HomeWonen met zorgWollewei

Wollewei

Wonen met dementie

Wonen met dementie in de wijk Malvert in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg.

Zoekt u een veilige nieuwe woonomgeving omdat zelfstandig wonen door dementie niet meer lukt? In de wijk Malvert ligt sinds 2016 woonlocatie Wollewei, op steenworp afstand van het Maas-Waalkanaal en het winkelcentrum. U heeft er een eigen appartement en deelt een gemeenschappelijke woonkeuken met een kleine groep medebewoners. Ook kunt u gebruik maken van de ruime besloten binnentuin, met zicht op de wijk. Bij Wollewei ontvangt u de professionele zorg die u nodig hebt voor dementie. Net als thuis blijven familie en mantelzorgers nauw betrokken bij uw leven.

Uw appartement

Wollewei heeft 24 appartementen voor bewoners met dementie (waaronder Alzheimer). U woont in een ruim, eigen appartement van circa 45 m2. Uw appartement heeft een grote woonkamer, een open keuken, een slaapkamer en badkamer. Anders dan in een traditioneel verpleeghuis heeft u in Wollewei alle voorzieningen om uw eigen leven te leiden. Professionele zorg is in de buurt voor als het nodig is.

Gemeenschappelijke ruimtes

Samen met vijf medebewoners maakt u gebruik van een gemeenschappelijke woonkeuken. U kunt naar de woonkeuken toe wanneer u met anderen wilt zijn. Om bijvoorbeeld een kop koffie te drinken of een spelletje te doen. In de woonkeuken wordt gezamenlijk ontbeten, geluncht, gekookt en warm gegeten. Als u dat fijner vindt, kunt u uw maaltijd uiteraard ook in uw eigen appartement opeten.

In de gangen van Wollewei zijn verschillende sfeerhoeken ingericht, zoals een klein theater of een zithoek met boeken en spelletjes. Daarnaast kunt u door de ruime besloten binnentuin zelfstandig naar buiten.

Professionele zorg

Een vast team van medewerkers is gekoppeld aan zes bewoners. Dat team, bestaande uit woonbegeleiders, een casemanager en een arts (specialisme: ouderengeneeskunde), is verantwoordelijk voor de zorg. Als dat nodig is kan een fysiotherapeut, ergotherapeut of psycholoog worden ingeschakeld.

Van 7.00 tot 23.00 uur is op iedere groep een woonbegeleider aan het werk. Op de drukke momenten ondersteund door een extra woonbegeleider. ‘s Nachts is er één woonbegeleider aanwezig in het gebouw. Een verpleegkundige en arts zijn dan op afroep beschikbaar.

De woonbegeleiders helpen u bij uw dagelijkse verzorging. Denk aan het in- en uit bed komen en het wassen en aankleden. Daarnaast verzorgen ze de maaltijden en kunnen ze helpen bij het innemen van uw medicijnen. Ook zorgen ze voor een gezellige en huiselijke sfeer in de gemeenschappelijke ruimtes.

Familie en mantelzorgers aan het roer

Net als thuis staat u samen met u naasten bij Wollewei aan het roer. We willen dat u zich veilig voelt en plezierig kunt wonen bij Wollewei. Samen bespreken we wat daarvoor nodig is en hoe u uw dag wilt invullen. Wat zijn uw behoeften en welke zorg en ondersteuning heeft u van uw familie en van de professionals nodig?

“Mijn vader is over de negentig en daarmee een man van de dag. Elke keer als ik wegga bedenk ik me dat hij er misschien morgen niet meer is. Toch ga ik gerust naar huis omdat ik weet dat hij niet alleen is en dat er goed voor hem gezorgd wordt.” – uitspraak van een mantelzorger.

Vrijwilligers

Er zijn ongeveer 20 vrijwilligers actief bij Wollewei. Zij ondernemen activiteiten met de bewoners. Van het samen koken tot wandelen aan het Maas-Waalkanaal tot de organisatie van het mannencafé dat elke vrijdagmiddag plaatsvindt.

  • Vrijwilliger worden bij Wollewei? Jolanda van Dam, coördinator Welzijn, vertelt u er graag meer over: j.vandam@zzgzorggroep.nl

Rondleiding en meer informatie

Wonen in Wollewei kan met een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg. Samenwonen is mogelijk, mits een van beiden een zorgindicatie heeft.

  • Interesse in een rondleiding? Maak een afspraak door te bellen naar het algemene telefoonnummer van Wollewei: T. 024 – 301 76 72.
  • Heeft u daarna nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Astrid Wolters, manager Wollewei: T. 06 – 53 51 60 25 of download de locatiebrochure Wollewei

Inschrijven appartement

Heeft u al een zorgindicatie en is uw keuze gevallen op wonen in Wollewei? Dan kunt u direct contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij beheren de wachtlijst van Wollewei en andere woonvormen van ZZG zorggroep in Nijmegen.

Adres Wollewei

Malvert 82-01
6538 CX Nijmegen
Bekijk Wollewei via Google Maps

T. 024 – 301 76 72


Terug naar wonen met zorg