HomeWonen met zorgVlindertuin

Vlindertuin

Wonen met dementie

Vlindertuin; veilig en vertrouwd wonen

Wij begrijpen dat als u moet verhuizen omdat het thuis niet maar gaat, u het liefst uw vertrouwde leven voortzet. Daarom woont u in Vlindertuin zoveel mogelijk net als thuis. U heeft veel vrijheid want het blijft uw leven. Niets hoeft, alles mag. Er is 24 uur per dag intensieve zorg en toezicht in de buurt. Dat geeft een veilig gevoel.

Wonen met het gevoel van thuis

Vlindertuin ligt in een bosrijke omgeving tussen Nijmegen en Berg en Dal. Er zijn 32 appartementen, verdeeld over vier woongroepen. Iedere woongroep heeft een eigen buurtkamer. U bepaalt of u in uw appartement eet of gezamenlijk. Als u wilt, kookt u zelf een eenvoudige maaltijd.

Bekijk de brochure van Vlindertuin

Eigen appartement

Verhuist u naar Vlindertuin, dan krijgt u een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. In het appartement staat een hoog-laag bed en linnenkast. Ook hoeft u niet te zorgen voor vitrage en vloerbedekking. De rest van de spullen mag u zelf meenemen. Heeft u huisdieren? Dan zijn ze welkom als u ze zelf kunt verzorgen.

Veel te doen

In Vlindertuin is altijd veel te doen. Als u wilt helpt u mee met koken of met andere huishoudelijke taken. Of met voeren van de ezels, geiten, schapen of kippen in de dierenweide. Er zijn veel activiteiten in de Verbinding; een nieuwe ruimte tussen Vlindertuin en naastgelegen locatie Bosrand. Hier kunt u ook terecht voor een kopje koffie.

Bekijk hieronder de voorzieningen van Vlindertuin:

Beweegruimte
Bushalte
Dierenpark
Fysiotherapie / ergotherapie
Gratis parkeren
Kapper
Spelmateriaal
Tuin
Winkel / supermarkt

Professionele zorg

Elke woongroep heeft een vast team van acht tot twaalf medewerkers. Zij zijn 24 uur per dag in de buurt en ondersteunen als dat nodig is. Samen met u kijken ze welke zorg u nodig heeft. En hoe u deze het beste krijgt. De specialist ouderengeneeskunde is verantwoordelijk voor de medische zorg. Als het nodig is, komt er een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, diëtiste of een psycholoog naar Vlindertuin.

Vrijwilligers helpen mee

Samen met Bosrand, organiseren onze vrijwilligers veel activiteiten. Wandelen, spelletjes, koffie drinken, televisie kijken. Te veel om op te noemen. Soms gaan ze ook alleen met u op pad. Of met de tuktuk naar de stad.

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Vlindertuin heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • VV5 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV7 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Rijk van Nijmegen. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst.

T: 024 – 381 71 11  of  E:  frontofficervn@zzgzorggroep.nl 

Kom gerust een keer langs

Wilt u een keer komen kijken in Vlindertuin? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan bellen wij terug om een afspraak te maken.

  • Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.

Contact

Vlindertuin
Johannaweg 1a
6571 GE Berg en Dal

Locatiemanager:
Mevrouw M. Kessels

E-mail:
m.kessels@zzgzorggroep.nl

Met de auto:
Er zijn parkeerplaatsen bij het complex.

Met de bus:
Bushaltes Vijverhof (100 meter), Prins Alexanderlaan (550 meter)


Terug naar wonen met zorg