HomeWonen met zorgJuliana

Juliana

Wonen met dementie|Wonen met lichamelijke achteruitgang

Wonen met zorg in Nijmegen-Oost.

Zoekt u een woning met veiligheid en gemak, en zorg binnen handbereik? Op woonlocatie Juliana wonen mensen die door dementie of lichamelijke achteruitgang professionele zorg nodig hebben. Juliana ligt midden in het historische en gevarieerde stadsdeel Nijmegen-Oost. Het grenst aan stadspark Parc Margriet en ligt dicht bij de Ooijpolder. Het centrum van Nijmegen is op loopafstand.

Uw appartement

In Juliana wonen 32 mensen, verdeeld over vier verdiepingen van acht appartementen. Een van de verdiepingen is speciaal ingericht voor bewoners met complexe lichamelijke zorgvragen. De drie andere verdiepingen zijn vormgegeven voor mensen met dementie, waaronder Alzheimer. In Juliana woont u in een ruim appartement met woonkamer, open keuken, slaapkamer en badkamer. Anders dan in het een traditioneel verpleeghuis heeft u op Juliana alle voorzieningen om uw eigen leven te blijven leiden.

Gemeenschappelijke ruimtes en tuin

Op iedere verdieping is een gezamenlijke woonkeuken, waar u medebewoners kunt ontmoeten. Hier wordt dagelijks gekookt en gegeten. Als u het fijn vindt, kunt u uw maaltijd ook in uw eigen appartement bereiden en opeten.

In de gangen zijn sfeerhoekjes ingericht, zo is er een kleine bioscoop met groot scherm waar u een film kunt kijken. En er is een ‘wellness’ met fitnessapparaten en een kappershoek.

De benedenverdieping heeft een eigen tuin. De andere verdiepingen hebben een groot balkon. Zo kunt u altijd even lekker naar buiten.

Professionele zorg

Op elke verdieping van Juliana is een team van woonbegeleiders, een casemanager en een arts (specialisme: ouderengeneeskunde) verantwoordelijk voor de zorg aan de bewoners. Daarnaast zijn ook een fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog werkzaam op Juliana.

Overdag en ’s avonds is op iedere verdieping een woonbegeleider aanwezig. Op de drukke momenten ondersteund door een tweede woonbegeleider. ‘s Nachts is er één woonbegeleider aanwezig in het gebouw. Een verpleegkundige en arts zijn dan op afroep beschikbaar.

Actieve rol familie bij uw zorg en welzijn

Bij Juliana helpen we u om uw leven zo goed mogelijk voort te zetten zoals u dat gewend bent. Daarbij zijn familie en naasten onmisbaar. Samen dragen we zorg voor uw welzijn en bekijken we van dag tot dag welke activiteiten u wilt ondernemen en wat u daarvoor nodig heeft. Bijvoorbeeld het maken van een dagelijkse wandeling, het doen van spelletjes of het maken van muziek.

Vrijwilligers bij activiteiten

Er is een grote groep vrijwilligers actief bij Juliana. Zij helpen een handje bij activiteiten die bewoners binnen- en buitenshuis willen doen. Denk aan schaken, zingen of wandelen. Ook zijn er vrijwilligers die meehelpen in de woonkeuken, bij de maaltijden.

 

Vrijwilliger worden bij Juliana? Sonja Heijkens, coördinator Welzijn, vertelt u er graag meer over: s.heijkens@zzgzorggroep.nl

Voorzieningen in Juliana en omgeving

In de buurt van Juliana zijn verschillende cafeetjes waar u iets kunt drinken. Elke week komt een SRV-wagen waar u wat kleine boodschappen kunt doen.

Wekelijks komt de vaste kapper naar Juliana. U kunt vooraf een afspraak maken. Als u zich liever door een familielid of bekende laat knippen kunt u gebruik maken van de kappershoek.

Bij Juliana werkt een pastoraal medewerker. U kunt bij haar terecht voor een persoonlijk gesprek en vragen rond zingeving. Ook is er iedere maand een dienst in Juliana.

Meer informatie en rondleiding

Wonen in Juliana kan met een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg. Samenwonen is mogelijk, mits een van beiden een zorgindicatie heeft. Bij vragen, voor meer informatie of een rondleiding neemt u rechtstreeks contact op met Juliana via juliana.info@zzgzorggroep.nl.

Inschrijven appartement

Heeft u al een zorgindicatie en is uw keuze gevallen op wonen in Juliana? Dan kunt u direct contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij zijn op de hoogte van de actuele wachtlijst van Juliana en andere woonvormen van ZZG zorggroep in Nijmegen.

Bereikbaarheid en contact

Juliana is gemakkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. Bij eigen vervoer zijn er in de buurt diverse (betaalde) parkeergelegenheden.

Adres Juliana

Dr. Claas Noorduijnstraat 5R
6522 AS Nijmegen
Bekijk Juliana op Google Maps

T 024 – 301 81 00


Terug naar wonen met zorg