De Vlechting Nijmegen

Contact gegevens

Adres:
De Vlechting
Zwanenveld 7380
6538 TN Nijmegen

Contactpersoon

Elsbeth Colenbrander

Bereikbaarheid

Met de auto
Ruime betaalde parkeergelegenheid rondom het gebouw.

Met de bus 
Bushaltes: Zwanenveld 10e straat (280 meter), Zwanenveld 12e straat (350 meter), Tolhuis 10e straat (9650 meter), Station Dukenburg (700 meter).  

 

Welkom in De Vlechting

In De Vlechting woont u midden in de Dukenburgse wijk Zwanenveld. U zet hier uw leven zoveel als mogelijk door zoals u gewend bent. Op deze pagina leest u meer over de locatie, het thuisgevoel, het samen zorgen met familie, vrienden en buren en wanneer u in aanmerking komt om te komen wonen in De Vlechting.


Locatie & ligging

In De Vlechting staat de deur altijd open. Het is een open huis waar u vrij kunt gaan en staan. We houden van samen zijn, al is de keuze om mee te doen altijd aan u. De Vlechting ligt in een buurt met veel groen, vlakbij het kanaal waar u naar langsvarende boten kunt kijken. Om de hoek van De Vlechting ligt het buurtcentrum en winkelcentrum Dukenburg. Samen met uw familie of vrienden kunt u een wandeling maken door de buurt of een ritje maken met een duo- of rolstoelfiets.

(Als) thuis wonen

De Vlechting heeft 32 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. Op iedere verdieping is een buurtkamer met een gezamenlijke woonkeuken. Op vaste momenten van de dag drinken we hier koffie of thee en eten we samen. Ook zijn uw naasten van harte welkom om te komen koken of samen een luchtje te scheppen in de grote tuin van De Vlechting. Bij mooi weer organiseren we hier, samen met uw naasten, allerlei activiteiten. Buiten vindt u ook een jeu de boules baan die u en uw medebewoners en naasten mogen gebruiken. 
Uw appartement
Verhuist u naar De Vlechting? Dan krijgt u een eigen appartement met woon- en slaapkamer, badkamer en keukenblok. Er staat al een elektrisch verstelbaar bed en een kledingkast. U richt het in met uw eigen meubels en persoonlijke spullen. In uw appartement zet u uw leven voort zoals u dat gewend bent. U kunt er bezoek ontvangen en als u dat prettig vindt, kunt u ook in uw appartement eten. Als u liever zelf kookt, is dat ook mogelijk.

Samen zorgen

In De Vlechting zetten we uw dagelijkse gewoonten, zoals u thuis gewend was, zoveel mogelijk door. Uw familie, vrienden, buren en andere naasten helpen bijvoorbeeld mee in de gezamenlijke keuken. Ook verschonen uw naasten uw bed, ruimen uw kledingkast op en poetsen uw appartement. Mensen uit uw eigen netwerk of vrijwilligers organiseren veel activiteiten. Denk aan een fietsprogramma of het spelen van een spelletje.

Ook in de buurt is veel te beleven. Er is een begeleider aanwezig op elke verdieping en tijdens drukke momenten, zoals bij de ochtendverzorging en de maaltijden, is er een tweede begeleider beschikbaar. Daarnaast is er extra zorg aanwezig als dat nodig is. Zoals een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, logopedist, diëtist en ergotherapeut. 

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in De Vlechting, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. De Vlechting is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • VV06 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve zorg en verpleging.
  • VV08/ zorgprofiel beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen met nadruk op verzorging/verpleging. 

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in De Vlechting? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht