Wollewei Nijmegen


Wollewei; aangenaam en huiselijk wonen 

In de Nijmeegse wijk Malvert ligt Wollewei. Een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Wollewei heeft een bijzondere vorm; twee open armen die u verwelkomen en beschermen.

Goede voorbereiding 

Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis. Daarom laten we u langzaam wennen aan de nieuwe situatie. Af en toe mag u een dag langskomen om te kijken of u zich bij Wollewei thuisvoelt.

Wollewei; uw nieuwe thuis 

Verhuist u naar Wollewei? Dan krijgt u een eigen appartement. Ieder appartement heeft aan de buitenkant een andere kleur. Zo vindt u uw huis makkelijk terug. U neemt uw eigen spullen mee als u verhuist. Wel staat er standaard een elektrisch verstelbaar bed en kledingkast in uw appartement. 

Het blijft uw leven

In uw appartement leeft u zoals u dat wilt. Zoekt u gezelschap? Dan is er een huiselijke buurtkamer. Daar eet u samen of doet mee met activiteiten (zoals bewegen op muziek, muziektherapie of spelletjes). De tuin is een fijne plek om met uw familie tijd door te brengen. Blijft u liever in uw appartement? Dat mag. Wat u het prettigst vindt.

Goede zorg in Wollewei 

Wollewei heeft vier woongroepen met elk zes personen. Per groep zijn overdag een á twee woonbegeleiders aanwezig en ‘s nachts een. Meestal zorgen zij voor dezelfde groep. Goede zorg is aanwezig als dat nodig is. Zoals een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog.

Enthousiaste vrijwilligers 

Dertien vrijwilligers werken in Wollewei. Ze doen spelletjes, ondersteunen bij de maaltijden en zorgen voor de kippen en kruiden in de tuin. Als u wilt, maakt een vrijwilliger een biografie van uw leven. Zodat de woonbegeleiders zo goed mogelijk kunnen aansluiten op uw leven. De welzijnsraad (die bestaat uit vijf familieleden) denkt en beslist actief mee over de organisatie.

 

Contact gegevens

Adres:
Wollewei Nijmegen
Malvert 82-01
6538 CX Nijmegen
 

Contactpersoon

Mevrouw A. Wolters
 

Bereikbaarheid

Met de auto
Eigen parkeerplaatsen. Veel parkeermogelijkheden in de directe omgeving.

Met de bus
Malvert 13e straat (350 meter) en De Orangerie (500 meter)


Voorzieningen & activiteiten

Apotheek
Bushalte
Bos en/of Park
Gratis parkeren
Kapper
Tuin
Supermarkt
Gezamelijke activiteiten
Muzikale activiteiten

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Wollewei is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling.

    024-3017620

 zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl