HomeWonen met zorgDe Globe

De Globe

Wonen met dementie

In de wijk Bottendaal, dichtbij het centrum van Nijmegen, ligt De Globe. Inmiddels alweer 10 jaar! In oktober 2017 hebben we flink feestgevierd met onze bewoners, de familie van, medewerkers, vrijwilligers en alle betrokkenen in de wijk.

De Globe is een kleinschalige beschermde woonvorm voor mensen met dementie. Net als thuis staat in De Globe het dagelijks leven en het ritme van de bewoners centraal.

Ieder mens is uniek en vindt in De Globe wat hij of zij nodig heeft. Binnen de twee groepen van maximaal acht bewoners met dementie is zowel privacy als huiselijkheid gewaarborgd. Het realiseren van ‘wonen als thuis’ en het betrekken van de bewoners bij huishoudelijke bezigheden, is de basis van het dagritme. De medewerkers stimuleren bewoners om zo actief en zelfstandig mogelijk te blijven.

Samen met een begeleider koken of het huishouden doen, is dan ook kenmerkend voor de bewoners van De Globe. Familie is van harte welkom om hun naasten te vergezellen en wordt actief betrokken bij het leven in de beschermde woonvorm. In de multifunctionele ruimte, afgescheiden van de huiskamers, vinden wisselende activiteiten plaats: zang, dans, gym; activiteiten die aansluiten bij de wensen van de bewoner. Zo wordt er samen gewerkt aan woongenot voor de bewoner.

Meer informatie over wonen in De Globe leest u in de locatiebrochure

2007 – 2017: De Globe 10 jaar!

In oktober 2017 was het volop feest voor de bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en iedereen uit de wijk. De Globe bestaat 10 jaar!

“Wat ben ik ongelooflijk trots op wat medewerkers en vrijwilligers, bewoners en mantelzorgers en alle andere betrokkenen in de afgelopen 10 jaar met De Globe in de wijk tot stand hebben gebracht. Tussen start en nu is er ook een wereld van verschil: van eerst nog organisatiegericht, werken we nu huiskamergericht. Met in elk van de drie huiskamers daarom een eigen sfeer. Vanuit de bewoner wordt in mogelijkheden gedacht, liefst met zijn naasten en de vrijwilligers. En kan iets niet binnenshuis of in de tuin dan zoeken we naar oplossingen in de wijk, samen met andere organisaties, buurtgenoten en ondernemers.” Ricky Hendriks, manager De Globe

De Globe 10 jaar: wereld van verschil! Jubileumboekje ter ere van ons 10-jarig bestaan.

ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen

ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen (afgekort ZZN) ondersteunt u in uw zoektocht naar een nieuwe woonomgeving. Wilt u meer informatie over wonen in De Globe of over de overige woon- en zorgmogelijkheden in Nijmegen? Bel dan tijdens kantooruren naar ZZN: 024 – 301 76 20.

Vrijwilliger worden?

Onze ruim 900 vrijwilligers zijn van grote betekenis voor onze organisatie. Iets voor een ander betekenen, nieuwe mensen leren kennen of eigen talenten benutten. In een prettige, ongedwongen sfeer kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van onze cliënten.

Vrijwilliger worden bij De Globe? Sonja Heijkens, coördinator Welzijn, vertelt u er graag meer over: s.heijkens@zzgzorggroep.nl

Adres De Globe

Graafsedwarsstraat 46-50
6512 ES Nijmegen
Bekijk De Globe via Google Maps

T. 024 – 382 81 70

Heeft u vragen aan onze welzijsraad (de vertegenwoordigers van onze cliënten)? Stuur ze dan gerust een e-mail via welzijnsraaddeglobe@zzgzorggroep.nl).


Terug naar wonen met zorg