De Vlechting Nijmegen

Contact gegevens

Adres:
De Vlechting Nijmegen
Zwanenveld 7380
6538 TN Nijmegen

Contactpersoon

Mevrouw E. Colenbrander

Bereikbaarheid

Met de auto
Ruime betaalde parkeergelegenheid rondom het gebouw

Met de bus 
Bushaltes: Zwanenveld 10e straat (280 meter),
Zwanenveld 12e straat (350 meter),
Tolhuis 10e straat (9650 meter), Station Dukenburg (700 meter).  

 

Bij De Vlechting staat u er niet alleen voor 

De deur bij De Vlechting in de Nijmeegse wijk Dukenburg staat altijd open. Ook de deur naar buiten. Want De Vlechting is een open huis; u gaat en staat waar u wilt. Uw leven zet u voort zoals u dat fijn vindt. We houden van ‘samen’. Maar de keuze om mee te doen is altijd aan u.

De Vlechting; uw nieuwe huis 

De Vlechting heeft 32 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. Op iedere verdieping is een buurtkamer met een gezamenlijke woonkeuken. Op vaste momenten van de dag drinken we hier koffie of thee en eten de maaltijden. Een luchtje scheppen kan in de grote tuin van De Vlechting. Bij mooi weer worden hier ook activiteiten gehouden.

Appartement 

Verhuist u naar De Vlechting? Dan krijgt u een eigen appartement met woon/slaapkamer, badkamer en keukenblok. Standaard staat er een elektrisch verstelbaar bed en kledingkast. De rest van de spullen neemt u zelf mee. In uw appartement zet u uw leven voort zoals u dat gewend bent. U ontvangt bezoek. En als u het fijn vindt, eet u in uw appartement. Kookt u liever zelf, dan kan dat ook.

Veel te doen

Uw familie en naasten blijven actief betrokken. Ook bij de zorg. Samen kijken we hoe we u kunnen ondersteunen en waar u zich prettig bij voelt. In De Vlechting zijn veel activiteiten; van fietsprogramma's tot het spelen van een spelletje. Ook in de buurt is veel te beleven. Om de hoek van De Vlechting ligt het buurtcentrum en Winkelcentrum Dukenburg.

Goede zorg 

Per verdieping is altijd een woonbegeleider aanwezig. Op drukke momenten zoals tijdens de ochtendzorg en rond de maaltijden is er een tweede woonbegeleider aanwezig. Daarnaast is er extra begeleiding waar nodig. Twee dagen per week een specialist ouderengeneeskunde en anderhalve dag per week een fysiotherapeut. Natuurlijk komen ze ook als dat nodig is. Datzelfde geldt voor de logopedist, diëtist en ergotherapeut.

Vrijwilligers 

In De Vlechting werken ook vrijwilligers. Ze verzorgen de tuin, ondersteunen bij de maaltijden, beheren de bibliotheek en spelen spelletjes. Contact tussen jong en oud is belangrijk. Daarom zingen leerlingen van de Mauritsschool regelmatig liedjes. Eens in de twee weken komen peuters spelen. En SpelenderGrijs verzorgt samen met talentvolle studenten van Radboud Universiteit en HAN workshops en colleges.


Voorzieningen & activiteiten

Restaurant
WiFi
Supermarkt
Fysiotherapie en/of ergotherapie
Tuin
Bushalte
Gratis parkeren
Huisdieren toegestaan
Beweegruimte
Kapper
Betaald parkeren
Gezamelijke activiteiten

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in De Vlechting heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan vanaf indicatie VV6 / Zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve zorg en verpleging.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling.

024-301 76 20

zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in De Vlechting? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht