Juliana Nijmegen


Juliana; combinatie van stad en natuur Wonen in hartje Nijmegen met de natuur om de hoek? Dat kan in Juliana als het thuis niet meer gaat. Samen zorgen we ervoor dat u in uw eigen woning uw leven voortzet. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig vindt. Maar staat er niet alleen voor.

Uw nieuwe huis

Juliana heeft vier woongroepen met ieder acht appartementen. Iedere woongroep heeft een buurtkamer. Hier mag u zelf een kop koffie zetten of een spelletje doen. Drie van de vier groepen zijn gesloten. Naar binnen en buiten is niet zomaar mogelijk. Dat is belangrijk om veilig te wonen. 

Eigen appartement

Verhuist u naar Juliana, dan krijgt u een ruim appartement met aparte slaapruimte en kooktoestel. Een elektrisch verstelbaar bed en kledingkast is aanwezig. Verder neemt u uw eigen spullen mee.

In de buurtkamer is altijd iets te doen

Samen kijken we hoe u uw dag invult en maken een zorgleefplan. Als u zin heeft, helpt u mee koken. Heeft u bezoek? Dan mogen ze ook mee-eten. In Juliana worden veel activiteiten georganiseerd. Bakken, poetsen, zwemmen, pianoles of carnaval vieren. Het kan allemaal.

Goede zorg

Iedere woongroep heeft een vast team medewerkers. Die leert u goed kennen. Er is altijd één woonbegeleider aanwezig. Met extra ondersteuning als dat nodig is. Ook ’s nachts. Een specialist ouderengeneeskunde of fysiotherapeut komt geregeld naar Juliana. En er is geestelijke verzorging als daar behoefte aan is.

Vrijwilligers helpen mee

Tussen 30 en 40 vrijwilligers helpen mee. Ze koken, kletsen, wandelen, spelen een spelletje of gaan naar het café. Ze doen erg hun best om te zorgen dat u niet eenzaam bent. Contact met de buurt is belangrijk. Daarom regelen we dagbesteding samen met lokale ondernemers.

Contact gegevens

Adres:
Juliana Nijmegen
Dr. Claas Noorduijnstraat 5R
6522 AS Nijmegen
 

Contactpersoon

Mevrouw T. Huender
 

Bereikbaarheid

Met de auto
Juliana bevindt zich in een betaald parkeren-zone met beperkte ruimte. Op zeven minuten lopen van de locatie is de parkeergarage Kelfkensbos.

Met de bus
Mr. Franckenstraat (130 meter), Mariaplein (180 meter), Hugo de Grootstraat (250 meter), Sint Canisiussingel (270 meter), Terwindtstraat (300 meter)


Voorzieningen & activiteiten

Betaald parkeren
Bushalte
Kapper
Kerk
iPad of laptop aanwezig
Supermarkt
Tuin
Gezamelijke activiteiten
Spelletjes

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Juliana is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • VV05 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV06 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.
  • VV07 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.
  • VV08 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling. 

   024-3017620 

zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Juliana? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht