Griffioen Nijmegen

Contact gegevens

Adres:
Griffioen Nijmegen
Voorstadslaan 267
6541 SP Nijmegen

Contactpersoon

Eric van Pinxteren

Bereikbaarheid

Met de auto

Onder het complex is een parkeergarage met een aantal parkeerplaatsen. Deze is alleen voor bewoners.
Bij Jumbo kan met parkeerschijf twee uur gratis geparkeerd worden.

Met de bus
Zwaluwstraat (220 meter), Vlietstraat (300 meter)

Welkom in Griffioen

Griffioen is een woonzorglocatie in de Nijmeegse wijk Oud-West. Maar het is meer dan dat. Bij Griffioen is iedereen welkom. Er is altijd wat te doen. Voor jong en oud. Griffioen is een samenwerkingsverband van BUUR, Riverland Healthcare, Sterker sociaal werk en ZZG zorggroep.

Kijk voor meer informatie op: www.griffioennijmegen.nl


Locatie & ligging

In de ontmoetingsruimte en eetcafé BUUR ontmoet u andere (buurt)bewoners en doet u mee met allerlei activiteiten. Onder begeleiding van ervaren sportinstructeurs kunt u sporten in de beweegruimte. Helpen in het voedselbos of een rondje op de duofiets maken is ook mogelijk. Elke dag organiseren we activiteiten. Van een potje schaken tot een muziekmiddag. Dit helpt om in het dagritme te blijven en zorgt voor een fijne invulling van de dag. Samen met u kijken we wat bij u past. Niks moet, alles mag.

(Als) thuis wonen

Natuurlijk wilt u graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen in uw vertrouwde en gezellige wijk. Lukt dit niet meer omdat het lichaam achteruit gaat? Dan kunt u mogelijk komen wonen in Griffioen. U woont zelfstandig in een ruim driekamerappartement dat u huurt van woningcorporatie Talis. U zet uw leven voort net zoals nu, met hulp van uw naasten, zoals familie, vrienden, buren. En met ondersteuning van vrijwilligers plus de inzet van zorgtechnologie.

Met de ZZG zorgmedewerkers van Griffioen maakt u afspraken over de professionele verpleging, verzorging en behandeling die u nodig heeft. In de ontmoetingsruimte en het eetcafé komt u mensen tegen uit de wijk. U ontmoet hier jong en oud.

Uw appartement
In Griffioen zijn 78 moderne appartementen met een ruime woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer, apart toilet en een bergruimte. Ze zijn 75m2 tot 90 m2 groot en verschillen van indeling. U huurt het appartement van Talis.

Samen zorgen

Op basis van uw zorgindicatie en wat u wilt en nodig heeft, maken we samen afspraken over wat wij u vanuit zorg en ondersteuning precies kunnen bieden. Dit leggen we vast in uw zorgarrangement (op basis van vast budget). U regelt zelf uw behandelaars zoals huisarts, fysiotherapeut, specialist, apotheek vanuit uw zorgverzekering. Daarnaast regelt u zelf met uw naasten, de boodschappen, maaltijden, was en klusjes in huis.

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Griffioen, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie.  Griffioen is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • Volledig Pakket Thuis 4(zorgprofiel beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging VV04).
  • Volledig Pakket Thuis 6 (beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging VV06)
  • Volledig Pakket Thuis (zorgprofiel LG of VG 3)
  • ZVW indicatie met chronische zorgvraag

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Griffioen? Dan kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht