HomeWonen met zorgJuliana

Juliana

Wonen met dementie | Wonen met lichamelijke achteruitgang

Juliana; combinatie van stad en natuur

Wonen in hartje Nijmegen met de natuur om de hoek? Dat kan in Juliana als het thuis niet meer gaat. Samen zorgen we ervoor dat u in uw eigen woning uw leven voortzet. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig vindt. Maar staat er niet alleen voor.

Uw nieuwe huis

Juliana heeft vier woongroepen met ieder acht appartementen. Drie van de vier groepen zijn gesloten. Naar binnen en buiten is niet zomaar mogelijk. Dat is belangrijk om veilig te wonen. Iedere woongroep heeft een gezellige buurtkamer. Hier mag u zelf een kop koffie zetten of een spelletje doen.

Eigen appartement

Verhuist u naar Juliana, dan krijgt u een ruim appartement met aparte slaapruimte en kooktoestel. Een elektrisch verstelbaar bed en kledingkast is aanwezig. Verder neemt u uw eigen spullen mee.

In de buurtkamer is altijd iets te doen

Samen kijken we hoe u uw dag invult en maken een zorgleefplan. Als u zin heeft koken we; maken een menu, dekken de tafel en ruimen af. Herkenbare, huiselijke geuren zijn heel belangrijk. Heeft u bezoek? Dan mogen ze mee-eten. Er zijn ook veel activiteiten. We doen wat u wilt. Bakken, poetsen, zwemmen, pianoles of carnaval vieren. Niets is ons te gek.

Bekijk hieronder de voorzieningen van Juliana en de omgeving:

Betaald parkeren
Beweegruimte
Bushalte
Kapper
Kerk
Laptop
Multifunctionele ruimte
Tuin
Winkel / supermarkt

Goede zorg 

Iedere woongroep heeft een vast team medewerkers. Die leert u goed kennen. Er is altijd één woonbegeleider aanwezig. Met extra ondersteuning als dat nodig is. Ook ’s nachts. Een specialist ouderengeneeskunde of fysiotherapeut komt geregeld naar Juliana. En er is geestelijke verzorging als daar behoefte aan is.

Vrijwilligers helpen mee

Tussen 30 en 40 vrijwilligers helpen mee. Ze koken, kletsen, wandelen, spelen een spelletje of gaan naar de kroeg. Ze doen erg hun best om te zorgen dat u niet eenzaam bent. Contact met de buurt is belangrijk. Daarom regelen we dagbesteding samen met lokale ondernemers. Zoals eten met korting of een kerstdiner bij Hotel Belvoir.

Een zorgindicatie is nodig.

Voor een woning in Juliana heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

Bij dementie:

  • VV05 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Bij lichamelijke achteruitgang:

  • VV06 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.
  • VV08 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging.

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst:

T: 024-3017620 / E: zorgbemiddeling.nijm@zzgzorggroep.nl

Bent u getrouwd of woont u samen? Dan mag uw partner ook meeverhuizen. De regel geldt dat één bewoner minimaal een ZZP5 indicatie heeft. Het is wel goed te weten dat uw partner helaas niet in het appartement mag blijven wonen als u overlijdt. Dat kan alleen met een zorgindicatie.

Contact

Adres:

Juliana
Dr. Claas Noorduijnstraat 5R
6522 AS Nijmegen

T: 024-3018100
E: t.huender@zzgzorggroep.nl

Locatiemanager:

Mevrouw t. Huender

Wilt u een keer komen kijken?
Iedere tweede vrijdag van de maand is er een rondleiding om 15.30 uur. U kunt zich hiervoor opgeven door een mail te sturen naar juliana.info@zzgzorggroep.nl

Met de auto:

Juliana bevindt zich in een betaald parkeren-zone met beperkte ruimte. Op zeven minuten lopen van de locatie is de parkeergarage Kelfkensbos.

Met de bus:

Mr. Franckenstraat (130 meter), Mariaplein (180 meter), Hugo de Grootstraat (250 meter), Sint Canisiussingel (270 meter), Terwindtstraat (300 meter)


Terug naar wonen met zorg