De Hagert Leur

Contact gegevens

Adres:
De Hagert Leur
Leurseweg 10
6601 ZZ Wijchen

Bereikbaarheid

Met de auto

Op het terrein van De Hagert is voldoende parkeergelegenheid.

Met de bus

Bushalte Leurseweg in Leur. Let op: u moet nog wel een stuk lopen.   

Welkom in De Hagert

Welkom in De Hagert. In deze kleinschalige woonzorgboerderij, op steenworp afstand van Wijchen, leven zowel mensen met dementie als een verstandelijke beperking. Op deze pagina leest u onder andere meer over de locatie en het samen zorgen met familie, vrienden en buren. Ook vertellen wij u meer over het aanvragen van uw zorgindicatie en hoe u de inschrijving regelt.


Locatie & ligging

De Hagert ligt aan de rand van het historische dorpje Leur, een van de kleinste plaatsen in het Land van Maas en Waal. De gebouwen en het terrein met loslopende kippen, boomgaarden en moestuinen zijn herkenbaar voor mensen die gewend zijn aan het boerenleven. Samen met familie, vrienden of vrijwilligers kunt u wandelen op het groene terrein met veel hagen, houtwallen en waterpoelen.

De Hagert is sterk verbonden met de samenleving. Boeren, tuinders, vrijwilligers, buren, scholen en bedrijven werken met bewoners op het land of organiseren activiteiten. De Hagert is open voor iedereen. Voor een kopje koffie met zelfgebakken koekjes. Of om een zelf gekweekt groente- of bloemenstekje te kopen. De jamfabriek draait wekelijks op volle toeren om zelf gekweekte fruitsoorten te verwerken tot jam of compote. Die verkopen we in het winkeltje, samen met andere zelfgemaakte producten en eieren. 

(Als) thuis wonen

In de tot woning verbouwde stallen van de monumentale boerderij uit 1648 wonen in totaal dertig bewoners. Het buitenleven bepaalt het ritme van de dag.  Samen de dieren verzorgen, schoffelen in de moestuin, eieren rapen in de stal of bloemen plukken in de bloementuin.

Uw kamer

Verhuist u naar De Hagert, dan komt u te wonen in De Vloedschuur. Dit gebouw heeft drie wooneenheden met elk zes bewoners. U heeft een eigen slaapkamer met gedeeld sanitair. Zes bewoners delen samen twee badkamers. Samen met uw naasten richt u uw slaapkamer in met uw eigen spullen. Een hoog-laagbed is aanwezig. Een kast mag u zelf meenemen. Is dat niet mogelijk, dan regelen wij een kast voor u. Iedere woning heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken. Tussen de middag bereiden we, als het kan samen, een warme maaltijd met zo veel mogelijk groenten uit eigen tuin.

Midden in De Vloedschuur is een multifunctionele ruimte waar u in de avond en in het weekend met uw familie of andere bezoekers een kop koffie kunt drinken. Ook organiseren we hier, samen met uw naasten, verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld muziekavonden, een lentefeest, frietavonden en creatieve activiteiten. In de deel van de monumentale boerderij is iedere zondagochtend gelegenheid om elkaar te ontmoeten met een kop koffie en een heerlijk stuk zelfgebakken appeltaart.

Samen zorgen

In De Hagert kunt u uw gewoonten van thuis zoveel mogelijk voortzetten. Uw familie, vrienden, buren en andere naasten kunnen bijvoorbeeld zelf in de gezamenlijke keuken koffie zetten. Ook helpen zij mee met het verschonen van uw bed, het opruimen van uw kledingkast en het poetsen van uw slaapkamer. U krijgt de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Voordat u bij ons komt, gaan we samen met u en uw familie in gesprek en maken we afspraken. De vraag welke ondersteuning u nodig heeft om u goed te voelen, is hierbij leidend. 


Er is een begeleider aanwezig in elke wooneenheid. Tijdens drukke momenten, zoals bij de ochtendverzorging en de maaltijden, is er een extra begeleider die helpt op alle drie de woningen. Soms helpen vrijwilligers met het ontbijt. Daarnaast is er extra begeleiding waar nodig. De specialist ouderengeneeskunde is een dag per week aanwezig, zo nodig vaker. Ook werken we samen met een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en casemanager. Zij zijn er wanneer dat nodig is. 

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in De Hagert, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie. De Hagert is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • VV5 / zorgprofiel 5VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV7 / zorgprofiel 7VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in De Hagert? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht