HomeWonen met zorgBosrand

Bosrand

Wonen met dementie

Natuurlijk aan de rand van het bos; Bosrand

Loslopende kippen, ezels, schapen en herten in de wei; Bosrand ademt natuur. Prachtig gelegen aan de rand van het bos en toch dichtbij de stad. Op de grens met Berg en Dal. Binnen is het knus, daar draait het om u. We doen er alles aan om te zorgen dat u fijn woont. En betrekken uw familie zoveel mogelijk bij uw leven.

Bosrand; uw nieuwe huis

Bosrand ligt tussen het dierenpark en woonlocatie Vlindertuin. Er wonen 48 mensen in Bosrand. Op iedere etage zijn twee woongroepen met een vast team medewerkers. Overdag bent u meestal in de huiskamer waar u bezig bent met alledaagse dingen. Zoals eenvoudige huishoudelijke klusjes, muziek luisteren of lezen. Wilt u liever naar buiten? Vanaf de begane grond loopt u zo de binnentuin in. In Bosrand is altijd wel een plek waar u zich prettig voelt.

Het blijft uw leven

Verhuist u naar Bosrand? Dan krijgt u een eigen appartement met een woon- en slaapkamer. Toilet en badkamer deelt u met uw buurman of buurvrouw. U mag uw eigen spullen meenemen. Wel staat er standaard een elektrisch verstelbaar bed en kledingkast in uw appartement. En wordt voor lakens, handdoeken en washandjes gezorgd.

Lees meer informatie in de brochure van Bosrand.

Van alles te doen

Een groot gedeelte van de dag brengt door in de huiskamer, samen met uw medebewoners. Van de maaltijden maken we altijd een gezellig moment. Als u het leuk vindt om mee te helpen kan dat. We vinden het belangrijk dat u zich prettig voelt en kijken goed naar uw wensen. Want het blijft uw leven.

Bekijk hieronder alle voorzieningen van Bosrand:

Beweegruimte
Bushalte
Dierenpark
Fysiotherapie / ergotherapie
Gratis parkeren
Kapper
Pedicure
Restaurant
Spelmateriaal
Tuin
Winkel / supermarkt

Goede zorg in de buurt

Onze woonbegeleiders zijn dag en nacht aanwezig en helpen als dat nodig is. Bijvoorbeeld met wassen en aankleden. We zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk woont zoals thuis. Kijken vooral naar wat u zelf nog kunt. En waarmee uw familie of vrienden kan helpen. Samen bespreken we welke zorg u nodig heeft. Dit leggen we vast in een zorgleefplan.

Vrijwillige medewerkers

Bosrand wordt letterlijk verbonden met naastgelegen locatie Vlindertuin door “De Verbinding”. Hier kunt u terecht voor een kopje koffie en activiteiten die worden georganiseerd door vrijwilligers. Wandelen, spelletjes, koffie drinken of televisie kijken. Te veel om op te noemen. Soms gaan ze ook alleen met u op pad. Of met de tuktuk naar de stad.

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Bosrand heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • VV5 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV7 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst.

T: 024-3017620 of E: zorgbemiddelingnijm@zzgzorggroep.nl 

Op de bovenste verdieping zijn een aantal appartementen beschikbaar voor crisisopvang. Mensen die met spoed opgevangen moeten worden, kunnen hier terecht.

 

Kom gerust langs

Twee keer in de week is het mogelijk om een dag mee te draaien. Om vast een beetje te wennen. Een afspraak maken voor een rondleiding kan ook. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact op.

  • Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.

Contact

Adres:

Bosrand
Johannaweg 65
6571 GE Berg en Dal

Contactpersoon:

Mevrouw M. Kessels

Telefoon:

024 – 3018170

E-mail:

m.kessels@zzgzorggroep.nl

Met de auto:

Er kan op het terrein geparkeerd worden.

Met de bus:

Bushalte Vijverhof (100 meter), Prins Alexanderlaan (550 meter)


Terug naar wonen met zorg