HomeWonen met zorgWollewei

Wollewei

Wonen met dementie

Wollewei; aangenaam en huiselijk wonen

In de Nijmeegse wijk Malvert ligt Wollewei, mooi gelegen aan het Maas-Waalkanaal. Een kleinschalige woonvorm om te wonen met dementie. Wollewei heeft een bijzondere vorm; twee open armen die u verwelkomen en beschermen.

Goede voorbereiding

Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis. Daarom laten we u langzaam wennen aan de nieuwe situatie. Af en toe mag u een dag langskomen om te kijken of u zich bij Wollewei thuisvoelt.

Wollewei; uw nieuwe huis

Verhuist u naar Wollewei? Dan krijgt u een eigen appartement. Ieder appartement heeft aan de buitenkant een andere kleur. Zo vindt u uw huis makkelijk terug. U neemt uw eigen spullen mee als u verhuist. Wel staat er standaard een elektrisch verstelbaar bed en kledingkast in uw appartement. Meer informatie leest u in de brochure van Wollewei.

Het blijft uw leven

In uw appartement leeft u zoals u dat wilt. Zoekt u gezelschap? Dan is er een huiselijke buurtkamer. Daar eet u samen of doet u activiteiten (zoals bewegen op muziek, muziektherapie of spelletjes). De prachtige tuin is een mooie plek om met uw familie tijd door te brengen. Blijft u liever thuis? Dat mag. Wat u het prettigst vindt.

Bekijk hieronder de voorzieningen van Wollewei en de omgeving:

Apotheek
Beweegruimte
Bushalte
Dierenpark
Gezamenlijke activiteiten
Gratis parkeren
Kapper
Multifunctionele ruimte
Spelmateriaal
Tuin
Winkel / supermarkt

Goede zorg in Wollewei

Wollewei heeft vier woongroepen met elk zes personen. Per groep zijn overdag een á twee woonbegeleiders aanwezig en ‘s nachts een. Meestal zorgen zij voor dezelfde groep. Goede zorg is aanwezig als dat nodig is. Zoals een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog.

Enthousiaste vrijwilligers

Dertien vrijwilligers werken in Wollewei. Ze doen spelletjes, ondersteunen bij de maaltijden en zorgen voor de kippen en kruiden in de tuin.  Als u wilt, maakt een vrijwilliger een biografie van uw leven. Zodat de woonbegeleiders zo goed mogelijk kunnen aansluiten op uw leven. De welzijnsraad (die bestaat uit vijf familieleden) denkt en beslist actief mee over de organisatie.

Welke zorgindicatie is nodig?

Voor een woning in Wollewei is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • Zorgzwaartepakket 5 (ZZP5)
  • Zorgzwaartepakket 7 (ZZP7)

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst:

T: 024-3017620 / E: zorgbemiddelingnijm@zzgzorggroep.nl.

 

Wilt u een keer komen kijken in Wollewei?

Dan bent u natuurlijk van harte welkom. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken.

  • Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.

Contact

Adres:

Wollewei
Malvert 8170
6538 DC Nijmegen

T: 024- 3017671
E: a.wolters@zzgzorggroep.nl

Locatiemanager:

Mevrouw A. Wolters

 

Met de auto:

Eigen parkeerplaatsen. Veel parkeermogelijkheden in de directe omgeving.

Met de bus:

Malvert 13e straat (350 meter) en De Orangerie (500 meter)


Terug naar wonen met zorg