Hieronder vindt u verschillende onderwerpen die tijdens uw verblijf belangrijk zijn om te weten. De informatie staat op alfabetische volgorde.
Activiteiten
In het ZZG Herstelcentrum is er een gevarieerd activiteitenprogramma, ook gericht op herstel en ontspanning waar u aan kunt deelnemen. Hiervoor kunt u afspraken maken met de dagbestedingscoach. We adviseren dat de dagelijkse/wekelijkse bezigheden die een patient had, zoveel mogelijk worden voortgezet.
Alarmering
U heeft personenalarmering op uw kamer. Dit gebruikt u door de knop op de kamer of het halsalarm in te drukken. Hierdoor kan de verpleging die op dat moment verantwoordelijk is voor u, met u praten. Het is aan te bevelen om het halsalarm te dragen, zodat u bij nood direct contact kan maken met de verzorgende. Let op! Als u van uw kamer afgaat, kan de verzorgende niet met u spreken als het alarm indrukt. En weet dan niet waar u bent. Stem af met een van de medewerkers waar u naar toe gaat en wie u kan helpen mocht het nodig zijn. Buiten het gebouw is de alarmering niet actief.
Bezoek
Uw bezoek is uiteraard van harte welkom. Op elk gewenst moment. Zij helpen u ook bij uw revalidatie en herstel door bijvoorbeeld een rondje met u te gaan wandelen, samen een oefening te doen op uw kamer, u te helpen met eten en drinken of mee te gaan naar uw therapie. Probeer zoveel mogelijk uw dagstructuur zoals u gewend bent aan te houden.
Brandveiligheid
Het gebouw voldoet aan de brandveiligheidseisen. Onze medewerkers zijn opgeleid als bedrijfshulpverlener (bhv’er), zij weten wat te doen bij brand. Op de gangen hangen instructies.
De gekleurde toegangsdeur naar uw kamer moet vanwege brandveiligheid altijd dicht zijn. Ook mag u niets om of tussen de deuren hangen. Let u hier alstublieft goed op. Bij een calamiteit volgt u de instructies van de medewerkers op die verantwoordelijk zijn voor de ontruiming van de afdeling.
Contactgegevens
We bespreken alles met de patiënt, behalve als deze niet wilsbekwaam is. Bij medisch acute nood nemen we contact op met de eerste contactpersoon. Het is daarom belangrijk dat de contactgegevens van zowel de eerste- als de tweede contactpersoon actueel zijn. Tijdens het opnamegesprek vragen we om deze gegevens. Wij verzoeken wijzigingen zo spoedig mogelijk door te geven aan uw casemanager of vaste verzorgende.
Eten en drinken
Goed eten en drinken dragen in belangrijke mate bij aan uw revalidatie en herstel. Eten en drinken wordt voor patiënten op de praktijken aangeboden. Tegen betaling kunt u en uw bezoek gebruik maken van het restaurant.
Geldige legitimatie
ZZG zorggroep is op grond van de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg (Wbsn-z) verplicht uw burgerservicenummer (BSN) vast te leggen in de administratie. U moet beschikken over een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart, ID-kaart of paspoort uit een EER-land of Nederlands vreemdelingendocument). Beschikt u niet over een geldig identiteitsbewijs, overleg dan zo spoedig mogelijk hierover met uw gemeente. ZZG zorggroep maakt geen kopie van het identiteitsbewijs, maar neemt de gegevens over in het patiëntendossier.
Hond
Een hond mag alleen aangelijnd via de looproute buiten het restaurant naar uw kamer toe. Honden mogen in verband met de wettelijke hygiëneregels dus niet in het restaurant. Ook mogen honden geen overlast voor medewerkers of andere patiënten veroorzaken. Hulphonden zijn wel toegestaan in het restaurant. De hond moet dan wel herkenbaar zijn als hulphond.
Internet
In het Herstelcentrum kunt u gebruikmaken van een gratis openbaar wifi netwerk: Herstelcentrum Gasten. Het wachtwoord is WelkomGast
Oog voor elkaar
We willen u en de andere patiënten een prettige omgeving bieden om te revalideren en te herstellen. Daarom is het fijn als u en uw bezoek het volgende nakomen:
- Gun uzelf rust, dat is belangrijk voor herstel.
- Het is prettig voor uw kamergenoot dat u bij bezoek van meerdere gasten ontvangt, naar ons restaurant, op het terras of op het dakterras gaat.
- Behoud zoveel mogelijk de dagstructuur die u gewend bent.
- Uw bezoek is van harte welkom om mee te kijken of te ondersteunen bij uw therapie of activiteitenprogramma. Dan kunt u op andere momenten samen met hen oefenen.
- Het zou fijn zijn als de klapstoelen na gebruik weer op de daarvoor bestemde plek worden teruggehangen. Alvast bedankt!
- Uw bezoek kan tegen betaling eten en drinken in het restaurant.
- Was het gebruikte serviesgoed in uw kamer samen met uw bezoek even af en breng de eventuele kopjes, flesjes, borden, en dergelijke uit het restaurant weer terug naar het restaurant.
- Houd met alles rekening met elkaar!
Park Dekkerswald
Het Herstelcentrum ligt op het prachtige Park Dekkerswald. Het park is volledig rolstoeltoegankelijk dus u kunt, eventueel samen met uw bezoek, een wandeling maken.
Parkeren
Rondom het gebouw liggen diverse parkeerplaatsen. Deels verhard en deels onverhard. Parkeerplaats P5 is de verharde parkeerplaats die het dichtst bij ligt. Hier zit ook een lift waarmee u makkelijk bij de hoofdingang kunt komen.
Persoonlijke eigendommen
We raden u aan uw waardevolle spullen thuis te laten of te bewaren in de afgesloten lade in de vaste kledingkast op uw kamer. Contant geld heeft u vrijwel niet nodig. In het restaurant kunt u altijd pinnen. Op de dag van opname kunt u kiezen om een machtiging te geven, zodat alle rekeningen verzameld worden. U ontvangt dan eenmaal per maand een factuur van de gemaakte kosten. ZZG zorggroep is niet aansprakelijk voor het verlies en/ of beschadiging van uw persoonlijke eigendommen.
Post
U kunt post ontvangen in het Herstelcentrum. Laat deze versturen naar het volgende adres:
ZZG Herstelcentrum
T.a.v. [vermeld hier uw naam, de naam van de praktijk en uw kamernummer]
Boslaan 218
6561 LE Groesbeek
Wilt u post versturen, dan is het mogelijk om bij de receptie postzegels te kopen en uw gefrankeerde post daar afgeven. Ook is er een brievenbus op het terrein aanwezig.
Receptie
De receptie is op werkdagen open van 09.30 tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.30 uur. U kunt hen bereiken op nummer: 024-2211221.
Rolstoel
Bij medische noodzaak zet de ergotherapeute een rolstoel in. Indien er geen medische noodzaak is, maar de patiënt heeft wel een rolstoel nodig, dan is deze gratis te lenen bij de receptie.
Rookbeleid
Alle patiënten verdienen een gezonde omgeving. Zij herstellen en revalideren immers. Daarom is roken in en rondom het gebouw verboden. U mag alleen roken in de rookabri, op het dakterras van Kraayendal en bij de rookpaal aan de rand van het terras. Rookt u op een andere plek, dan spreken we u hierop aan. Meerdere meldingen kunnen gevolgen hebben voor uw verblijf. De gedragsregels zijn hier te vinden.
Sleutelsysteem
Bij opname ontvangt u een sleutel en een toegangspas op naam. Deze pas geeft u toegang tot uw kamer. De sleutel geeft ook toegang tot een persoonlijke lade (kluisje) binnen uw kamer. Uw naasten kunnen een extra pas via de receptie aanvragen.Als een patiënt zelf zijn medicijnen bewaart en inneemt, krijgt die patiënt ook een sleutel van de medicijnkluis.
Tandarts
Via de receptie kunt u een telefoonnummer van de tandarts krijgen om een afspraak met de tandarts te maken.
Televisie
Op uw kamer kunt u gebruikmaken van de televisie. Er zijn allerlei televisiekanalen beschikbaar. Aan het gebruik zitten kosten verbonden. De casemanager informeert u hierover tijdens het opnamegesprek. Via de technische dienst is het mogelijk een koptelefoon aan te vragen als dat gewenst is.
Telefoon XX
xx
Toegang tot het gebouw en uw kamer
Na 20.00 uur is de ingang van het Herstelcentrum gesloten. U en uw bezoek kunnen aanbellen en de dienstdoende verpleegkundige laat u dan binnen. U kunt het gebouw altijd verlaten.
Vervoer
Als u een afspraak buiten het Herstelcentrum heeft (bijvoorbeeld in het ziekenhuis), vragen wij u zelf vervoer te regelen. Ook moet u er zelf voor zorgen dat er iemand met u meegaat als u niet zelfstandig naar uw afspraak kunt. Onder bepaalde omstandigheden kunt u aanspraak maken op een vergoeding voor ziekenvervoer. Kijk voor de voorwaarden in de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekeraar of vraag uw casemanager voor meer informatie.
Was
Over het wassen van uw kleding maken we afspraken op uw eerste dag. Persoonlijk goed moet u zelf in afstemming met uw naasten laten wassen. We kunnen u suggesties doen voor een externe wasserij. Hieraan zijn wel kosten verbonden die voor uw eigen rekening zijn.