HomeWonen met zorgGriffioen

Griffioen

Wonen met lichamelijke achteruitgang

Griffioen; middenin het gezellige Nijmeegse Waterkwartier

Een wijk met een heel eigen sfeer en cultuur. Bij Griffioen is deze sfeer volop aanwezig. Veel mensen kennen elkaar, familie loopt makkelijk binnen. Dat mag ook. Want u woont zelfstandig in uw eigen appartement. Zorg en ondersteuning is bij de hand als dat nodig is (ook wel beschut wonen genoemd).

Uw eigen huishouden

Als u verhuist naar Griffioen, krijgt u een ruim appartement met twee slaapkamers. U betaalt huur aan woningbouwvereniging Talis. En kiest uw eigen energieleverancier. Meestal wordt uw appartement schoongemaakt (dit hangt af van de indicatie). De was wordt niet gedaan, wel is er plaats voor een wasmachine en droger. In Restaurant…bij ons thuis kunt u met medebewoners, familie of vrienden tussen de middag warm eten. Of u laat de maaltijd van Hofmans catering in uw eigen appartement bezorgen. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om zelf te koken in uw appartement.

Goede zorg...

Krijgt u van onze zorgteams. Die bestaan uit verzorgenden, verpleegkundigen en casemanagers. Fysiotherapie is mogelijk als dat nodig is. Daarnaast is er een huishoudelijk team. Ook ’s nachts is altijd iemand aanwezig.

Van alles te doen

Een gezonde maaltijd, samen een kop koffie of een spelletje rummikub? Dat kan bij Restaurant….bij ons thuis. Een restaurant in Griffioen (op de begane grond).  Hier kunt u een warme maaltijd (tegen betaling of vergoed vanuit uw Volledig Pakket Thuis) nuttigen. En ontmoet mensen van buiten. Want Restaurant…bij ons thuis is open voor iedereen.  Voor meer informatie over eten in het restaurant belt u met Hofmans catering, T 024 – 358 60 76.

Bekijk hieronder welke voorzieningen Griffioen nog meer heeft of lees de brochure.

Beweegruimte
Bushalte
Fysiotherapie / ergotherapie
Gezamenlijke activiteiten
Gratis parkeren
Huisdier
Kapper
Multifunctionele ruimte
Restaurant
Spelmateriaal
Winkel / supermarkt

Vrijwillige medewerkers

Griffioen heeft ongeveer vijftig vrijwilligers. Zij worden ondersteund door een welzijnscoördinator. De meesten wonen in het Waterkwartier. Ze organiseren veel activiteiten. Zoals bingo, dansavonden, handwerken, biljart en darts. Of ze worden uw “maatje”. Dan doen ze een activiteit met u alleen. In Griffioen werken ook stagiaires en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Griffioen is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). In sommige gevallen is wonen met zorg mogelijk via de zorgverzekering. De casemanager bekijkt of dit geschikt is.

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • Volledig Pakket Thuis 6 (VVP 6)
  • Volledig Pakket Thuis 8 (VVP 8) alleen mogelijk in overleg

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen voor informatie of een afspraak. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst:

T: 024-3017620 of E: zorgbemiddeling.nijm@zzgzorggroep.nl

Contact

Griffioen
Kievitstraat 8
6541 RX Nijmegen

Telefoon:

024 – 366 57 77

Met de auto:

Onder het complex is een parkeergarage met een aantal parkeerplaatsen. Deze is alleen voor bewoners. Bij Jumbo kan met parkeerschijf twee uur gratis geparkeerd worden.

Met de bus:

Zwaluwstraat (220 meter), Vlietstraat (300 meter)


Terug naar wonen met zorg