Vlindertuin Berg en Dal

Contact gegevens

Adres:
Vlindertuin Berg en Dal
Johannaweg 1a
6571 GE Berg en Dal

Contactpersoon

Mevrouw M. Kessels

Bereikbaarheid

Met de auto
Er zijn parkeerplaatsen bij het complex.

Met de bus
Bushaltes Vijverhof (100 meter), Prins Alexanderlaan (550 meter)

Vlindertuin; veilig en vertrouwd wonenWij begrijpen dat als u moet verhuizen omdat het thuis niet maar gaat, u het liefst uw vertrouwde leven voortzet. Daarom woont u in Vlindertuin zoveel mogelijk net als thuis. U heeft veel vrijheid want het blijft uw leven. Niets hoeft, alles mag. Er is 24 uur per dag intensieve zorg en toezicht in de buurt. Dat geeft een veilig gevoel.

Wonen met het gevoel van thuis 

Vlindertuin ligt in een bosrijke omgeving tussen Nijmegen en Berg en Dal. Er zijn 32 appartementen, verdeeld over vier woongroepen. Iedere woongroep heeft een eigen buurtkamer. U bepaalt of u in uw appartement eet of gezamenlijk. Als u wilt, kookt u zelf een eenvoudige maaltijd.

Eigen appartement

Verhuist u naar Vlindertuin, dan krijgt u een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Het appartement is standaard ingericht met een hoog-laag bed, linnenkast, vitrage en vloerbedekking. De rest van de spullen mag u zelf meenemen. Heeft u huisdieren? Dan zijn ze welkom als u ze zelf kunt verzorgen.

Veel te doen

In Vlindertuin is altijd veel te doen. Als u wilt, helpt u mee koken of doet u andere huishoudelijke taken. Of u voert de ezels, geiten, schapen en kippen in de dierenweide. Er zijn veel activiteiten in de Verbinding; een nieuwe ruimte tussen Vlindertuin en naastgelegen woonlocatie Bosrand. Hier kunt u ook terecht voor een kopje koffie.

Professionele zorg

Elke woongroep heeft een vast team van acht tot twaalf medewerkers. Zij zijn 24 uur per dag in de buurt en ondersteunen als dat nodig is. Samen met u kijken ze welke zorg u nodig heeft. En hoe u die het beste kunt krijgen. De specialist ouderengeneeskunde is verantwoordelijk voor de medische zorg. Als het nodig is, komt er een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, diëtiste of  psycholoog naar Vlindertuin.

Vrijwilligers helpen mee

Samen met woonlocatie Bosrand organiseren vrijwilligers veel activiteiten. Wandelen, spelletjes, koffie drinken, televisie kijken. Te veel om op te noemen. Soms gaan ze ook alleen met u op pad. Of met de tuktuk naar de stad.


Voorzieningen & activiteiten

Bushalte
Fysiotherapie en/of ergotherapie
Gratis parkeren
Kapper
Tuin
Supermarkt
Gezamelijke activiteiten

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Vlindertuin heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • VV5 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV7 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

 

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling.

   024-301 76 20 

  zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Vlindertuin? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan bellen wij terug om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht