Duidelijkheid dementie

Cursus 'Duidelijkheid over dementie'

Heeft uw zelfstandig wonende partner of familielid (beginnende) dementie? Of bent u mantelzorger van iemand met dementie? Dan kan de cursus ‘Duidelijkheid over dementie’ u helpen om er op een goede manier mee om te gaan.  

Wat leert u?

Tijdens zes bijeenkomsten vertellen twee ervaren wijkverpleegkundigen van ZZG zorggroep over de vormen van dementie, oorzaken, ziekteproces en de beleving. Verder wordt ingegaan op de belangrijkste veranderingen; gedragsveranderingen en de gevolgen daarvan voor de directe omgeving en in het bijzonder de mantelzorgers. Er is aandacht voor de manier van omgaan met mensen met dementie en de mogelijkheid om hulp in te schakelen. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.

Waar en wanneer?
In het voorjaar van 2023 starten we, bij voldoende aanmeldingen, weer met twee cursussen 'Duidelijkheid bij dementie'. De cursusmomenten zijn: donderdag 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april en 20 april in de Bogerd. Adres: van Heemstraweg 53, 6654 KH in Druten. We starten om 13.00 uur. Een bijeenkomst duurt zo'n twee uur. 

Ook in Nijmegen start in maart 2023 weer een cursus. De cursusmomenten zijn: dinsdag 14 maart, 21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april en 18 april in Wijkcentrum Ark van Oost. Adres: Cipresstraat 154, 6523 HR in Nijmegen. We starten om 19.30 uur. Een bijeenkomst duurt zo'n twee uur. 

Wijkcentrum Ark van Oost  Cipresstraat 154 6523 HR Nijmegen


Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname bedragen € 25,-. Dit is inclusief lesmateriaal, koffie en thee. 

Een nummer voor al uw zorgvragen:
Dit nummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar