HomeWonen met zorgCampanula

Campanula

Wonen met dementie|Wonen met lichamelijke achteruitgang

Wonen met zorg in de wijk Lent in het Nijmeegse stadsdeel Nijmegen-Noord

Zoekt u een veilige nieuwe woonomgeving omdat er sprake is van dementie of een complexe zorgvraag? In de levendige, groene wijk Lent ligt sinds eind 2016 woonlocatie Campanula. Daar ontvangt u de professionele zorg die u nodig hebt. U heeft er een eigen appartement en de mogelijkheid om medebewoners te ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes. Familie en mantelzorgers blijven net als thuis, nauw betrokken bij uw leven. Met elkaar dragen we zorg voor uw welzijn.

In Campanula wonen 32 mensen, verdeeld over vier verdiepingen van acht appartementen. Een van de verdiepingen is speciaal ingericht voor bewoners met complexe lichamelijke zorgvragen. De drie andere verdiepingen zijn vormgegeven voor mensen met dementie, waaronder Alzheimer.
In Campanula woont u in een ruim appartement met woonkamer, open keuken, slaapkamer en eigen badkamer. Anders dan in een traditioneel verpleeghuis heeft u in Campanula alle voorzieningen om uw eigen leven te blijven leiden.

Gemeenschappelijke woonkeuken

Op iedere verdieping is een gezamenlijke woonkeuken, waar u medebewoners kunt ontmoeten. Hier wordt dagelijks gekookt en gegeten. In de gangen zijn sfeerhoeken ingericht, zoals een klein theater of een zithoek met boeken en spelletjes.

Professionele zorg

Een vast team van medewerkers is gekoppeld aan een verdieping. Dat team, bestaande uit woonbegeleiders, een casemanager en een arts (specialisme: ouderengeneeskunde), is verantwoordelijk voor de zorg. Als dat nodig is kan een fysiotherapeut, ergotherapeut of psycholoog worden ingeschakeld.
Van 7.00 tot 23.00 uur is op iedere verdieping een woonbegeleider aan het werk. Op de drukke momenten ondersteund door een extra woonbegeleider. ‘s Nachts is er één woonbegeleider aanwezig in het gebouw. Een verpleegkundige en arts zijn dan op afroep beschikbaar.

De woonbegeleiders helpen u bij uw dagelijkse verzorging. Denk aan het in- en uit bed komen en het wassen en aankleden. Daarnaast verzorgen ze de maaltijden en kunnen ze helpen bij het innemen van uw medicijnen. Ook zorgen ze voor een gezellige en huiselijke sfeer in de gemeenschappelijke ruimtes. Bijvoorbeeld door samen er koffie te drinken en te koken, de krant te lezen, een spel te spelen of een praatje maken.

Actieve rol familie en mantelzorgers

Net als thuis is ook in Campanula de hulp van uw eventuele partner, maar ook van familie, buren, kennissen en mensen uit de wijk erg belangrijk. Samen zijn we verantwoordelijk voor uw zorg en welzijn en een huiselijke sfeer.

Vrijwilligers

In Campanula zijn veel vrijwilligers actief. Zij ondernemen activiteiten met de bewoners. Van het samen uitlaten van de hond of een potje sjoelen tot het organiseren van een gemeenschappelijke activiteit voor bewoners en familie.

  • Vrijwilliger worden bij Campanula? Marion Brouwer, coördinator Welzijn, vertelt u er graag meer over: m.brouwer@zzgzorggroep.nl

Meer informatie en rondleiding

Wonen in Campanula kan met een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg. Samenwonen is mogelijk, mits een van beiden een zorgindicatie heeft. Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Anneke Lanters. Bij haar kunt u zich ook opgeven voor de maandelijkse rondleidingen. Deze vinden plaats op iedere vierde maandag van de maand om 15.30 uur.

Inschrijven appartement

Heeft u al een zorgindicatie en is uw keuze gevallen op wonen in Campanula? Dan kunt u direct contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij beheren de wachtlijst van Campanula en andere woonvormen van ZZG zorggroep in Nijmegen.

Adres Campanula

Barbarastraat 130 t/m 194
6663 ML Lent
Bekijk Campanula op Google Maps

Telefoonnummers
Mimosa: 024 – 301 81 11
Madelief: 024 – 301 81 12
Hortensia: 024 – 301 81 13
Waterlelie: 024 – 301 81 14

Terug naar wonen met zorg