Griffioen Nijmegen


Voorzieningen & activiteiten

Bushalte
Fysiotherapie en/of ergotherapie
Gratis parkeren
Huisdieren toegestaan
Kapper
Restaurant
Supermarkt
Gezamelijke activiteiten
Spelletjes

Griffioen; middenin het Nijmeegse Waterkwartier 

Een wijk met een heel eigen sfeer en cultuur. Bij woonlocatie Griffioen is deze sfeer volop aanwezig. Veel mensen kennen elkaar, familie loopt makkelijk binnen. Dat mag ook. Want u woont zelfstandig in uw eigen appartement. Zorg en ondersteuning is bij de hand als dat nodig is (ook wel beschut wonen genoemd).

Eigen huishouden

Als u verhuist naar Griffioen, krijgt u een ruim appartement met twee slaapkamers. U betaalt huur aan woningbouwvereniging Talis. En kiest uw eigen energieleverancier. Meestal wordt uw appartement schoongemaakt (dit hangt af van de indicatie). De was wordt niet gedaan, wel is er plaats voor een wasmachine en droger.

Restaurant...bij ons thuis

Op de benedenverdieping van Griffioen zit Restaurant...bij ons thuis waar Hofmans Catering dagelijks verse maaltijden serveert. Hier kunt u met medebewoners, familie of vrienden tussen de middag warm eten. Of u laat de maaltijd in uw appartement bezorgen. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om zelf te koken.

Goede zorg...

Krijgt u van onze zorgteams. Die bestaan uit verzorgenden, verpleegkundigen en casemanagers. Fysiotherapie is mogelijk als dat nodig is. Daarnaast is er een huishoudelijk team. Ook ’s nachts is altijd iemand aanwezig.

Van alles te doen 

Een gezonde maaltijd, samen een kop koffie of een spelletje rummikub? Dat kan bij Restaurant...bij ons thuis. Een restaurant in Griffioen op de begane grond.  Hier kunt u een warme maaltijd (tegen betaling of vergoed vanuit uw Volledig Pakket Thuis) nuttigen.  

Vrijwillige medewerkers 

Griffioen heeft ongeveer vijftig vrijwilligers. Zij worden ondersteund door een welzijnscoördinator. De meesten wonen in het Waterkwartier. Ze organiseren veel activiteiten. Zoals bingo, dansavonden, handwerken, biljart en darts. Of ze worden uw “maatje”. Dan doen ze een activiteit met u alleen. In Griffioen werken ook stagiaires en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dagbehandeling

Bij Griffioen kunt u ook dagbehandeling volgen. Dit is bedoeld voor mensen die nog zelfstandig thuis wonen en te maken hebben met lichamelijke achteruitgang. 

 

Download brochure

Contact gegevens

Adres:
Griffioen Nijmegen
Kievitstraat 8
6541 RX Nijmegen
 

Contactpersoon

024 - 366 57 77
info@zzgzorggroep.nl
 

Bereikbaarheid

Met de auto

Onder het complex is een parkeergarage met een aantal parkeerplaatsen. Deze is alleen voor bewoners. Bij Jumbo kan met parkeerschijf twee uur gratis geparkeerd worden.

Met de bus

Zwaluwstraat (220 meter), Vlietstraat (300 meter)

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Griffioen is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • Volledig Pakket Thuis 4(zorgprofiel beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging VV04).
  • Volledig Pakket Thuis 6 (beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging VV06) 
  • Volledig Pakket Thuis 8 (beschermd wonen met zeer intensieve zorg VV08).  Alleen mogelijk in overleg.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling voor informatie of een afspraak. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst:

    024-301 76 20

 zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Kom gerust langs

Wilt u een keer komen kijken? Dan kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan bellen wij u terug om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht
Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.