HomeWonen met zorgDe Globe

De Globe

Wonen met dementie

In de wijk Bottendaal, dichtbij het centrum van Nijmegen, ligt De Globe.

Quote ZZG Zorggroep

Mevrouw Doodkorte

“Het is gezellig hier” en “fijn dat ze aandacht voor me hebben”.

Met deze zinnen verwoordt mevrouw Doodkorte hoe ze het wonen in De Globe ervaart.

De Globe is een kleinschalige beschermde woonvorm voor mensen met dementie. Net als thuis staat in De Globe het dagelijks leven en het ritme van de bewoners centraal.

Ieder mens is uniek en vindt in De Globe wat hij of zij nodig heeft. Binnen de drie groepen van maximaal zes bewoners met dementie is zowel privacy als huiselijkheid gewaarborgd. Het realiseren van ‘wonen als thuis’ en het betrekken van de bewoners bij huishoudelijke bezigheden, is de basis van het dagritme. De medewerkers stimuleren bewoners om zo actief en zelfstandig mogelijk te blijven. Samen met een begeleider koken of het huishouden doen, is dan ook kenmerkend voor de bewoners van De Globe. Familie is van harte welkom om hun naasten te vergezellen en wordt actief betrokken bij het leven in de beschermde woonvorm. Zo wordt er samen gewerkt aan woongenot voor de bewoner.

Meer informatie over wonen in De Globe leest u in de locatiebrochure.
Vraag ‘m direct aan (of download de digitale versie)!

ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen

ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen (afgekort ZZN) ondersteunt u in uw zoektocht naar een nieuwe woonomgeving. Wilt u meer informatie over wonen in De Globe of over de overige woon- en zorgmogelijkheden in Nijmegen? Bel dan tijdens kantooruren naar ZZN: 024 – 301 76 20.

De Globe

Graafsedwarsstraat 46-50
6512 ES Nijmegen
T. 024 – 382 81 70
Bekijk De Globe via Google Maps

Heeft u vragen aan onze welzijsraad (de vertegenwoordigers van onze cliënten)? Stuur ze dan gerust een e-mail via welzijnsraaddeglobe@zzgzorggroep.nl).


Terug naar wonen met zorg