HomeWonen met zorgKloostertuin beschermd wonen

Kloostertuin beschermd wonen

Wonen met dementie

Op Park Mariëndaal in het centrum van Groesbeek, ligt de kleinschalige woonvorm Kloostertuin.

Op Park Mariëndaal in het centrum van Groesbeek ligt Kloostertuin, een modern wooncomplex voor senioren. De begane grond en de eerste verdieping van het gebouw zijn ingericht als kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie.

In Kloostertuin beschermd wonen leven 32 mensen met dementie. Ze huren hun appartement van een woningcorporatie en ontvangen 24 uur per dag intensieve zorg en toezicht dichtbij van ZZG zorggroep.

Elke bewoner van de kleinschalige woonvorm heeft een ruim, eigen appartement. De voordeur van het appartement grenst aan de binnenruimte die beschikt over twee eetkeukens en een buurtkamer. Daar kunnen bewoners samen aan de slag met dagelijkse bezigheden zoals koken en eten, de krant lezen of een spelletje doen. Bewoners kunnen met hulp van familie en professionele ondersteuning hun leven zoveel mogelijk voortzetten zoals ze gewend zijn.

Naast Kloostertuin liggen op Park Mariëndaal de twee nieuwe woongebouwen Heuvelrijk en Rozenboog. Het park wordt op dit moment nieuw ingericht en vormt een directe groene verbinding met de voorzieningen van het park en de rest van het Groesbeekse centrum.

Kloostertuin is gebouwd op de plek van het voormalige kloostercomplex van de ‘Zusters onder de Bogen’. Een deel van het oorspronkelijke gebouw is blijven staan; de kapel van het kloostercomplex is nog in originele staat. Kloostertuin kreeg hiervoor een nominatie voor de Erfgoedprijs Monument en Landschap 2017.

Meer informatie over wonen in Kloostertuin beschermd wonen leest u in de folder.
Vraag ‘m direct aan (of download de digitale versie)!

Procedure voor wonen in Kloostertuin

De appartementen worden verhuurd door ZZG vastgoed. ZZG vastgoed adverteert woningen via entree (www.entree.nu). ZZG vastgoed kan u ondersteunen bij het zoeken naar, of reageren op een woning. Neem hiervoor op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur telefonisch contact op via 024 – 301 78 95.

Wilt u in aanmerking komen voor een appartement in Kloostertuin? Dan heeft u een indicatie nodig, afgegeven door het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ).

Kloostertuin
Beschermd wonen

Stationsweg 9
6561 BZ Groesbeek
Bekijk Kloostertuin via Google Maps
T 024 – 381 71 11 (front-office)
E frontofficervn@zzgzorggroep.nl


Terug naar wonen met zorg