Hof van de Elst

Contact gegevens

Adres:
Hof van de Elst
Passedwarsstraat 69b
6601 AR Wijchen

Contactpersoon

Cecile Steentjes

Bereikbaarheid

Met de auto: 

Op het terrein is gratis parkeergelegenheid

 

Dorpsgevoel met veel zorg- en
welzijnsvoorzieningen

Hof van de Elst voelt aan als een "klein dorp". Er zijn verschillende soorten appartementen en woningen en u kunt gebruik maken van zorg- en welzijnsvoorzieningen. Er is bijvoorbeeld een winkeltje voor de eerste levensbehoeften en een fitnessruimte waar u met een abonnement onder begeleiding kunt sporten. Op het park liggen de woonlocaties De Elst, De Passerel, Meander, De Oogst, De Pas, De Waaij en de aanleunwoningen aan de Elstweg. 

Alle voorzieningen in de buurtEr zijn diverse mogelijkheden voor ontmoeting. Tussen Meander en De Passerel is er buiten een ontmoetingsplein en op de begane grond van Meander ligt 't Kompas; een ontmoetingsruimte en restaurant. Hier kunt u, maandag t/m vrijdag, tussen de middag (tegen een kleine bijdrage) warm eten. Ook uw familie, buurtgenoten en andere inwoners van Wijchen zijn welkom. 

De verschillende woonlocaties in Hof van de ElstHof van de Elst ligt in Wijchen Noord. De woonwijk is nauw betrokken met de zorglocatie. U kunt terecht bij Meander, De passerel, De Pas, De Waaij en de aanleunwoningen van de Elstweg als u zelfstandig wilt wonen maar wel zorg in nabijheid nodig heeft. Zo behoudt u zelf de regie over uw leven. De woonlocaties De Elst en De Passerel bieden beschermd wonen aan mensen met dementie. Dit is intensieve zorg op locatie als het thuis vanwege dementie niet meer gaat. 

Wonen en zorg gescheidenWonen en zorg is gescheiden in de zorgappartementen van Meander, De Oogst en De Passerel. U huurt uw appartement via woningbouwvereniging Talis of ZZG vastgoed. Welke zorg nodig is, bespreekt u met ons. Wat u nog kunt, blijft u doen. Samen bespreken we uw wensen en behoeftes en kijken we hoe uw naasten en onze professionele zorg u kunnen ondersteunen.

Woonlocatie MeanderIn Meander woont u zelfstandig in uw eigen tweekamerappartement. Het gebouw bestaat uit 56 huurappartementen van +/-55 m² met woonkamer, aparte slaapkamer, ruime badkamer met toilet en open keuken.
Woonlocatie De OogstIn de Oogst zijn 46 huurappartementen van 60 tot 80 m². De appartementen hebben een woonkamer, slaapkamer, ruime badkamer met toilet, open keuken en een aantal appartementen heeft nog een tweede hobby- of slaapkamer. Op elke etage, behalve op de begane grond, is een buurtkamer waar u andere bewoners kunt ontmoeten of u kunt deelnemen aan activiteiten die de bewoners zelf (met hulp van vrijwilligers) organiseren.

Woonlocatie De ElstOp de eerste en tweede verdieping zijn 22 appartementen voor bewoners met dementie. Verhuist u naar De Elst, dan krijgt u een eigen appartement met woonkamer, open keuken, badkamer en een slaapkamer. De appartementen liggen aan een galerij. In het midden bevindt zich een gemeenschappelijke buurtkamer met keuken en zitgedeelte. Hier vinden activiteiten plaats en kunt u elkaar ontmoeten. Elke dag koken we hier een verse maaltijd, u bepaalt zelf of u mee eet in de gezamenlijke woonkamer of op uw eigen appartement. Op de pleintjes worden ook activiteiten georganiseerd.

Woonlocatie De Passerel (zorgappartementen)De Passerel is een kleurrijk gebouw met 52 appartementen. Verschillende appartementen worden ingezet als zorgappartement. De appartementen variëren van 65m² tot 80m² qua grootte, ze bestaan uit een woonkamer met open keuken, ruime badkamer met toilet, twee slaapkamers en een gastentoilet. Negen appartementen bevinden zich op de begane grond en vormen een woongroep voor mensen met dementie.

Woonlocatie De Passerel (woongroepen)Negen appartementen op de begane grond van De Passerel zijn voor bewoners met dementie. In De Passerel krijgt u een eigen appartement met woonkamer, open keuken, badkamer en een of twee slaapkamers. In de gezamenlijke buurtkamer koken we elke dag een verse maaltijd. U bepaalt zelf of u samen eet of in uw eigen appartement. Vanuit de Passerel kunt u gebruikmaken van een mooie tuin op het plein tussen De Passerel en Meander.


Voorzieningen & activiteiten

Restaurant
WiFi
Supermarkt
Fysiotherapie en/of ergotherapie
Tuin
Bushalte
Gratis parkeren
Apotheek
Bos en/of Park
Gemeenschappelijke ruimte
iPad of laptop aanwezig
Gezamelijke activiteiten

Een zorgindicatie nodig

Voor een woning in Hof van de Elst Wijchen is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

  • VV04/zorgprofiel VV beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging. (De Oogst, Meander en Passerel zorgappartementen)
  • VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg. (De Elst en De Passerel woongroep)
  • VV06/ zorgprofiel VV beschut wonen met intensieve verzorging en verpleging. (De Oogst, Meander en Passerel zorgappartementen)
  • VV07/ zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding. Alleen in overleg. (De Elst en De Passerel woongroep)
  • VV08/ zorgprofiel VV beschut wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging. (De Oogst, Meander en Passerel zorgappartementen)

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling.

      024 – 301 76 20

    zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Hof van de Elst? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht