HomeWonen met zorgBosrand

Bosrand

Wonen met dementie

Op de grens van Nijmegen en Berg en Dal ligt de beschermde woonvorm Bosrand.

De beschermde woonvorm Bosrand ligt op het terrein van voormalig woonzorgcentrum Vijverhof, aan de rand van een uitgestrekt bosgebied.

Beschermd wonen

In Bosrand wonen 48 mensen, verdeeld over zes kleinschalige woongroepen. Alle bewoners hebben een vorm van dementie. Er is 24 uur per dag zorg en toezicht dichtbij.

Prettig voelen

U vindt er altijd een plek waar u zich prettig voelt. Samen met andere bewoners in de huiskamer, tuin, sfeerruimtes of in uw eigen woon-/slaapkamer. Voorop staat dat u het leven zo veel mogelijk voortzet zoals u gewend bent.

Logeren (nieuw!)

In het gebouw zijn ook twee appartementen voor tijdelijke opvang. Deze zijn bestemd voor tijdelijke opvang ter ontlasting van de mantelzorger. Kortdurend verblijf voor mensen met een Volledig Pakket Thuis (logeeropvang Wlz) en andere vormen van ‘logeren’ in Bosrand behoren tot de mogelijkheden.  Bekijk de sfeerimpressie van logeren binnen Bosrand of lees verder op Logeren bij ZZG zorggroep. 

Terrein in ontwikkeling

Bosrand beschermd wonen ligt op het terrein van voormalig woonzorgcentrum Vijverhof. Het terrein is volop in ontwikkeling. Naast Bosrand staat Vlindertuin, een andere woonvoorziening voor mensen met dementie. Beide gebouwen worden met elkaar verbonden door een nieuwe ruimte die in het teken van ontmoeting en verbinding staat. Ook is er een dierenpark met onder meer ezels, geiten, schapen en kippen.

Meer informatie?

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de medewerkers van front-office Rijk van Nijmegen: 024 – 381 71 11 of frontofficervn@zzgzorggroep.nl

Vrijwilliger worden?

Onze ruim 900 vrijwilligers zijn van grote betekenis voor onze organisatie. Iets voor een ander betekenen, nieuwe mensen leren kennen of eigen talenten benutten. In een prettige, ongedwongen sfeer kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van onze cliënten.

Vrijwilliger worden bij Bosrand? Christel Dirks, coördinator Welzijn, vertelt u er graag meer over: c.dirks@zzgzorggroep.nl

Adres Bosrand

Johannaweg 65
6571 GE Berg en Dal
Bekijk Bosrand via Google Maps


Terug naar wonen met zorg