Meerstaete Wijchen

Contact gegevens

Adres:
Meerstaete Wijchen
Don Emanuelstraat 25
6602 GX Wijchen

Contactpersoon

Mevrouw M. Sasse

Bereikbaarheid

Met de auto
U kunt gebruikmaken van de gratis parkeergarage in de buurt.
Aan de achterkant van het complex zijn blauwe zones waar u twee uur gratis parkeert.

Met de bus
Europaplein (350 meter), Station Wijchen (850 meter)

Meerstaete; uitzicht op het Wijchens Meer 

Meerstaete ligt in de wijk Oostflank, op loopafstand van het centrum. Als thuis wonen vanwege dementie niet meer gaat, kunt u hier terecht. Hier woont u zoals thuis. In een beschutte omgeving. U zet uw leven zoveel mogelijk voort zoals u gewend bent. Zorg is 24 uur aanwezig.

Meerstaete; uw nieuwe thuis

Meerstaete heeft 27 appartementen, verdeeld over drie woongroepen. En twee appartementen om te logeren. Iedere woongroep heeft een eigen huiskamer en keuken. U vindt altijd een plek waar u zich prettig voelt. In uw appartement, de huiskamer, multifunctionele ruimte of in de binnentuin. 

Eigen appartement 

Verhuist u naar Meerstaete, dan huurt u een appartement met woon- en slaapkamer, tweepits kookgelegenheid, koelkast en ruime badkamer. U richt uw appartement in met uw eigen spullen. Uiteraard ontvangt u bezoek wanneer u wilt. Het blijft uw thuis.

Veel te doen

Als u wilt, helpt u mee koken of doet u andere huishoudelijke klussen. Wekelijks bespreken we het menu van de week met u en uw medebewoners. De gezamenlijke maaltijden mag u in de keuken eten. Voor een zinvolle daginvulling zijn er diverse activiteiten waar u aan kunt deelnemen. 

Professionele zorg 

Omdat ieder mens uniek is, kijken we samen met u wat u zelf nog kunt en waar familie of vrienden kunnen helpen. U wordt ondersteund door een deskundig team van woonbegeleiders, een casemanager, coördinator welzijn en specialist ouderengeneeskunde. Als het nodig is, komt er een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist naar Meerstaete. Wel blijven uw huisarts en apotheker de eerste verantwoordelijke.

Vrijwilligers 

Bij Meerstaete werken veel vrijwilligers. Zij helpen met koken en activiteiten. Begeleiden spelletjes die leiden tot gesprekken en herinneringen, zoals crdl en beleefkoffer. Vrijwilligers van de wandelclub maken wekelijks samen met u mooie wandelingen langs het meer. Ook uw familie kan helpen. Met activiteiten of door lid te worden van de cliëntenraad.

 


Voorzieningen & activiteiten

Bushalte
Eerste hulp
Fysiotherapie en/of ergotherapie
Gratis parkeren
Kerk
Beweegruimte
Tuin
WiFi
Supermarkt
Zwembad
Gezamelijke activiteiten

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Meerstaete heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicatie:

  • VV05 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • Volledig Pakket Thuis 5 (VPT-5)

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling. 

      024 – 301 76 20

    zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Meerstaete? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht