Meerstaete Wijchen

Contact gegevens

Adres:
Meerstaete Wijchen
Don Emanuelstraat 25
6602 GX Wijchen

Bereikbaarheid

Met de auto
U kunt gebruikmaken van de gratis parkeergarage in de buurt.
Aan de achterkant van het complex zijn blauwe zones waar u twee uur gratis parkeert.

Met de bus
Europaplein (350 meter), Station Wijchen (850 meter)

Welkom in Meerstaete

Meerstaete is een woonzorglocatie in Wijchen voor mensen met dementie. Met uitzicht op het Wijchens meer en dichtbij het gezellige centrum van Wijchen. Er heerst een gemoedelijke, dorpse sfeer. U zet hier uw leven voort zoals u gewend bent. Familie, vrienden, buren en kennissen zijn, net als thuis, nauw betrokken bij uw leven. Als u komt wonen in Meerstaete zorgen we er samen voor dat u uw leven, zoveel als mogelijk, voortzet in uw eigen nieuwe woning, uw nieuwe thuis.

Lees hieronder meer over de locatie, de ligging, het appartement en het (als) thuis wonen in Meerstaete. Met ondersteuning van uw naasten zoals familie, vrienden en buren. En waar nodig met hulp van medewerkers, vrijwilligers en de inzet van zorgtechnologie.


Locatie & ligging

U vindt Meerstaete in de wijk Oostflank in Wijchen. Een wijk die bekend staat om zijn bijzondere woningen en gebouwen met een dorpse uitstraling zoals de kerk Sint Antonius Abt met het parochiehuis en de historische boerderij. In de omgeving van Meerstaete kunt u mooie wandelingen maken of het centrum bezoeken. Bewoners van Meerstaete wonen in het hart van de gemeenschap; zo blijven ze betrokken bij de activiteiten die in het dorp plaatsvinden en ontmoeten ze dorpsgenoten.

Woonzorgcomplex Meerstaete
Meerstaete is een kleinschalig beschermd wonen locatie. Er heerst op iedere woonlaag een gezellige, huiselijke sfeer. In de gezamenlijke huiskamers ontmoet u andere bewoners en kunt u deelnemen aan de gezamenlijke daginvulling. We bieden diverse activiteiten aan zoals zingen, beweeguurtje spelletjes, wandelen of samen koken. U kunt, samen met uw naasten, gebruik maken van onder andere zorgtechnologie, Silverfit, BeleefTV, tovertafel of de duofiets. We proberen samen met uw naasten, vrijwilligers, woonbegeleiders, helpenden en de welzijnscoördinator aan te sluiten bij uw persoonlijke wensen en behoeften.

(Als) thuis wonen

Woonlocatie Meerstaete heeft drie verdiepingen met in totaal 27 appartementen. Op iedere verdieping wonen acht tot 10 bewoners. Ook zijn er twee logeerkamers op de eerste verdieping  waar u tijdelijk kan verblijven, om mantelzorgers te ontlasten. Deze kamers zijn volledig ingericht. U kunt gebruik maken van de gezamenlijke binnentuin en woonkamer en keuken.

Uw appartement
In Meerstaete heeft u een appartement dat u, samen met uw naasten, inricht met uw eigen meubels en persoonlijke spullen. Dat is fijn, want zo heeft u snel weer uw eigen vertrouwde plek. Uw appartement (ongeveer 45 m2) heeft een eigen keukenblok en badkamer. In uw appartement heeft u privacy en kunt u uw eigen gang gaan. Uiteraard mag u de hele dag bezoek ontvangen als u dat wilt. Ook mag er, in overleg, iemand bij u blijven logeren.

Heeft u behoefte aan een praatje, samen eten of iets doen met een ander? Dan kan dat in een van de gezamenlijke woonkamer of in de gezamenlijke woonkeuken. Hier kunt u samen koffie drinken of helpen met de maaltijden. ‘s Avonds eet u een warme maaltijd. Dit kan samen met de andere bewoners of in uw eigen appartement. Wat u het prettigst vindt.  

Samen zorgen

Mensen uit uw eigen netwerk zorgen, samen met vrijwilligers, voor gezamenlijke activiteiten zoals samen koken, wandelen, fietsen, de krant lezen, muziek maken of een spelletje spelen. Uw naasten verschonen uw bed, ruimen uw kledingkast op en houden uw appartement schoon. Net als thuis.

Op iedere etage werkt een vast team van zorgmedewerkers, er is altijd begeleiding aanwezig. Zij helpen u met wassen, aankleden of eten als dat zelf of met hulp van uw naasten niet meer zo goed gaat. U en uw naasten bespreken samen met de casemanager welke zorg u nodig heeft. In Meerstaete is, waar nodig, specialistische zorg aanwezig. Denk aan een specialist ouderengeneeskunde, casemanager, logopedist, ergotherapeut, fysiotherapeut of psycholoog. 

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Meerstaete, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. Meerstaete is geschikt voor mensen met de volgende indicaties: 

  • Volledig Pakket Thuis 5 (VPT-5).

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Meerstaete? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht