Wollewei Nijmegen

Contact gegevens

Adres:
Wollewei
Malvert 82-01
6538 CX Nijmegen

Bereikbaarheid

Met de auto
Eigen parkeerplaatsen. Veel parkeermogelijkheden in de directe omgeving.

Met de bus
Halte Malvert 13e straat en Van Boetbergweg/Malvert.

Welkom in Wollewei

Welkom in Wollewei, een woon- en zorglocatie in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg. In Wollewei wonen 24 mensen, ieder in hun eigen appartement. De bewoners van Wollewei hebben dementie en hebben daardoor zorg en ondersteuning nodig. Dit doen wij samen met uw naasten zoals familie, vrienden en buren. En met hulp van medewerkers, vrijwilligers en de inzet van zorgtechnologie. 

 


Locatie & ligging

Locatie en ligging
In de Nijmeegse wijk Malvert ligt woon- en zorglocatie Wollewei. Malvert bevindt zich in het zuidoostelijke deel van het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg. Wollewei ligt dicht bij het Maas-Waalkanaal. Het gebouw van deze locatie heeft een opvallende vorm. Het bestaat uit twee delen die lijken op open armen die u en uw naasten verwelkomen. Tussen de twee delen bevindt zich een afgeschermde tuin en op de bovenverdieping een verbindingsbrug met balkons waar u met mooi weer lekker van het zonnetje kunt genieten. Er zijn genoeg voorzieningen in de buurt, zoals een klein winkelcentrum, het buurtcentrum en cafés.

(Als) thuis wonen

Wollewei heeft vier woongroepen met elk zes bewoners. De locatie telt dus 24 appartementen, wat een kleinschalige woonomgeving biedt. Elk appartement heeft een andere kleur en eigen huisnummer, zodat u uw woning gemakkelijk kunt herkennen. Overdag zijn er één of twee woonbegeleiders per groep aanwezig. 's Nachts is er één woonbegeleider beschikbaar.

Uw appartement

Als u naar Wollewei verhuist, krijgt u een eigen appartement van ongeveer 45 vierkante meter. Het appartement bestaat uit een ruime woonkamer, een open keuken, een slaapkamer, een eigen badkamer en een overdekt balkon. Er staat al een elektrisch verstelbaar bed en een kledingkast. Bij uw verhuizing neemt u uw eigen meubels en persoonlijke spullen mee en maakt u samen met uw naasten uw eigen thuis. U ontvangt uw bezoek in het appartement op elk gewenst moment, net als thuis. Zoekt u gezelschap van andere bewoners? Dan is er een huiselijke buurtkamer waar u samen kunt eten of meedoet aan activiteiten. Ook de tuin is een fijne plek om met uw familie tijd door te brengen. En wilt u liever in uw eigen appartement blijven, is dat ook prima. U bepaalt wat voor u het meest comfortabel is.    

Samen zorgen

 Uw naasten zoals familie, vrienden of kennissen en vrijwilligers organiseren gezamenlijke activiteiten zoals de krant lezen, bewegen, spelletjes spelen en het verzorgen van de kippen en kruiden in de tuin. Specialistische zorg is aanwezig als dat nodig is. Zoals een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog.

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Wollewei, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie.  Wollewei is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  •  VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Wollewei? Dat kan. We bieden in Wollewei iedere eerste maandag van de maand om 16.00 uur en iedere derde vrijdag van de maand om 15.00 uur rondleidingen aan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht