Hof van de Elst

Contact gegevens

Adres:
Hof van de Elst
Passedwarsstraat 69b
6601 AR Wijchen

Contactpersoon

Cecile Steentjes

Bereikbaarheid

Met de auto: 

Op het terrein is gratis parkeergelegenheid

 

Welkom in Hof van de Elst

Hof van de Elst is een woonservicegebied en daar vindt u meerdere woonlocaties.
Lees hieronder meer over de locaties, de ligging, het appartement en het (als) thuis wonen in Hof van de Elst. U kunt hier wonen met ondersteuning van uw naasten zoals familie, vrienden en buren. En met hulp van medewerkers, vrijwilligers en technologische slimmigheden. 


Locatie & ligging

Hof van de Elst ligt in Wijchen en voelt aan als een "klein dorp". Er zijn verschillende soorten appartementen en woningen en u kunt gebruik maken van zorg- en welzijnsvoorzieningen. Er is bijvoorbeeld een ontmoetingsruimte en een restaurant, een winkeltje voor de eerste levensbehoeften en een fitnessruimte waar u met een abonnement onder begeleiding kunt sporten. De huisarts, fysiotherapie en apotheek liggen ook in Hof van de Elst. De woonlocaties heten De Elst, De Passerel, Meander, De Oogst, De Pas en De Waaij. Daarnaast vindt u in Hof van de Elst de aanleunwoningen aan de Elstweg. De appartementen in De Elst en een gedeelte van het gebouw De Passerel zijn bestemd voor mensen met dementie. De appartementen in Meander, De Oogst, de Pas, De Waaij en een deel van de appartementen in De Passerel zijn voor mensen met lichamelijke achteruitgang. In de aanleunwoningen aan de Elstweg vindt u zorgwoningen en vrije huurwoningen door elkaar heen.

(Als) thuis wonen

Als u in Hof van de Elst komt wonen, kunt u gebruik maken van alle voorzieningen in dit woonservicegebied. Denk hierbij aan de alarmering bij problemen, nachtzorg en welzijnsactiviteiten om tot een fijne daginvulling te komen. U betaalt hier, afhankelijk van uw zorgindicatie, (gedeeltelijk) aan mee vanuit uw zorgbudget. Lees hier meer over uw zorgindicatie en zorgbudget. 

U ontvangt bezoek in uw appartement of u neemt deel aan een van de activiteiten. Ook een kopje koffie drinken in de ontmoetingsruimte ‘t Kompas, het restaurant in Hof van de Elst, is mogelijk. 

Dagelijks is de ontmoetingsruimte geopend voor inloop en ontmoeting. Ook organiseren we, samen met uw familie, vrienden en kennissen en vrijwilligers, veel grotere en kleinere activiteiten waar u aan kunt deelnemen.

Uw appartement
In Meander, De Oogst en De Passerel, De Pas en De Waaij is wonen en zorg gescheiden. U huurt uw appartement via woningbouwvereniging Talis of ZZG vastgoed. Wat u nog kunt, blijft u doen. Welke zorg nodig is, bespreekt u met ons. Samen praten we over wat u graag wilt en nodig heeft. We kijken naar hoe uw naasten en onze professionele zorg u kunnen helpen.

Woonlocatie Meander
In Meander woont u zelfstandig in uw eigen tweekamerappartement. Het gebouw bestaat uit 56 huurappartementen van +/-55 m² met woonkamer, aparte slaapkamer, ruime badkamer met toilet en open keuken. Er is een ontmoetingsruimte in het gebouw en een mooi terras. 

Woonlocatie De Oogst
In De Oogst zijn 46 huurappartementen van 60 tot 80 m². De appartementen hebben een woonkamer, slaapkamer, ruime badkamer met toilet, open keuken en een aantal appartementen heeft nog een tweede hobby- of slaapkamer. Op elke verdieping, behalve op de begane grond, is een buurtkamer waar u medebewoners kunt ontmoeten. Ook kunt u meedoen aan activiteiten die door bewoners zelf (met hulp van vrijwilligers) worden georganiseerd.

Woonlocatie De Passerel (zorgappartementen)
De Passerel is een kleurrijk gebouw met 52 appartementen. Verschillende appartementen worden ingezet als zorgappartement. In deze appartementen wonen mensen met lichamelijke achteruitgang.  De appartementen zijn verschillend in grootte, van 65m² tot 80m². Ze hebben een woonkamer met een open keuken, een grote badkamer met toilet, twee slaapkamers en een extra toilet voor gasten.

Woonlocatie De Passerel (woongroepen)
Op de begane grond van De Passerel zijn negen appartementen beschikbaar voor bewoners met dementie. In deze appartementen heeft u een eigen woonkamer, open keuken, badkamer en één of twee slaapkamers. Er is ook een gemeenschappelijke buurtkamer met een keuken en zitgedeelte. Hier worden activiteiten georganiseerd en kunt u anderen ontmoeten. Elke dag koken we hier een verse maaltijd, u bepaalt zelf of u mee eet in de gezamenlijke woonkamer of op uw eigen appartement. Vanuit de Passerel kunt u gebruikmaken van een mooie tuin op het plein tussen De Passerel en Meander.

Woonlocatie De Elst
Op de eerste en tweede verdieping zijn 22 appartementen voor bewoners met dementie. Verhuist u naar De Elst, dan krijgt u een eigen appartement met woonkamer, open keuken, badkamer en een slaapkamer. De appartementen liggen aan een galerij. In het midden bevindt zich een gemeenschappelijke buurtkamer met keuken en zitgedeelte. In deze ruimte worden activiteiten georganiseerd en kunt u elkaar ontmoeten. Dagelijks bereiden we hier een verse maaltijd. U kunt zelf kiezen of u samen met anderen in de gedeelde woonkamer eet of in uw eigen appartement. Op de pleintjes worden ook activiteiten georganiseerd.

Samen zorgen

Samen met u en uw naasten kijkt de casemanager naar uw wensen, behoeften en mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie. In het gesprek met de casemanager maakt u afspraken over wie wat doet en wat mogelijk is. Waarmee kunnen uw familie, vrienden en buren helpen? Welke hulpmiddelen kunnen we inzetten? Waarbij kunnen medewerkers van ZZG u ondersteunen?

Samen onderzoeken we alle opties. Voorwaarde is dat deze binnen het beschikbare budget passen. Zo houdt u met uw naasten zoveel mogelijk de regie over uw eigen leven. U kiest hoe u het persoonsgestuurde deel van uw budget uitgeeft, wat u of uw familie zelf doet en wat aanvullend nodig is vanuit de zorg en welzijnsdiensten.

Een zorgindicatie is nodig

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in een woonlocatie, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. Hof van de Elst is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • VV04/zorgprofiel VV beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging. (De Oogst, Meander en Passerel zorgappartementen)
  • VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg. (De Elst en De Passerel woongroep)
  • VV06/ zorgprofiel VV beschut wonen met intensieve verzorging en verpleging. (De Oogst, Meander en Passerel zorgappartementen)
  • VV07/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding. Alleen in overleg. (De Elst en De Passerel woongroep)
  • VV08/ zorgprofiel VV beschut wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging. (De Oogst, Meander en Passerel zorgappartementen)

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling.

  • 024 – 301 76 20
  • zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Hof van de Elst? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht