HomeWonen met zorgEikenhorst

Eikenhorst

Wonen met dementie | Wonen met lichamelijke achteruitgang

Wonen in Eikenhorst is wonen in de natuur

Prettig wonen in de natuur. Dat kan bij Eikenhorst op Park Dekkerswald in Groesbeek. Bos, rust, veiligheid en goede zorg; allemaal goede ingrediënten voor een fijn thuis. U leidt uw leven in alle vrijheid. In een comfortabel en veilig appartement. Met goede zorg in de buurt.

Eikenhorst; uw nieuwe thuis

Eikenhorst heeft vijf verdiepingen. Twee voor bewoners met dementie en drie voor bewoners met lichamelijke achteruitgang. Iedere verdieping heeft twee gezellige buurtkamers en een gezamenlijke keuken. Hier kunt u koken of deelnemen aan activiteiten. U bepaalt zelf hoe u uw dag invult. Op uw eigen kamer of met andere bewoners. Niets moet, alles mag.

Ruim appartement

Verhuist u naar Eikenhorst, dan krijgt u een eigen appartement met woonkamer, aparte slaapkamer, keuken en badkamer. Vitrage, overgordijnen, vloerbedekking, lampen en linnenkasten zijn aanwezig. Verder richt u het appartement in zoals u zelf wilt. Heeft u een partner? Dan mag uw partner altijd blijven eten. Slapen mag in overleg. Heeft u beide een indicatie, dan is het mogelijk om samen te wonen.

Meer informatie leest u in de brochure van Eikenhorst. 

Van alles te doen

Samen met uw familie kijken we hoe u het liefst uw dag invult. Bingo, creatieve middagen, spelletjes; het wordt allemaal georganiseerd. Voor bewoners met dementie zijn verschillende hoekjes ingericht om herinneringen van vroeger op te halen. We stimuleren om zelf in actie te komen. Bijvoorbeeld door samen te koken of koffie te drinken.

Bekijk hieronder de voorzieningen van Eikenhorst en omgeving:

Beweegruimte
Bushalte
Fysiotherapie / ergotherapie
Gezamenlijke activiteiten
Gratis parkeren
Huisdier
Kapper
Kerk
Multifunctionele ruimte
Park
Pedicure
Restaurant
Spelmateriaal
Tuin
Wi-Fi
Winkel / supermarkt

Goede zorg 

’s Morgens tussen 7.00 en 11.00 uur en tijdens het avondeten zijn er twee woonbegeleiders. En één tijdens de rustige uren. Bij bewoners met dementie is er op elk moment één medewerker meer. Ook ’s nachts is altijd iemand aanwezig. Daarnaast is er een specialist ouderengeneeskunde. En geestelijke verzorging als daar behoefte aan is. Onze medewerkers komen bij u als u dit op prijs stelt. Dit noemen wij “zorg dichtbij”.

Enthousiaste vrijwilligers

Een aantal vrijwilligers zet zich op Park Dekkerswald in voor Eikenhorst. Zij bieden ondersteuning bij individuele activiteiten. En bij activiteiten die we vaak samen doen met ZZG Herstelcentrum en De Plataan.

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Eikenhorst heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

Bij dementie:

  • VV5 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV7 /zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Bij lichamelijke beperkingen:

  • VV6 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.
  • VV8 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging.

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Rijk van Nijmegen. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst.

T: 024-3817111 of E: frontofficervn@zzgzorggroep.nl 

Kom gerust een keer langs

Wilt u een keer komen kijken? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan bellen wij terug om een afspraak te maken.

  • Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.

Contact

Eikenhorst
Parklaan 21
6561 LA Groesbeek

T: 024-3017088
E: j.dejong@zzgzorggroep.nl

Locatiemanager:
De heer J. de Jong

Met de auto:

Op het terrein van Dekkerswald zijn verschillende parkeermogelijkheden.

Met de bus:

Dekkerswald (400 meter)


Terug naar wonen met zorg