De Globe Nijmegen

Contact gegevens

Adres:
De Globe Nijmegen
Graafsedwarsstraat 46
6512 ES Nijmegen

Contactpersoon

Mevrouw T. Mulder, casemanager en Andre Meijerink, manager Globe

Bereikbaarheid

Met de auto
Er kan tegen betaling in de straat of elders in de wijk geparkeerd worden.

Met de bus
Dr. J. Berendsstraat (450 meter), Spoorkuil (550 meter), Centraal Station (850 meter)

De Globe Nijmegen; een fijn thuis 

Middenin de Nijmeegse wijk Bottendaal ligt De Globe. Een kleinschalige en veilige woonomgeving voor zestien bewoners met dementie. Hier krijgt u de zorg die u nodig heeft. Zodat u uw leven voortzet zoals u gewend bent.

Kleinschalig wonen

Als u bij ons komt wonen, ziet u dagelijks vertrouwde gezichten. Daardoor voelt u zich snel thuis. De Globe heeft twee huiskamers: Vogelkamer en Bloemenkamer. Het leven in De Globe speelt zich overdag voor een groot deel af in de huiskamer. Beide huiskamers grenzen aan de binnentuin.

Eigen kamer 

Zit u liever op uw kamer? Dan is dat ook goed. U moet zich bij ons thuis voelen en een fijn leven hebben. Op uw kamer heeft u een plek voor uzelf met uw eigen spullen om u heen. Hier trekt u zich terug als u behoefte heeft aan rust en privacy. De kamers in De Globe zijn gemiddeld 3,40 x 4,90 meter. Op de kamer staat een elektrisch verstelbaar bed, kast en wastafel. Badkamer en toilet zijn op de gang. Deze deelt u met andere bewoners.

Samen koken 

De geur van eten komt u vaak in de gang al tegemoet. Samen koken is belangrijk. Kiezen wat er op het menu komt, praten over de bereiding en natuurlijk genieten van het eten. 

Altijd een begeleider aanwezig

Onze betrokken woonbegeleiders kijken samen met u welke zorg u nodig heeft. En hoe u deze het beste kunt krijgen. Zij zijn 24 uur per dag in de buurt en ondersteunen als dat nodig is. Wekelijks komt de specialist ouderengeneeskunde en psycholoog. Natuurlijk komen ze ook als het nodig is. Datzelfde geldt voor de fysiotherapeut.

Activiteiten

De multifunctionele ruimte is afgescheiden van de huiskamers. Hier vinden wisselende activiteiten plaats. Zang, dans en gym; activiteiten die aansluiten bij uw wensen. Samen kijken we waar u aan deelneemt. Niks hoeft, alles mag.

Hulp van vrijwilligers en mantelzorgers 

Bij De Globe werken vijftien vrijwilligers. Zij lezen de krant voor of maken muziek met de bewoners. Ze kunnen uw ‘maatje’ worden en helpen met de boodschappen. Ook de hulp en betrokkenheid van familie en mantelzorgers is en blijft onmisbaar. Zij helpen soms met het eten of maken een wandeling met u. Natuurlijk houden we rekening met uw beleving, gevoel en wensen. De Coördinator Welzijn en de Cliëntenraad denkt hierin mee. 


Voorzieningen & activiteiten

Betaald parkeren
Apotheek
Bushalte
Eerste hulp
Fysiotherapie en/of ergotherapie
Kapper
Kerk
iPad of laptop aanwezig
Bos en/of Park
Pedicure
WiFi
Tuin
Supermarkt
Gezamelijke activiteiten

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in De Globe heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • VV05 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling.  

    024-3017620

zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Globe? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht