De Meent Groesbeek

Contact gegevens

Adres:
De Meent Groesbeek
De Meent 2
6562 CZ Groesbeek

Contactpersoon

Mevrouw M. Kessels

Bereikbaarheid

Met de auto
Er is gratis parkeergelegenheid voor het complex.

Met de bus
Zuidmolen (170 meter).

De Meent; gemoedelijk en eenvoudig 

Wonen in hartje Groesbeek. Dat kan als het thuis niet meer gaat. In De Meent zet u uw leven voort zoals u dat gewend bent. Er is altijd een plek te vinden waar u zich op dat moment fijn voelt. Samen met medebewoners of in uw eigen appartement. Wij betrekken uw familie zoveel mogelijk bij uw leven. Zodat u op dezelfde manier als voorheen met hen kan blijven omgaan.

Veilig en vertrouwd wonen

De Meent heeft 25 appartementen, verdeeld over drie woongroepen. Iedere woongroep heeft een eigen buurtkamer waar vaak een levendige sfeer hangt. Als u wilt, helpt u mee met het huishouden; de was vouwen, boodschappen doen of samen koken en eten. Liever onkruid wieden of de groentetuin bijhouden? Dat kan in de afgesloten tuin van De Meent.

Eigen appartement

Als u verhuist naar De Meent, krijgt u een eigen appartement. In de woon-, slaapkamer staat een elektrisch verstelbaar bed. De rest van de spullen neemt u zelf mee. Alle appartementen liggen op de begane grond. Hierdoor heeft mooi uitzicht op het groen rondom De Meent.

Zorg binnen handbereik

Iedere woongroep heeft een vast team medewerkers. Zorg is 24 uur per dag binnen handbereik. De zorg die u nodig heeft, stemt u af met onze casemanager. Samen maakt u een plan; het zorgleefplan. Wekelijks komt de specialist ouderengeneeskunde naar De Meent. En als het nodig is een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, diëtiste of een psycholoog.

Ontmoeten bij het Trefpunt

Op de begane grond is het Trefpunt, een centrale ontmoetings- en activiteitenruimte voor bewoners van Groesbeek. Muziekoptredens, bingo en kerkdiensten; het wordt hier allemaal georganiseerd. De buurman, Jumbo, brengt af en toe iets lekkers. Familie, vrienden en kennissen zijn ook welkom. Voor een warme maaltijd of de maandelijkse borrel.

Vrijwillige medewerkers

Vijftien vrijwilligers zetten zich in voor De Meent. Zij organiseren om de week een muziekmiddag en bingo. Daarnaast helpen ze met koken, doen boodschappen, wandelen, spelen spelletjes of gaan naar een voetbalwedstrijd.

 


Voorzieningen & activiteiten

Bushalte
Gratis parkeren
Restaurant
Gemeenschappelijke ruimte
Bos en/of Park
Tuin
Supermarkt
Fysiotherapie en/of ergotherapie
Gezamelijke activiteiten
Muzikale activiteiten

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in De Meent heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

U kunt zich inschrijven met de volgende zorgindicaties:

  • Zorgzwaartepakket 5 (ZZP5)
  • Zorgzwaartepakket 7 (ZZP7)

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling. 

      024 – 301 76 20

    zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in De Meent? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht