HomeWonen met zorgGriffioen

Griffioen

Wonen met lichamelijke achteruitgang

U redt zich thuis nog aardig, maar zou graag de zekerheid van zorg dichtbij hebben. Bovendien woont u graag dichter bij andere ouderen. Dan is appartementencomplex Griffioen iets voor u. U huurt bij Griffioen een appartement via woningcorporatie Talis en ontvangt professionele zorg van ZZG zorggroep. Daarnaast kunt u andere ontmoeten in ontmoetingsruimte … bij ons thuis.

Uw appartement

In Griffioen zijn 76 appartementen verdeeld over vijf woonlagen. De appartementen bestaan uit een ruime woonkamer en open keuken, twee slaapkamers, een badkamer, apart toilet en een eigen bergruimte. De appartementen variëren van 75 m2 tot 90 m2 en verschillen qua indeling.

Elk appartement heeft een eigen terras, balkon of kleine serre. Door de ruime opzet zijn de appartementen erg geschikt voor (echt)paren. Huisdieren zijn welkom.

De appartementen in Griffioen zijn speciaal ontworpen voor mensen die moeite hebben met bewegen en een rollator of rolstoel nodig hebben. Met de lift zijn alle verdiepingen eenvoudig te bereiken. Scootmobielen en elektrische fietsen kunt u opladen in de centrale hal.

In de parkeergarage van Griffioen ligt per appartement een extra berging. Verder vindt u daar ook een aantal parkeerplaatsen.

Professionele zorg

De zorg die u nodig heeft, ontvangt u van ZZG zorggroep. U krijgt twee vaste medewerkers als aanspreekpunt. Zij kijken samen met u naar wat u zelf nog kunt, wat uw omgeving kan betekenen en waar u hulp van professionals bij nodig heeft. Vervolgens schakelen ze de hulpverleners in. Zoals verzorgenden, verpleegkundigen, een gespecialiseerd verpleegkundige, een fysiotherapeut of ergotherapeut.

Onze eigen verpleegkundigen en verzorgenden kunnen u helpen bij de dagelijkse verzorging en verpleegkundige zorg. Van hulp bij het in en uit bed komen en douchen tot het verzorgen van een wond en het toedienen van medicijnen. Bij Griffioen zijn zowel overdag als ’s nachts medewerkers aanwezig die u verder kunnen helpen.

Zorgindicatie: Volledig Pakket Thuis (VPT)

Om bij Griffioen te wonen heeft u een indicatie nodig voor een Volledig Pakket Thuis (VPT). Die indicatie vraagt u aan bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Kijk voor meer informatie op www.ciz.nl. Heeft u een andere indicatie dan een VPT en wilt u toch graag in Griffioen wonen? Neem dan contact op met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen (ZZN) voor de mogelijkheden: 024 – 301 76 20.

Voorzieningen zoals ontmoetingsruimte … bij ons thuis

Op de begane grond ligt ontmoetingsruimte … bij ons thuis. Daar is ruimte voor gezelschap, een kopje koffie en een warme maaltijd tussen de middag. Op initiatief van bewoners en met hulp van vrijwilligers worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Denk aan een potje biljart of de wekelijkse gym.

In Griffioen is een kapperszaak gevestigd. Tegenover Griffioen is een supermarkt en een drogist. Verder woont u op

korte afstand van de binnenstad en van het centraal station.

Kosten

Kiest u voor wonen in Griffioen, dan huurt u de woning van woningcorporatie Talis. Daar sluit u uw huurcontract mee af.

Aan het CAK betaalt u de eigen bijdrage voor de zorg. Hoe hoog uw eigen bijdrage wordt, is afhankelijk van uw indicatie en uw persoonlijke financiële situatie. Wil u meer informatie over de eigen bijdrage? Neem dan contact op met het CAK of maak een proefberekening op www.hetcak.nl.

Verder krijgt u op basis van uw zorgindicatie ook een vastgesteld bedrag om uw maaltijden te betalen. U kunt ervoor kiezen om zelf te koken, maar mag ook kiezen voor een maaltijd van … bij ons thuis. Die mag u op uw eigen appartement eten, maar ook in de ontmoetingsruimte.

Sommige georganiseerde activiteiten zijn gratis, voor anderen wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Meer informatie en rondleiding

Wilt u meer informatie over de zorg die u ontvangt in Griffioen?

Aanmelden voor een appartement

Heeft u al een zorgindicatie en is uw keuze gevallen op wonen in Griffioen? Dan kunt u zich aanmelden bij ZZN. Zij zullen u bij Talis voordragen voor een appartement.

Bereikbaarheid en contact

Griffioen is gemakkelijk bereikbaar per openbaar vervoer en ligt op korte afstand van het centraal station. Bij eigen vervoer is er voldoende parkeergelegenheid.

Vrijwilliger worden?

Onze ruim 900 vrijwilligers zijn van grote betekenis voor onze organisatie. Iets voor een ander betekenen, nieuwe mensen leren kennen of eigen talenten benutten. In een prettige, ongedwongen sfeer kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van onze cliënten.

Vrijwilliger worden bij Griffioen? Mary Kokke vertelt u er graag meer over: m.kokke@zzgzorggroep.nl / 06 – 53 94 41 52.

Adres Griffioen

Kievitstraat 8
6541 RX Nijmegen
Bekijk Griffioen via Google Maps


Terug naar wonen met zorg