"Familie is meer dan welkom om betrokken te zijn"

“In mijn vak leer ik een cliënt echt kennen. Dat was voor mij de reden om voor dit vak te kiezen. Een praatje maken, aansluiting vinden bij de beleving van de cliënt, even een hand vasthouden. Dat zou ik niet kunnen missen. Het maakt mijn vak erg mooi,” zegt specialist ouderengeneeskunde Sanne Wolf. Ze werkt op Vlindertuin en Bosrand, twee woonlocaties van ZZG zorggroep in Berg en Dal. 

De specialist ouderengeneeskunde (SO) is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken met meerdere gezondheidsproblemen. Op de meeste woonlocaties van ZZG zorggroep krijgen cliënten medische zorg van de SO in plaats van een huisarts. “Samen met de casemanager en een verzorgende 3IG zijn we verantwoordelijk voor het zorgleefplan. En bewaken met de verzorgende 3IG met sterrol kwaliteit de kwaliteit van zorg. Geweldig is dat. We vullen elkaar aan en zijn daardoor inhoudelijk sterker geworden. De kwaliteit van de zorg is hiermee omhoog gegaan. Daar ben ik uitermate blij mee.

Ik werk nu vijftien jaar als SO. Het is heerlijk om in elke fase die de cliënt doorloopt contact te hebben; aandacht geven is zo belangrijk. Familie van de cliënt speelt daarin natuurlijk een erg belangrijke rol. Vaak blijft bezoek nog beperkt tot het eigen appartement. We nodigen familieleden graag uit om plaats te nemen in de huiskamer en daar ook andere bewoners bij het bezoek te betrekken. Familie is meer dan welkom om betrokken te zijn en iets te ondernemen. Je kunt daarmee heel veel voor anderen betekenen.”