Campanula Lent

Contact gegevens

Adres:
Campanula Lent
Barbarastraat 192
6663 ML Nijmegen

Contactpersoon

Dayenne Versleijen

Bereikbaarheid

Met de auto
Gratis parkeren in de straten rondom Campanula.

Met de bus
Bushalte aan de Dalidastraat ligt op 100 meter afstand en Thermion-Oost op 300 meter

Welkom in CampanulaCampanula is een woonzorglocatie in Lent voor mensen met dementie. Voor rust en ruimte in het groene Lent. In Campanula hebben we maar één doel: u een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat u uw leven, zoveel als mogelijk, voortzet in uw eigen nieuwe woning. Met ondersteuning van uw naasten zoals familie, vrienden en buren. En waar nodig met hulp van medewerkers, vrijwilligers en de inzet van zorgtechnologie. 

Lees hieronder meer over de locatie, de ligging, het appartement en het (als) thuis wonen in Campanula. 


Locatie & ligging

U vindt Campanula in de jonge, dorpse wijk Het Eiland van Laauwik in Lent. Een nog steeds groeiende wijk die veel voorzieningen en groen biedt en goed bereikbaar is.
Campanula ligt op loopafstand van het gezondheidscentrum Thermion, het winkelcentrum en de mooie Lentse Plas.

Woonzorgcomplex Campanula
Campanula is een kleinschalig beschermd wonen locatie. In de gezamenlijke buurtkamers ontmoet u andere bewoners en kunt u deelnemen aan de gezamenlijke daginvulling. Er worden, naast het dagelijks leven, ook activiteiten aangeboden zoals zingen, bloemschikken, spelletjes, wandelen of kleine optredens van contactclowns of muzikanten. Ook zijn er momenten van extra individuele aandacht voor de bewoner, bijvoorbeeld een massage, gezichtsbehandeling of manicure. Uw naasten en vrijwilligers staan geregeld klaar om uw dag mooier te maken met bijvoorbeeld een praatje, spelletje, wandeling, zingen of fietsen op de duofiets.

Elke woonlaag heeft een andere sfeerhoek, zoals een theaterhoek, waar kleine optredens plaatsvinden en een wellnesshoek, waar de kapper, pedicure, schoonheidsspecialiste en masseuse komen. Er is ook een beweeghoek, met de videofiets en beweegspellen, en een tuinkamer met spelletjes. We proberen samen met uw naasten, vrijwilligers, woonbegeleiders en de welzijnscoördinator aan te sluiten bij uw persoonlijke wensen en behoeften.

(Als) thuis wonen

Woonlocatie Campanula heeft vier verdiepingen met in totaal 32 appartementen. Op iedere verdieping wonen acht à negen bewoners.
Uw appartement
In Campanula heeft u een tweekamerappartement dat u, samen met uw naasten, inricht met uw eigen meubels en persoonlijke spullen. Dat is fijn, want zo heeft u snel weer uw eigen vertrouwde plek. Uw appartement (ongeveer 45 m2) heeft een eigen keukenblok en badkamer. Er staat al een elektrisch verstelbaar bed en een kledingkast.

In uw appartement heeft u privacy en kunt u uw eigen gang gaan. Uiteraard mag u de hele dag bezoek ontvangen als u dat wilt. In overleg mag er iemand bij u blijven logeren. 
Heeft u behoefte aan een praatje, samen eten of iets doen met een ander? Dan kan dat in een van de gezamenlijke ruimtes op elke verdieping of in de gezamenlijke woonkeuken. Hier kunt u samen koffie drinken of helpen met de maaltijden.

‘s Avonds eet u een warme maaltijd. Dit kan samen met de andere bewoners of in uw eigen appartement. Wat u het prettigst vindt. 

Samen zorgen

Mensen uit uw eigen netwerk zorgen, samen met vrijwilligers, voor gezamenlijke activiteiten zoals samen koken, wandelen, fietsen, de krant lezen, muziek maken of een spelletje spelen. Uw naasten verschonen uw bed, ruimen uw kledingkast op en houden uw appartement schoon. Net als thuis.

Op iedere etage werkt een vast team van zorgmedewerkers, er is altijd begeleiding aanwezig.
Zij helpen u met wassen, aankleden of eten als dat zelf of met hulp van uw naasten niet meer zo goed gaat. U en uw naasten bespreken samen met de casemanager welke zorg u nodig heeft. In Campanula is, waar nodig, specialistische zorg aanwezig. Denk aan een specialist ouderengeneeskunde, casemanager, logopedist, ergotherapeut, fysiotherapeut of psycholoog. Ook bieden we mondzorg op locatie aan. 

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Campanula, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. Campanula biedt woonruimte voor mensen met de volgende indicaties: 

  • VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Campanula? Dat kan. Elke eerste dinsdag van de maand organiseren we in de middag een rondleiding. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht