Verhuizen woonlocatie

Wanneer kan ik terecht?

Een verhuizing naar een woonlocatie is een hele stap. Een goede voorbereiding is fijn, zo kunt u vast een beetje aan het idee wennen. Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te begeleiden. Zodat u uw leven voortzet op de manier zoals u gewend bent.

Indicatie aanvragen

U mag verhuizen naar een woonlocatie als u dag en nacht zorg (in de nabijheid) nodig heeft. In Nederland is dit geregeld in de Wet langdurige zorgVoordat u een locatie uitzoekt, moet u eerst een zorgindicatie aanvragen bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). 

Keuze woonlocatie

Is uw zorgindicatie geregeld? Dan kunt u een woonlocatie uitzoeken die past bij uw zorgprofiel. U kunt uw wensen ook met onze medewerkers bespreken. Zij geven graag advies. Neem hiervoor contact op met afdeling Zorgbemiddeling, telefoonnummer 024 - 301 76 20 of mail naar: zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl  

Wachtlijst 

Het is verstandig dat u de indicatie zo vroeg mogelijk aanvraagt. Ook als het thuis nog wel gaat. Helaas is er voor bijna al onze locaties een wachtlijst. U mag zich bij ZZG zorggroep inschrijven bij één woonlocatie.  Staat u op de wachtlijst en is er eerder plek dan verwacht? Dan bent u niet verplicht om te verhuizen. U blijft op de wachtlijst staan. Bij het toewijzen van een plek in de woonlocatie wordt naast de wachttijd ook altijd gekeken naar de urgentie van de plaatsing. Hierdoor kan het voorkomen dat andere mensen die korter op de wachtlijst staan, voorrang krijgen bij plaatsing.

Extra zorg thuis nodig?

Verandert uw zorgbehoefte sneller dan verwacht en is er nog geen plek? Dan kijken wij graag samen met u hoe u de wachttijd overbrugt. Dit kan met extra zorg thuis of dagbehandeling. Bij sommige locaties kunt u ook logeren. De zorg wordt dan betaald uit het budget van uw zorgprofiel. U kunt dit met uw zorgkantoor bespreken. 

Een nummer voor al uw zorgvragen:
Dit nummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar