HomeWonen met zorgZonnebaars

Zonnebaars

Wonen met lichamelijke achteruitgang

Zonnebaars; volop privacy in de Nijmeegse wijk Hatert

Verhuist u naar Zonnebaars, dan heeft u een eigen woning waar u de baas bent. U regelt zelf uw zaakjes en ontvangt bezoek wanneer u wilt. Waar nodig, is er professionele zorg (ook wel beschut wonen genoemd). U bepaalt hoe u uw leven leidt maar staat er niet alleen voor.

Thuis op Park Malderborgh

Uw nieuwe thuis ligt op Park Malderborgh. Een “eiland” omgeven door groen en water. Hier liggen  Zonnebaars en Waterrijk. En het gezellige Restaurant Bij De Buren als middelpunt. Veel voorzieningen zijn op het park aanwezig. Zoals een winkeltje, fysiotherapiepraktijk en dagbehandeling.

Meer informatie over het park leest u in de brochure van Park Malderborgh.

Zelfstandig wonen in een ruim appartement

In Zonnebaars woont u zelfstandig. Het ruime appartement richt u in met uw eigen spullen. U betaalt huur aan woningbouwvereniging Portaal. En kiest uw eigen energieleverancier. Meestal is het mogelijk om huishoudelijke hulp te krijgen. Dit hangt af van uw indicatie.

Ook uw partner mag meeverhuizen. Zo kunt u (samen) blijven wonen op de manier die u prettig vindt.

Voor elk wat wils

Bij Zonnebaars leeft u zelfstandig. Wilt u deelnemen aan een activiteit, dan kijken we samen wat het beste bij u past. Zodat we die op maat kunnen bieden. Dit kan bijvoorbeeld een lezing zijn, computer- of taalcursus of gezellig breien. In het hele park zijn vijftig vrijwilligers actief. Zij helpen met activiteiten. Soms zijn zij een “maatje”. Dan doen ze een activiteit met u alleen.

Bekijk hieronder alle voorzieningen.

Bushalte
Fysiotherapie / ergotherapie
Gezamenlijke activiteiten
Gratis parkeren
Multifunctionele ruimte
Park
Restaurant
Spelmateriaal
Winkel / supermarkt

Zorg in de buurt; een veilig gevoel

Een zorgteam staat voor u klaar. Om u te ondersteunen als dat nodig is. Ook ‘s nachts. Samen met de casemanager bekijkt u wat u zelf kan, of familie en vrienden kunnen helpen en welke zorg u nodig heeft. Dit leggen we vast in een zorgplan.

Bij de buren is altijd iets te doen

Niet alleen bewoners komen hier graag. Ook mensen uit de buurt. Het is een ideale plek voor een kop koffie of een hapje eten met familie of vrienden. Wijnproeven, bloemschikken, biljarten, koken; vrijwilligers van Restaurant bij de buren organiseren het allemaal. Natuurlijk met ondersteuning van professionals. Afhankelijk van uw indicatie betaalt u wel of niet een kleine vergoeding.

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Zonnebaars is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). In sommige gevallen is wonen met zorg mogelijk via de zorgverzekering. De casemanager bekijkt of dit geschikt is.

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • Volledig Pakket Thuis (VPT) 4
  • Volledig Pakket THuis (VPT) 6
  • Volledig Pakket THuis (VPT) 8 alleen mogelijk in overleg

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen voor informatie of een afspraak. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst.

T: 024-3017620 of E: zorgbemiddeling.nijm@zzgzorggroep.nl

Contact

Adres:

Zonnebaars
Irene Vorrinkstraat 403
6535 NB Nijmegen

Telefoon:

024 – 366 57 77

Met de auto:

Bewoners parkeren in de parkeergarage onder het complex.
Bezoekers gratis op een terrein aan de overkant van de Malderborghstraat.

Met de bus:

Irene Vorrinkstraat (250 meter)


Terug naar wonen met zorg