HomeWonen met zorgEikenhorst

Eikenhorst

Wonen met dementie|Wonen met lichamelijke achteruitgang

In het Groesbeekse heuvelland ligt Eikenhorst, woonzorglocatie voor beschermd wonen op Park Dekkerswald. In Eikenhorst wonen 32 mensen met dementie en 39 mensen met een lichamelijke beperking. Allemaal in een ruim en licht geheel eigen appartement, omgeven door de prachtige natuur in en rondom Park Dekkerswald.

 ‘Verzekerd van de beste zorg van professionals, met de inzet en nabijheid van vertrouwde mantelzorgers en vrijwilligers.’

Voor mensen met dementie

Het accent van onze begeleiding ligt zo veel mogelijk op ondersteuning bij het inrichten van de dag. Wij kijken samen met bewoners, hun familie en mantelzorgers naar de mogelijkheden. Het uitgangspunt van onze woon- en zorgvisie is dan ook dat mensen hun leven leiden zoals zij dat zelf willen.

Speciaal voor mensen met dementie is er een gemeenschappelijke leefruimte. Zo ingericht dat zij herinneringen aan vroeger kunnen ophalen. Daarnaast organiseren we activiteiten die passen bij de bewoner en gericht op bewegen en sociale interactie.

Voor mensen met een lichamelijke beperking

In Eikenhorst wonen mensen die waarde hechten aan zelfredzaamheid en het houden van de eigen regie op het leven. De visie van Eikenhorst op wonen en zorg onderstreept dat. Natuurlijk mét de ondersteuning, zorg en behandeling van ons multidisciplinair team. ‘Samenredzaamheid’ noemen we dat.

Wij respecteren individualiteit en behoefte aan privacy, maar bieden ook mogelijkheid tot ontmoeting met anderen in gemeenschappelijke ruimtes. Samen eten, een spelletje doen of een praatje maken. Zelfstandig waar mogelijk, samen waar wenselijk.

Wonen op Park Dekkerswald

Wonen op Park Dekkerswald betekent wonen op een unieke plek in Nederland. Een plek die gekenmerkt wordt door rust, natuur, herstel en balans. Veilig en comfortabel wonen in het groen, ver van de hectiek van alledag, maar middenin de samenleving.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de zorg- en dienstverlening in De Eikenhorst? Neem contact met ons op via 024 – 381 71 11 of mail naar frontofficervn@zzgzorggroep.nl. Of download de Locatiebrochure Eikenhorst.

Vrijwilliger worden?

Onze ruim 900 vrijwilligers zijn van grote betekenis voor onze organisatie. Iets voor een ander betekenen, nieuwe mensen leren kennen of eigen talenten benutten. In een prettige, ongedwongen sfeer kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van onze cliënten.

Vrijwilliger worden bij Eikenhorst? Marga Liebrand, coördinator Vrijwilligers, vertelt u er graag meer over: m.liebrand@zzgzorggroep.nl

Adres Eikenhorst

Parklaan 21
6561 LA Groesbeek
Bekijk Eikenhorst via Google Maps


Terug naar wonen met zorg