HomeWonen met zorgEikenhorst

Eikenhorst

Wonen met dementie|Wonen met lichamelijke achteruitgang

In het Groesbeekse heuvelland ligt Eikenhorst, verpleeghuiszorg nieuwe stijl.

In Eikenhorst wonen 32 mensen met dementie en 39 mensen met een lichamelijke beperking. Allemaal in een ruim en licht appartement, omgeven door de prachtige natuur in en rondom Park Dekkerswald. Verzekerd van de beste zorg van professionals, maar ook met de inzet en nabijheid van vertrouwde mantelzorgers.

Voor mensen met dementie

Om recht te doen aan de eigen leefstijlen en specifieke wensen van dementerenden, ligt het accent van de begeleiding zoveel mogelijk op ondersteuning van de eigen regie. Wij kijken graag samen met bewoners, hun familie en mantelzorgers naar de mogelijkheden, zonder daarbij de beperkingen uit het oog te verliezen. Het uitgangspunt van onze woon- en zorgvisie is dan ook: ‘Ik mag zijn wie ik ben’. Kenmerkend hiervoor is het vlindermodel, dat tot uiting komt in de diverse sferen en belevingen die zijn gecreëerd in het binnengebied, waar alle appartementen op uitkomen. Van een plantenhoek voor mensen met groene vingers tot een kleine bioscoop voor de filmliefhebber. Bewoners kunnen vrij ‘vlinderen’, op zoek naar de sfeer waar zij op dat moment behoefte aan hebben.

Op het terrein van Park Dekkerswald ligt naast Eikenhorst ook Berkenhof. In Berkenhof hebben dertig personen met dementie een veilig en geborgen thuis.

Voor mensen met een lichamelijke beperking

In Eikenhorst wonen mensen die waarde hechten aan zelfredzaamheid en het houden van de eigen regie op het leven. De visie van Eikenhorst op wonen en zorg onderstreept dat. Natuurlijk mét de ondersteuning, zorg en behandeling van ons multidisciplinair team. ‘Samenredzaamheid’ noemen we dat. Wij respecteren uw individualiteit en behoefte aan privacy, maar we bieden ook volop mogelijkheid tot ontmoeting met anderen in gemeenschappelijke ruimtes. Om samen te eten bijvoorbeeld, een spelletje te doen, of een praatje te maken. Zelfstandig waar mogelijk, samen waar wenselijk.

Wonen op Park Dekkerswald

Wonen op Park Dekkerswald betekent wonen op een unieke plek in Nederland. Een plek die gekenmerkt wordt door rust, natuur, herstel en balans. Veilig en comfortabel wonen in het groen, ver van de hectiek van alledag, maar middenin de samenleving. De komende jaren ondergaat het terrein een grootscheepse metamorfose. De meeste bebouwing maakt plaats voor duurzame, moderne huisvesting, die een natuurlijke eenheid met de omliggende ruimte vormt. Bekijk voor meer informatie over Park Dekkerswald de website www.parkdekkerswald.nl.

Meer informatie over wonen in Eikenhorst leest u in de locatiebrochure.
Vraag ‘m direct aan (of download de digitale versie)!

Eikenhorst

Parklaan 21
6561 LA Groesbeek
T. (024) 301 70 70
Bekijk Eikenhorst via Google Maps


Terug naar wonen met zorg