Griffioen Nijmegen


Griffioen; Dé gezelligste ontmoetingsplek van het Waterkwartier  

Griffioen is een woonlocatie midden in de typisch Nijmeegse wijk het Waterkwartier. Maar het is veel meer dan dat! Bij Griffioen is iedereen welkom. Een plek waar u uzelf kunt zijn. Waar we naar elkaar ‘umkieke’. Jong en oud komen hier samen. Er is altijd wat te doen en u kunt hier volop anderen uit de wijk ontmoeten.

Wonen bij Griffioen in Nijmegen

Als het thuis niet meer gaat, dan kunt u komen wonen bij Griffioen in Nijmegen. U woont dan zelfstandig in uw eigen appartement. Zorg en ondersteuning is 24/7 bij de hand als dat nodig is. U komt te wonen in een ruim appartement met twee slaapkamers. U betaalt huur aan woningbouwvereniging Talis. En kiest uw eigen energieleverancier. Meestal wordt uw appartement schoongemaakt (dit hangt af van de zorgindicatie). De was wordt niet gedaan, wel is er plaats voor een wasmachine en droger.

Goede zorg...

De zorg krijgt u van onze zorgteams. De teams bestaan uit verzorgenden, verpleegkundigen en casemanagers. Behandelingen zijn mogelijk als dat nodig is. Bijvoorbeeld fysiotherapie of ergotherapie. Daarnaast is er een huishoudelijk team. Ook ’s nachts is altijd iemand aanwezig.

Een fijne en nuttige invulling van uw dag

Ook als u niet in Griffioen woont, bent u hier van harte welkom. We kijken graag samen met u wat u nodig heeft en prettig vindt. Iedereen kan gewoon binnenlopen van 10.00 uur tot 17.00 uur in de ontmoetingsruimte/restaurant BUUR. U kunt hier de hele dag terecht voor koffie met gebak of een borrel. Of u schuift 's avonds lekker aan voor een warme maaltijd.  

Elke dag zijn er activiteiten. Kom samen met andere wijkbewoners diamond painten of schuif aan bij de bingo. Graag wat meer rust, maar wel onder de mensen? Lees rustig een krantje aan de grote tafel. Blijf fit door mee te doen met gym of sport onder begeleiding van sociale sportonderneming Riverland Healthcentre. Ga met elkaar wandelen, fietsen, in de tuin werken. Of gewoon genieten op het terras en verhalen van vroeger ophalen. Voor sommige activiteiten vragen we een kleine bijdrage.

Misschien wilt u hulp om langer thuis te kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld omdat uw geheugen of uw lichaam achteruitgaat. Ook dan kunt u meedoen met activiteiten of behandeling. Dit helpt in uw dagritme te blijven en zorgt voor een fijne invulling van uw dag. We starten de dag met alle deelnemers in de ontmoetingsruimte. Van daaruit kijken onze medewerkers en vrijwilligers samen met u wat die dag bij u past. In de verschillende ruimten, zoals een beweegruimte, atelier en knusse huiskamer, vinden allerlei activiteiten plaats. Tijdens de dag komen we regelmatig weer allemaal samen in de ontmoetingsruimte, bijvoorbeeld voor de lunch. 

Vrijwillige medewerkers

Griffioen heeft ongeveer vijftig vrijwilligers. Ze organiseren veel activiteiten, of ze worden uw “maatje”. Dan doen ze een activiteit met u alleen. In Griffioen werken ook stagiaires en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor mantelzorgers logeren bij Griffioen 

Bent u mantelzorger? Dan kan het zijn dat u op vakantie wilt om even op te laden. Of dat u af en toe rust nodig hebt, of even niet voor uw dierbare kunt zorgen omdat uw huis wordt verbouwd. Degene voor wie u zorgt, kan dan logeren bij Griffioen. Dan nemen wij de zorg tijdelijk over. Logeren bij Griffioen kan vanaf eind 2022.

De gezelligste ontmoetingsplek van het Waterkwartier wordt mogelijk gemaakt door de volgende organisaties die in Griffioen samenwerken: BUUR, Pluryn, Riverland Healthcentre, Sterker sociaal werk, en ZZG zorggroep.

 

Contact gegevens

Adres:
Griffioen Nijmegen
Kievitstraat 8
6541 RX Nijmegen
 

Contactpersoon

 

Bereikbaarheid

Met de auto

Onder het complex is een parkeergarage met een aantal parkeerplaatsen. Deze is alleen voor bewoners. Bij Jumbo kan met parkeerschijf twee uur gratis geparkeerd worden.

Met de bus

Zwaluwstraat (220 meter), Vlietstraat (300 meter)


Voorzieningen & activiteiten

Bushalte
Fysiotherapie en/of ergotherapie
Gratis parkeren
Huisdieren toegestaan
Restaurant
Supermarkt
WiFi
Tuin
Beweegruimte
Gemeenschappelijke ruimte
Gezamelijke activiteiten
Spelletjes
Muzikale activiteiten

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Griffioen is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Ook kunt u bij ons komen wonen met een indicatie van de Zorgverzekeringswet (ZVW) met een chronische zorgvraag. Dit regelt u via uw huisarts.

 

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • Volledig Pakket Thuis 4(zorgprofiel beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging VV04).
  • Volledig Pakket Thuis 6 (beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging VV06) 
  • Volledig Pakket Thuis (zorgprofiel LG of VG 3)
  • ZVW indicatie met chronische zorgvraag

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling.

    024-301 76 20

 zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Griffioen? Dan kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht