De Meent Groesbeek

Contact gegevens

Adres:
De Meent
De Meent 2
6562 CZ Groesbeek

Contactpersoon

Linda van Wijk

Bereikbaarheid

Met de auto
Er is gratis parkeergelegenheid voor het complex.

Met de bus
Zuidmolen (170 meter).

Welkom in De Meent

U komt wonen in De Meent, een gemoedelijke, kleinschalige woonlocatie in Groesbeek voor mensen met dementie. Waar u uw leven voortzet zoals u dat gewend bent. Met ondersteuning van uw naasten zoals familie, vrienden en buren. En zo nodig met hulp van medewerkers, vrijwilligers en inzet van zorgtechnologie. In De Meent is er altijd een plek waar u zich prettig voelt, of dat nu samen met andere bewoners is of in uw eigen appartement. Hieronder leest u meer over de locatie, waar het is gelegen, hoe de appartementen eruitzien en hoe het (als) thuis wonen in De Meent is.


Locatie & ligging

De Meent bevindt zich aan de rand van het centrum van Groesbeek. Het gezellige centrum met winkels, eetgelegenheden en vol historische bezienswaardigheden is dichtbij. Ook ligt De Meent op loopafstand van het prachtige Groesbeekse 'Ribbenbos'.
Woonzorgcomplex De Meent
De Meent is een kleinschalige en beschermde woonvorm. Een unieke woonlocatie waar mensen naar elkaar omkijken. Een plek waar je mag zijn wie je bent, samen leuke dingen doen en met elkaar een fijne woonomgeving creëeren. Met behoud van het vertrouwde gevoel van thuis. We passen de zorg aan op de kwaliteiten van elke bewoner, zodat zij de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Zo kunnen ze doen wat ze graag willen, op een plek die bij hen past. Of dat nu in de moderne keuken is, in het kapelletje of buiten in de tuin tussen de bloemen.

(Als) thuis wonen

De Meent heeft 25 appartementen, verdeeld over drie woongroepen. Iedere woongroep heeft een eigen huiskamer waar een gezellige en levendige sfeer hangt.
Uw appartement

U woont in een ruim appartement van ongeveer 25 m2 met een keukenblok en badkamer. Samen met uw naasten kunt u het inrichten met uw eigen meubels en persoonlijke spullen. In uw woning staat al een elektrisch verstelbaar bed voor u klaar. In uw appartement heeft u privacy en kunt u uw eigen gang gaan. U eet hier uw maaltijd of u beslist samen te eten met de medebewoners. Uiteraard ontvangt u er ook bezoek wanneer u wilt. Het is uw thuis.

Als u behoefte heeft aan gezelschap of samen iets wilt doen, kunt u naar een van de huiskamers gaan of naar het Trefpunt in De Meent. Dit is de centrale ontmoetings- en activiteitenruimte voor bewoners. Ook uw familie, vrienden, buren en kennissen zijn van harte welkom. U kunt er samen koffie drinken, helpen met koken of de tafel te dekken. Er is altijd wel iets te doen, zoals muziekoptredens, bingo, borrels, kerkdiensten of samen eten.

Samen zorgen

Familie, vrienden, kennissen en  vrijwilligers organiseren samen activiteiten zoals koken, boodschappen doen, wandelen of spelletjes spelen. Ook helpen uw naasten met het verschonen van uw bed, opruimen van uw kledingkast en schoonmaken van uw appartement, net als thuis. Iedere woongroep heeft een vast team van zorgmedewerkers, er is altijd begeleiding aanwezig. Zij helpen u met taken die u zelf of met hulp van uw naasten niet meer zo goed kunt. Zoals wassen, aankleden of eten.

U en uw naasten bespreken samen met de casemanager welke zorg u nodig heeft. Er is altijd begeleiding beschikbaar. Indien nodig is er in De Meent specialistische zorg aanwezig, zoals een specialist ouderengeneeskunde, casemanager, logopedist, fysiotherapeut of psycholoog.

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in De Meent, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. De Meent biedt woonruimte voor mensen met de volgende indicaties: 

  • VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in De Meent? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht