Verhuizen woonlocatie

Wanneer kan ik terecht?

Een verhuizing naar een woonlocatie is een hele stap. Een goede voorbereiding is fijn, zo kunt u vast een beetje aan het idee wennen. Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te begeleiden. Zodat u uw leven voortzet op de manier zoals u gewend bent.

Indicatie aanvragen

U mag verhuizen naar een woonlocatie als u dag en nacht zorg (in de nabijheid) nodig heeft. In Nederland is dit geregeld in de Wet langdurige zorgVoordat u een locatie uitzoekt, moet u eerst een zorgindicatie aanvragen bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). 

Keuze woonlocatie

Is uw zorgindicatie geregeld? Dan kunt u een woonlocatie uitzoeken die past bij uw zorgprofiel. U kunt uw wensen ook met onze medewerkers bespreken. Zij geven graag advies.  

Wachtlijst 

Het is verstandig dat u de indicatie zo vroeg mogelijk aanvraagt. Ook als het thuis nog wel gaat. Helaas is er voor bijna al onze locaties een wachtlijst. U mag zich bij ZZG zorggroep inschrijven bij twee woonlocaties.  Staat u op de wachtlijst en is er eerder plek dan verwacht? Dan bent u niet verplicht om te verhuizen. U blijft op de wachtlijst staan. 

Extra zorg thuis nodig?

Verandert uw zorgbehoefte sneller dan verwacht en is er nog geen plek? Dan kijken wij graag samen met u hoe u de wachttijd overbrugt. Dit kan met extra zorg thuis of dagbehandeling. Bij sommige locaties kunt u ook logeren. De zorg wordt dan betaald uit het budget van uw zorgprofiel. U kunt dit met uw zorgkantoor bespreken. 

Een nummer voor al uw zorgvragen:
Dit nummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar