HomeWonen met zorgCampanula

Campanula

Wonen met dementie | Wonen met lichamelijke achteruitgang

Campanula; rust en ruimte in het groene Lent

In Campanula hebben we maar één doel: u een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat u in uw eigen woning uw leven voortzet. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig vindt. Alles mag, tenzij het niet anders kan.

Kleinschalig en gemoedelijk

Campanula is kleinschalig. Vier verdiepingen met elk acht bewoners. Op drie van de vier woonlagen wonen bewoners met dementie. Op de andere bewoners met lichamelijke achteruitgang. U voelt de rust als u binnenkomt, er hangt een prettige sfeer.

Ruime appartementen

Verhuist u naar Campanula, dan krijgt u een 2-kamerappartement (45m2) dat u inricht met uw eigen spullen. Dat is fijn, zo heeft u snel weer een vertrouwde plek. Uiteraard ontvangt u bezoek wanneer u wilt. Het blijft uw thuis.

Samen of alleen; alles mag

Medebewoners ontmoet u in de gezamenlijke ruimtes. Er zijn verschillende sfeerhoeken, zoals sport en bewegen, wellness, een tuinkamer en een theaterhoek waar kleine optredens plaatsvinden. ’s Avonds eet u een warme maaltijd. Samen in de woonkeuken of in uw appartement. Wat u het prettigst vindt.

Bekijk hieronder de voorzieningen van Campanula:

Beweegruimte
Bushalte
Gezamenlijke activiteiten
Gratis parkeren
Kapper
Multifunctionele ruimte
Park
Pedicure
Spelmateriaal
Tuin
Winkel / supermarkt

Altijd zorg in de buurt

Op uw etage werkt een vast team van woonbegeleiders. Dag en nacht. De woonbegeleider helpt met wassen en aankleden als dat nodig is. En zorgt voor gezamenlijke activiteiten, zoals het lezen van de krant of het spelen van een spelletje. Bij Campanula is overdag ook altijd een verpleegkundige en specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. Een psycholoog of fysiotherapeut wordt ingeschakeld als dat nodig is.

Samen één team

In Campanula zijn 20 tot 30 vrijwilligers actief. Soms koken ze. Of wandelen en fietsen met bewoners in de groene, Lentse omgeving. Ook betrokkenheid van familie en vrienden is belangrijk. Wij vinden het fijn als ze een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Pianoconcert, liedjesavond een toneelvoorstelling; alles is mogelijk.

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Campanula Nijmegen is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

Bij dementie:

  • VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Bij lichamelijke achteruitgang:

  • VV06/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.
  • VV08/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging.

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst:

T: 024-3017620 / E: zorgbemiddeling.nijm@zzgzorggroep.nl

Bent u getrouwd of woont u samen? Dan mag uw partner ook meeverhuizen als u een zorgindicatie heeft.

Contact

Adres:

Campanula
Barbarastraat 192
6663 ML Nijmegen

T: 024-3018110
E: d.versleijen@zzgzorggroep.nl

Locatiemanager: 
Mevrouw D. Versleijen

Wilt u een keer komen kijken?
Iedere vierde maandag van de maand is er een rondleiding om 15.30 uur. U kunt zich hiervoor opgeven door een mail te sturen naar a.lanters@zzgzorggroep.nl

 

Met de auto:

Gratis parkeren in de straten rondom Campanula.

Met de bus:

Bushalte aan de Dalidastraat ligt op 100 meter afstand en Thermion-Oost op 300 meter.


Terug naar wonen met zorg