Duidelijkheid dementie

Cursus 'Duidelijkheid over dementie'

Heeft uw zelfstandig wonende partner of familielid (beginnende) dementie? Of bent u mantelzorger van iemand met dementie? Dan kan de cursus ‘Duidelijkheid over dementie’ u helpen om er op een goede manier mee om te gaan.  

Wat leert u?

Tijdens zes bijeenkomsten vertellen twee ervaren wijkverpleegkundigen van ZZG zorggroep over de vormen van dementie, oorzaken, ziekteproces en de beleving. Verder wordt ingegaan op de belangrijkste veranderingen; gedragsveranderingen en de gevolgen daarvan voor de directe omgeving en in het bijzonder de mantelzorgers. Er is aandacht voor de manier van omgaan met mensen met dementie en de mogelijkheid om hulp in te schakelen. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.

Waar en wanneer?
In het najaar van 2022 starten we weer met twee cursussen 'Duidelijkheid bij dementie'. De startmomenten van de cursus zijn: donderdag 6 oktober om 13.00 uur in Wijkgezondheidscentrum Lindeholt of dinsdag 25 oktober om 19.30 uur in het Kulturhus in Beek. Een bijeenkomst duurt zo'n twee uur. De totale cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname bedragen € 25,-. Dit is inclusief lesmateriaal, koffie en thee. 

Een nummer voor al uw zorgvragen:
Dit nummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar