HomeWonen met zorgDe Globe

De Globe

Wonen met dementie

De Globe Nijmegen; een fijn thuis

Middenin de gezellige Nijmeegse wijk Bottendaal ligt De Globe. Een kleinschalige en veilige woonomgeving voor zestien mensen met dementie. Hier krijgt u de zorg die u nodig heeft. Zodat u uw leven kunt voortzetten zoals u dat gewend bent.

Kleinschalig wonen

Als u bij ons komt wonen, ziet u dagelijks vertrouwde gezichten. Daardoor voelt u zich snel thuis. De Globe heeft twee gezellige huiskamers: Vogelkamer en Bloemenkamer. Hier ontmoet u uw medebewoners. Het leven in De Globe speelt zich overdag voor een groot deel af in de huiskamer. Beide huiskamers grenzen aan de binnentuin.

Eigen kamer

Zit u liever op uw kamer? Dan is dat ook goed. Wij willen dat u zich bij ons thuis voelt en een fijn leven heeft. U heeft een plek voor uzelf met uw eigen spullen om u heen. Hier trekt u zich terug als u behoefte heeft aan rust en privacy. De kamers in De Globe zijn gemiddeld 3,40 x 4,90 meter. Op de kamer staat een elektrisch verstelbaar bed, kast en wastafel. Badkamer en toilet zijn op de gang. Deze deelt u met andere bewoners.

Meer informatie leest u in de brochure van De Globe of in het jubileumboek.

Samen koken

De geur van eten komt u vaak in de gang al tegemoet. Samen koken vinden wij belangrijk. Kiezen wat er op het menu komt, praten over de bereiding en natuurlijk genieten van het eten. Dat zorgt voor een geluksmoment.

Bekijk hieronder alle voorzieningen van De Globe en de omgeving:

Apotheek
Betaald parkeren
Beweegruimte
Bushalte
Eerste hulp
Fysiotherapie / ergotherapie
Gezamenlijke activiteiten
Kapper
Kerk
Laptop
Multifunctionele ruimte
Park
Pedicure
Restaurant
Spelmateriaal
Tuin
Wi-Fi
Winkel / supermarkt

Altijd een begeleider aanwezig

Onze betrokken woonbegeleiders kijken samen met u welke zorg u nodig heeft. En hoe u deze zorg het beste kunt krijgen. Zij zijn 24 uur per dag in de buurt en ondersteunen als dat nodig is. Wekelijks komt de specialist ouderengeneeskunde en psycholoog. Natuurlijk komen ze ook als het nodig is. Datzelfde geldt voor de fysiotherapeut.

Activiteiten; mede met hulp van vrijwilligers en mantelzorgers

De multifunctionele ruimte is afgescheiden van de huiskamers. Hier vinden wisselende activiteiten plaats. Zang, dans en gym; activiteiten die aansluiten bij uw wensen. Samen kijken we waar u aan deelneemt. Niks hoeft, alles mag.

Bij De Globe werken vijftien vrijwilligers. Zij helpen bij het ontbijt, lezen de krant of maken muziek. Ze kunnen uw ‘maatje’ worden en helpen met de boodschappen. Ook de hulp en betrokkenheid van familie en mantelzorgers is en blijft onmisbaar. Zij helpen soms met het ontbijt of maken een wandeling. We houden rekening met uw beleving, gevoel en wensen. De Coördinator Welzijn en de Welzijnsraad denken hierin mee. Van iedere bewoner wordt een biografie gemaakt. Zo kunnen we samen op zoek naar datgene waar u plezier van krijgt.

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in De Globe heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • VV05 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst:

T: 024-3017620 / E: zorgbemiddeling.nijm@zzgzorggroep.nl

Kom gerust een keer langs

Wilt u een keer komen kijken? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan bellen wij terug om een afspraak te maken.

  • Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.

Contact

Adres:

De Globe
Graafsedwarsstraat 46-50
6512 ES Nijmegen

T: 024-3828170

Casemanager

Toby Mulder
t.mulder@zzgzorggroep.nl

Met de auto:

Er kan tegen betaling in de straat of elders in de wijk geparkeerd worden.

Met de bus:

Dr. J. Berendsstraat (450 meter), Spoorkuil (550 meter), Centraal Station (850 meter)


Terug naar wonen met zorg