Duidelijkheid dementie

Cursus 'Duidelijkheid over dementie'

Heeft uw zelfstandig wonende partner of familielid (beginnende) dementie? Of bent u mantelzorger van iemand met dementie? Dan kan de cursus ‘Duidelijkheid over dementie’ u helpen om er op een goede manier mee om te gaan.  

Wat leert u?

Tijdens zes bijeenkomsten vertellen twee ervaren wijkverpleegkundigen van ZZG zorggroep over de vormen van dementie, oorzaken, ziekteproces en de beleving. Verder wordt ingegaan op de belangrijkste veranderingen; gedragsveranderingen en de gevolgen daarvan voor de directe omgeving en in het bijzonder de mantelzorgers. Er is aandacht voor de manier van omgaan met mensen met dementie en de mogelijkheid om hulp in te schakelen. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.

Waar en wanneer?In Beuningen op  6 , 13, 20 en 27 september en op 4 en 11 oktober 2021 op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 in de Leghe Polder. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor deze cursus in Beuningen. 

In Nijmegen start deze cursus ook op 11 oktober 2021, maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. De cursusdagen zijn op 11 en 18 oktober en op 1, 8, 15 en 22 november 2021.
Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154, Nijmegen.
 Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname bedragen € 25,-. Dit is inclusief lesmateriaal, koffie en thee. Wilt u zich aanmelden? Bel ons via onderstaand telefoonnummer.

Een nummer voor al uw zorgvragen:
Dit nummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar