. Mocht u wel zorg nodig hebben, dan kan dit via een ZVW indicatie. Tevens kunt u zorgalarmering tegen vergoeding ontvangen. Voordat u op Plataan kunt komen wonen gaan we eerst met u in gesprek of de Plataan ook voor u de meest geschikte locatie is passend bij uw indicatie en mogelijkheden.

Plataan is duurzaam gebouwd. Alle appartementen hebben een klimaatsysteem en zijn goed geïsoleerd. Op deze manier besparen we energie en zorgen we voor een gezond binnenklimaat in het gebouw.
Uw appartement
In Plataan woont u zelfstandig. De ruime 2- of 3-kamerappartementen kunt u naar eigen smaak inrichten met uw eigen spullen. Heeft u huisdieren? Dan zijn zij ook welkom als u hier zelf voor kunt zorgen. Alle appartementen beschikken over een ruime woonkamer, een open keuken en één of twee slaapkamers. Daarnaast heeft elk appartement een groot balkon met een prachtig uitzicht. Er zijn geen radiatoren aanwezig; verwarmen gebeurt via vloerverwarming. Uw auto parkeert u in de parkeergarage, tegen een maandelijkse vergoeding.

Samen zorgen

Samen met u en uw naasten kijken we wat u zelf kunt doen. En bespreken we wat uw naasten blijven doen. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen en poetsen van uw appartement of het meehelpen bij een activiteit. Ook kunnen uw naasten de boodschappen doen of samen met u koken. Daarnaast zet een aantal vrijwilligers zich in op Park Dekkerswald. Zij ondersteunen bij allerlei activiteiten. 

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Plataan, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. Plataan is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • VV4 / zorgprofiel VV beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging.
  • VV6 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.
  • VV08 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Plataan? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht