Mookerplein Mook

Contact gegevens

Adres:
Mookerplein Mook
Prinses Amaliahof 51 t/m 75
6585 KZ Mook

Bereikbaarheid

Met de auto
Gratis parkeren voor de deur van Mookerhof.

Met de bus
Bushalte Rijksweg op loopafstand.

Welkom in Mookerplein

Als zelfstandig wonen lastig wordt, omdat u lichamelijk achteruit gaat, bent u welkom in woonzorglocatie Mookerplein in het hart van Mook. In Mookerplein huurt u uw eigen appartement van ZZG Vastgoed. Zorg en begeleiding van ZZG zorggroep is in de buurt als het nodig is.


Locatie & ligging

Mookerplein en Mookerhof vormen samen een appartementencomplex in het hart van Mook. Een gemeenschappelijk trappenhuis verbindt de twee woonzorglocaties met elkaar. Mookerplein biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een lichamelijke zorgvraag. Mookerhof is een woonzorglocatie voor mensen met dementie. Beide locaties zijn bedoeld voor inwoners van de gemeente Mook en Middelaar of mensen die sociaal verbonden zijn met deze gemeente. 

Aan de overkant van de woonzorglocatie ligt een parkje, het gemeenschapshuis en het gezondheidscentrum. Het winkelplein met een supermarkt ligt op loopafstand. Een eindje verderop liggen een school, een kerk en het gemeentehuis. De bushalte van de buurtbus is recht voor de deur. 

(Als) thuis wonen

Verhuist u naar Mookerplein? Dan kan uw partner of huisgenoot meeverhuizen. De woningen zijn ruim genoeg voor twee personen. U woont zelfstandig met zorg en ondersteuning in de buurt. Wonen en zorg is gescheiden. Dat betekent dat u uw appartement huurt via ZZG vastgoed en dat u zorg krijgt van ZZG zorggroep.

Mookerplein heeft dertien appartementen. De tuinkamer op de begane grond is een ontmoetingsplek voor de bewoners van Mookerplein, Mookerhof en inwoners van het dorp.  Vrijwilligers, dorpsgenoten en andere organisaties houden er verschillende buurtactiviteiten. De tuinkamer heeft openslaande tuindeuren en een buitenterras. 

Uw appartement

U richt uw appartement in met uw eigen spullen. Het appartement is wel gestoffeerd met gordijnen en vloerbekleding. Het appartement heeft een hal, woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers, een badkamer, een apart toilet en een berging. Ook heeft elke woning een terras of balkon en een eigen zorgoproepsysteem. De appartementen liggen aan een galerij.

Samen zorgen

In Mookerplein leeft u zo zelfstandig mogelijk. Samen met de casemanager bespreekt u wat u en uw naasten zelf doen en welke zorg en ondersteuning u nodig heeft van de zorgmedewerkers. U maakt samen afspraken en legt deze vast in uw zorgarrangement. Er is dag en nacht een zorgteam in de buurt. 

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Mookerplein, bent u inwoner van de gemeente Mook en Middelaar of heeft er een sociale binding mee. Ook heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij Mookerplein. Mookerplein is bedoeld voor mensen met de indicaties:

  • VV 04 / zorgprofiel Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging.
  • VV06 / zorgprofiel Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging. Alleen mogelijk in overleg.

In Mookerplein geldt de zorgleveringsvorm Volledig Pakket Thuis (VPT). Als u in Mookerplein komt wonen, wordt uw Wlz-indicatie wordt omgezet naar een VPT. Dat betekent dat wonen en zorg apart gefinancierd worden. U huurt uw appartement van ZZG Vastgoed. U kunt huursubsidie krijgen als u daarvoor in aanmerking komt. Zorg en ondersteuning ontvangt u van ZZG Zorggroep. Deze zorg wordt vergoed vanuit uw  zorgindicatie. 

 

Heeft u geen zorgindicatie vanuit de Wlz, maar heeft u zorg vanuit uw zorgverzekeringswet en wilt u graag in Mookerplein wonen? Neem dan contact op met de casemanager van Mookerplein. Zij bespreekt met u de mogelijkheden.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Mookerplein? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht