De Hagert Leur

Contact gegevens

Adres:
De Hagert Leur
Leurseweg 10
6601 ZZ Wijchen

Bereikbaarheid

Met de auto

Op het terrein van De Hagert is voldoende parkeergelegenheid.

Met de bus

Bushalte Leurseweg in Leur. Let op: u moet nog wel een stuk lopen.   

In De Hagert staat de natuur centraal

In deze kleinschalige woonzorgboerderij leven mensen met dementie en met een verstandelijke beperking samen. Het buitenleven bepaalt het ritme van de dag.  

Woonzorgboerderij De Hagert  

In de monumentale boerderij uit 1648 wonen dertig bewoners. Het buitenleven staat centraal; dieren verzorgen, schoffelen in de moestuin, eieren rapen in de stal of bloemen plukken in de bloementuin. "Fijn dat je er bent, doe mee (op uw eigen manier) en geniet" is het motto bij De Hagert. 

Uw nieuwe thuis

Verhuist u naar De Hagert, dan komt u te wonen in De Vloedschuur. Dit gebouw is verdeeld over drie wooneenheden met elk zes bewoners. In de woning woont u samen met vijf andere bewoners. U heeft een eigen slaapkamer (met gedeeld sanitair) en gezamenlijke woonkamer. Tussen de middag wordt een warme maaltijd bereid met zoveel mogelijk groente uit eigen tuin. 

Bezoek is welkom

Midden in De Vloedschuur is een multifunctionele ruimte waar u met uw familie of andere bezoekers een kop koffie kunt drinken. Ook worden hier gezamenlijke activiteiten georganiseerd.

Goede zorg

U krijgt de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Voordat u bij ons komt, gaan we samen met u en uw familie in gesprek en maken afspraken. De vraag welke ondersteuning u nodig heeft om morgen een reden te hebben om op te staan, is hierbij leidend. 

Middenin de samenleving

De Hagert is sterk verbonden met de samenleving. Boeren, tuinders, vrijwilligers, buren, scholen, bedrijven en wandelaars werken met bewoners op het land of organiseren activiteiten. De Hagert is open voor iedereen. Voor een kopje koffie met zelfgebakken koekjes of om een eigen gekweekt groenteplantje te kopen. 

Dagbehandeling

Bij De Hagert kunt u ook dagbehandeling volgen. Dit is bedoeld voor mensen die nog zelfstandig thuis wonen en te maken hebben met geheugenproblemen. 


Voorzieningen & activiteiten

Restaurant
Supermarkt
Tuin
Bushalte
Gratis parkeren
Beweegruimte
Gemeenschappelijke ruimte
Gezamelijke activiteiten

Een zorgindicatie is nodig

Voor wonen op De Hagert heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • VV5 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV7 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

 

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling:

      024 – 301 76 20

    zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in De Hagert? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht