Vlindertuin Berg en Dal

Contact gegevens

Adres:
Vlindertuin Berg en Dal
Johannaweg 1a
6571 GE Berg en Dal

Contactpersoon

Hester Benz - Salazar Seijger

Bereikbaarheid

Met de auto
Er zijn parkeerplaatsen bij het complex.

Met de bus
Bushaltes Vijverhof (100 meter), Prins Alexanderlaan (550 meter)

Welkom in Vlindertuin

U woont in Vlindertuin net als thuis. In Vlindertuin gaat u door met uw vertrouwde leven. Met hulp van uw familie, vrienden, buren en kennissen. Daarnaast is er intensieve zorg en toezicht in de buurt.  


Locatie & ligging

Vlindertuin ligt in een bosrijke omgeving tussen Nijmegen en Berg en Dal. Woonzorglocatie Bosrand ligt vlakbij. Tussen de twee gebouwen vindt u ‘De Verbinding’. Hier kunt u terecht voor een kopje koffie. Vlakbij is een dierenweide, hier voert u ezels, schapen, geiten en kippen.  In de woonwijk rondom Vlindertuin wordt volop gebouwd. De komende tijd komen er veel nieuwe voorzieningen bij.

(Als) thuis wonen

Vlindertuin heeft 32 appartementen, verdeeld over vier woongroepen. Iedere woongroep heeft een eigen buurtkamer. U bepaalt of u in uw appartement eet of gezamenlijk. Als u wilt, kookt u zelf een eenvoudige maaltijd. Of u helpt bijvoorbeeld mee koken of bij het uitvoeren van andere huishoudelijke taken.

Uw appartement
In Vlindertuin krijgt u een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. In het appartement staan al een hoog-laag bed en linnenkast. Ook is er vitrage en vloerbedekking. De rest van de spullen mag u zelf meenemen. Heeft u huisdieren? Dan zijn ze welkom als u ze zelf kunt verzorgen.

Samen zorgen

In Vlindertuin zet u uw dagelijkse activiteiten en gewoonten zo veel mogelijk door. Uw familie, vrienden, buren en andere naasten helpen u daarbij. Samen met vrijwilligers spelen zij bijvoorbeeld met u een spelletje, drinken ze koffie met u of kijkt u samen televisie. Daarnaast kunt u met hen met de tuktuk naar de stad.

Ook heeft elke woongroep een vast team van acht tot twaalf medewerkers. Zij zijn in de buurt en ondersteunen als dat nodig is. Samen met u kijken ze welke zorg u nodig heeft. En hoe u die het beste kunt krijgen. De specialist ouderengeneeskunde is verantwoordelijk voor de medische zorg. Als het nodig is, komt er een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, diëtiste of psycholoog naar Vlindertuin.

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in een woonlocatie, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. Vlindertuin is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • VV5 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV7 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Vlindertuin? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan bellen wij terug om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht