De Horizon Nijmegen

Contact gegevens

Adres:
De Horizon Nijmegen
Meijhorst 2001
6537 GA Nijmegen

Contactpersoon

Mevrouw D. van Gogh

Bereikbaarheid

Met de auto
Op het eigen parkeerterrein bij de vooringang (gratis).

Met de bus
Bushalte Meijhorst-Sporthal

De Horizon; met aandacht voor beweging

Als u verhuist naar De Horizon in Nijmegen, leeft u verder op de manier zoals u gewend bent. U maakt van uw appartement een nieuw thuis. Wij vinden het belangrijk dat u de juiste aandacht krijgt. Wat u zelf kunt, blijft u gewoon doen. Wij ondersteunen als dat nodig is. Bewegen is onderdeel van onze zorg, dit bevordert het algemeen welzijn.

Wonen in het hart van De Meijhorst 

Woonlocatie De Horizon ligt middenin de Nijmeegse wijk Dukenburg. Met totaal drie verdiepingen (zestien appartementen per verdieping). Voor bewoners met dementie en lichamelijke achteruitgang.

Aangepast appartement

Alles is aanwezig om prettig te wonen. En te slapen. Zo is de badkamer aangepast en de slaapkamer uitgerust met een elektrisch verstelbaar bed. Uw appartement wordt schoongemaakt. Iedere week drie kwartier (de was wordt niet gedaan). Is dit niet voldoende? Dan kunt u natuurlijk ook familie vragen om te helpen. Of u regelt betaalde hulp.

Dag en nacht verzorging

Iedere verdieping heeft twee vaste teams medewerkers. Zij stemmen de juiste zorg met u af. Heeft u bijvoorbeeld fysiotherapie nodig? Dan komt de fysiotherapeut naar De Horizon. Dagelijkse hulp krijgt u van de woonbegeleider. Ook ’s nachts zijn twee medewerkers aanwezig.

Van alles te doen 

Er is volop levendigheid in De Horzion. Samen koken, geheugen trainen, en gymmen. Op z'n tijd zingen we Nijmeegse liedjes. Met studenten van Hogeschool Arnhem Nijmegen en ROC Sport en Beweging werkt u aan uw conditie. Balspelen, spiertraining of sporten in de beweegtuin. Er is veel mogelijk.

Jong en oud helpt mee

Ruim vijftig vrijwilligers helpen mee met allerlei activiteiten. Vanuit de wijk is veel aandacht voor de bewoners van De Horizon. Wekelijks komt een groep kleuters spelletjes doen. En er is nauw contact met de Ontmoetingskerk. Ook de pastor brengt geregeld een bezoek voor een mis of de communie. 

 

 


Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in De Horizon is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • Bij dementie: vanaf VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • Bij lichamelijke achteruitgang: vanaf VV06/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling. 

     024-301 76 20

  zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

U bent welkom voor een rondleiding in De Horizon. Vul hieronder uw gegevens in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Deze velden zijn verplicht