HomeWonen met zorgKloostertuin

Kloostertuin

Wonen met dementie

Op Park Mariëndaal in het centrum van Groesbeek, ligt de kleinschalige woonvorm Kloostertuin.

Op Park Mariëndaal in het centrum van Groesbeek ligt Kloostertuin, een modern wooncomplex voor senioren. De begane grond en de eerste verdieping van het gebouw zijn ingericht als kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie.

In Kloostertuin beschermd wonen leven 32 mensen met dementie. Ze huren hun appartement van een woningcorporatie en ontvangen 24 uur per dag intensieve zorg en toezicht dichtbij van ZZG zorggroep.

Elke bewoner van de kleinschalige woonvorm heeft een ruim, eigen appartement. De voordeur van het appartement grenst aan de binnenruimte die beschikt over twee eetkeukens en een buurtkamer. Daar kunnen bewoners samen aan de slag met dagelijkse bezigheden zoals koken en eten, de krant lezen of een spelletje doen. Bewoners kunnen met hulp van familie en professionele ondersteuning hun leven zoveel mogelijk voortzetten zoals ze gewend zijn.

Naast Kloostertuin liggen op Park Mariëndaal de twee nieuwe woongebouwen Heuvelrijk en Rozenboog. Het park wordt op dit moment nieuw ingericht en vormt een directe groene verbinding met de voorzieningen van het park en de rest van het Groesbeekse centrum.

Kloostertuin is gebouwd op de plek van het voormalige kloostercomplex van de zusters Carolus Borromeus uit Trier. Een deel van het oorspronkelijke gebouw is blijven staan; de kapel van het kloostercomplex is nog in originele staat. Kloostertuin kreeg hiervoor een nominatie voor de Erfgoedprijs Monument en Landschap 2017.

Procedure voor wonen in Kloostertuin

De appartementen worden verhuurd door ZZG Vastgoed Beheer. Wilt u in aanmerking komen voor een appartement in Kloostertuin? Dan heeft u een indicatie nodig, afgegeven door het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ).

Meer informatie?

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de medewerkers van front-office Rijk van Nijmegen: 024 – 381 71 11 of frontofficervn@zzgzorggroep.nl

Vrijwilliger worden?

Onze ruim 900 vrijwilligers zijn van grote betekenis voor onze organisatie. Iets voor een ander betekenen, nieuwe mensen leren kennen of eigen talenten benutten. In een prettige, ongedwongen sfeer kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van onze cliënten.

Vrijwilliger worden bij Kloostertuin? Yvonne Janssen vertelt u er graag meer over: yv.janssen@zzgzorggroep.nl

Adres Kloostertuin Beschermd wonen

Stationsweg 9
6561 BZ Groesbeek
Bekijk Kloostertuin via Google Maps


Terug naar wonen met zorg