Terra Nijmegen

Contact gegevens

Adres:
Terra Nijmegen
Graspieperhof 166-170
6541 NN Nijmegen

Contactpersoon

De heer A. Meijerink

Bereikbaarheid

Met de auto

Er kan op een parkeerterrein aan de overkant van de Sperwerstraat gratis geparkeerd worden.

Met de bus

Bushaltes: Zwaluwstraat (450 meter), Centraal Station (750 meter), Havenweg (800 meter)

Bij Terra mag u zijn wie u bent

Het sociale karakter van het Waterkwartier is voelbaar in Terra. Iedereen kent elkaar. Is recht door zee en heeft het hart op de tong. In Terra heerst een huiselijke sfeer met ouderwetse gezelligheid. Verhuist u naar Terra, dan neemt u uw sociale netwerk mee. U mag zijn wie u bent, want ieder mens is uniek. Zorg en activiteiten stemmen we af op uw wens. Zodat u zich bij ons thuis voelt.

Terra; uw nieuwe thuis 

De twee onderste etages horen bij Terra (vier woongroepen voor 27 bewoners). Op de bovenste etages zijn enkele appartementen beschikbaar voor mantelzorgers. Zo kan uw (eventuele) partner toch dicht bij u in de buurt wonen. De appartementen worden verhuurd via woningbouwvereniging Talis.

Uw woonruimte

Verhuist u naar Terra? Dan krijgt u een zit-slaapkamer met een eigen of gedeelde badkamer. Een elektrisch verstelbaar bed en kledingkast is aanwezig. Verder richt u uw kamer naar eigen smaak en wens in. Met uw vertrouwde spullen.

Het blijft uw leven

Overdag bent u meestal in de gezamenlijke huiskamer. Samen doen we het huishouden. Of activiteiten zoals bingo of een spelletje op de Ipad. Natuurlijk bepaalt u dat zelf. Niks hoeft alles mag. Wel bewegen we veel, want zo blijft u zo lang mogelijk fit.

Altijd zorg in de buurt 

Iedere woongroep heeft een vast team  medewerkers. Ook ’s nachts is altijd een woonbegeleider aanwezig (een woonbegeleider per vier woningen). Daarnaast is er een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut en ergotherapeut verbonden aan Terra.

Enthousiaste vrijwilligers

Zo’n 25 vrijwilligers helpen mee. Met ontbijt klaarmaken en met activiteiten. Of ze gaan mee met een uitstapje. Bezoek aan de dierentuin, kermis, het Lions concert; slechts een kleine greep. Ook werken we veel samen met verschillende partners in de wijk.


Voorzieningen & activiteiten

Bushalte
Gratis parkeren
Huisdieren toegestaan
iPad of laptop aanwezig
Tuin
WiFi
Beweegruimte
Gemeenschappelijke ruimte
Gezamelijke activiteiten

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Terra heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

U kunt zich inschrijven met de volgende indicaties:

  • VV05 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling. 

    024-301 76 20

 zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

 

  

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Terra? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht