HomeWonen met zorgVlindertuin

Vlindertuin

Wonen met dementie

Op de grens van Nijmegen en Berg en Dal, ligt de beschermde woonvorm Vlindertuin.

De beschermde woonvorm ligt op het terrein van voormalig woonzorgcentrum Vijverhof, aan de rand van een uitgestrekt bosgebied. In mei 2016 verhuisden 32 bewoners van hun kamer in Vijverhof naar hun nieuwe ruime appartement in Vlindertuin.

Beschermd wonen

In de beschermde woonvorm Vlindertuin wonen 32 mensen, verdeeld over vier kleinschalige woongroepen. Alle bewoners hebben een vorm van dementie. Er is 24 uur per dag intensieve zorg en toezicht dichtbij.

Prettig voelen

Bewoners vinden er altijd een plek waar ze zich prettig voelen. Zo kunnen ze samen met andere bewoners in de huiskamer of beschermde tuin zijn, gebruik maken van de zelf ingerichte sfeerruimtes of genieten van privacy in het eigen appartement. Voorop staat dat ze het leven zoveel mogelijk voortzetten zoals ze gewend zijn.

Terrein in ontwikkeling

Vlindertuin beschermd wonen ligt op het terrein van voormalig woonzorgcentrum Vijverhof. Het terrein is volop in ontwikkeling. Tegenover Vlindertuin ligt Bosrand, ook een woonvoorziening voor mensen met dementie. De gebouwen worden met elkaar verbonden door een nieuwe ruimte die in het teken staat van ontmoeten en verbinden. Op het terrein ligt een dierenpark met onder meer ezels, geiten, schapen en kippen.

Meer informatie over wonen in Vlindertuin leest u in de locatiebrochure. Vraag ‘m direct aan (of download de digitale versie)! Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de medewerkers van front-office Rijk van Nijmegen.

Vlindertuin

Johannaweg 1a
6571 GE Berg en Dal
T. 024 – 381 71 11 (front-office)
E. frontofficervn@zzgzorggroep.nl


Terug naar wonen met zorg