Mookerhof Mook

Contact gegevens

Adres:
Mookerhof Mook
Prinses Amaliahof 1 t/m 49
6585 KZ Mook

Bereikbaarheid

Met de auto
Gratis parkeren voor de deur van Mookerhof.

Met de bus
Bushalte Rijksweg op loopafstand
Buurtbus voor de voordeur

Welkom in Mookerhof

Als u vanwege dementie een beschermde woonomgeving nodig heeft, bent u welkom in woonzorglocatie Mookerhof in het hart van Mook. U woont hier in uw eigen appartement.  In Mookerhof trekken we samen op met u en uw naasten. We helpen u om uw leven zo aangenaam mogelijk te maken.


Locatie & ligging

Mookerhof ligt in het hart van Mook en vormt samen met Mookerplein een appartementencomplex. De twee woonzorglocaties zijn met elkaar verbonden door een gemeenschappelijk trappenhuis. Mookerhof is een woonzorglocatie voor mensen met dementie. In Mookerplein wonen mensen met een lichamelijke zorgvraag.

Mookerhof en Mookerplein zijn bedoeld voor inwoners de gemeente Mook en Middelaar en voor mensen die sociaal verbonden zijn aan de gemeente. 

Mookerhof is een open woonzorglocatie. Voor uw vrijheid en veiligheid gebruiken we zogenaamde ‘leefcirkels’. Daarmee heeft iedere bewoner bewegingsruimte op maat. Afhankelijk van uw mogelijkheden gaat de voordeur naar buiten open of blijft die gesloten. 

Aan de overkant van de woonzorglocatie vindt u een parkje, het gemeenschapshuis en het gezondheidscentrum. Een winkelplein met een supermarkt ligt op loopafstand. Een eindje verderop staan een school, een kerk en het gemeentehuis. De bushalte van de buurtbus ligt direct voor de deur.   

(Als) thuis wonen

Mookerhof heeft 24 appartementen verdeeld over drie verdiepingen. Elke verdieping heeft een gezamenlijke buurtkamer met een keuken en een kookeiland. Hier kunt u elkaar ontmoeten, koffie drinken, een spelletje doen en samen eten. We koken elke dag zelf. Als u wilt, kookt u mee. 

Gaat u graag naar buiten? Bij mooi weer geniet u in de afgeschermde tuin van de zon. En elke verdieping heeft een royaal balkon. Op de begane grond van Mookerplein is een fijne tuinkamer. Dit is een ontmoetingsplek voor bewoners van Mookerhof, Mookerplein en de inwoners van Mook. 

Uw appartement

Komt u in Mookerhof wonen? Dan heeft u een appartement met een woonkamer, kleine open keuken, badkamer en slaapkamer. Er zijn geen drempels, elke ruimte is bereikbaar met een rolstoel. In uw appartement staat een elektrisch verstelbaar bed. Ook gordijnen en vloerbedekking zijn al aanwezig. U zorgt zelf voor de inrichting van het appartement. Zo voelt u zich snel thuis.

Samen zorgen

Samen met u en uw naasten bespreken we wat voor u belangrijk is in uw leven. Hoe u dit kunt voortzetten en wie u daarbij op welke manier kan ondersteunen. We stemmen met elkaar af wat u en uw naasten zelf blijven doen en wat zorgmedewerkers op zich nemen. Uw naasten blijven actief betrokken bij uw leven in Mookerhof. Bijvoorbeeld door samen met u te gaan wandelen, naar de kapper te gaan of boodschappen te doen en uw appartement schoon en opgeruimd te houden.  

Ook werken we samen met vrijwilligers, scholen en andere samenwerkingspartners uit de gemeente.  In Mookerhof is er dag en nacht begeleiding aanwezig van zorgmedewerkers.

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Aaron, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. U kunt zich inschrijven voor Mookerhof met de volgende indicaties:

  • VV05 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg
  • VV07 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Mookerhof? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht