De Globe Nijmegen

Contact gegevens

Adres:
De Globe Nijmegen
Graafsedwarsstraat 46
6512 ES Nijmegen

Contactpersoon

André Meijerink en Marjo van Hout

Bereikbaarheid

Met de auto
Er kan tegen betaling in de straat of elders in de wijk geparkeerd worden.

Met de bus
Dr. J. Berendsstraat (450 meter), Spoorkuil (550 meter), Centraal Station (850 meter)

Welkom in De Globe
Midden in de Nijmeegse wijk Bottendaal ligt De Globe. Een kleinschalige en beschermde woonzorglocatie voor mensen met dementie. Daar kunt u zo veel als mogelijk leven zoals u gewend was. In een ontspannen sfeer en met persoonlijke aandacht. Daar zorgen we samen voor. Met ondersteuning van uw naasten zoals familie, vrienden en buren. En waar nodig met hulp van medewerkers, vrijwilligers en de inzet  van zorgtechnologie.  


Locatie & ligging

De Globe vindt u in de populaire wijk Bottendaal, nabij het centrum en het station van Nijmegen. Met een mix van culturen en bewoners van alle leeftijden. De Globe is een unieke locatie waar iedereen welkom is en onderdeel is van deze wijk. Het ligt op loopafstand van een supermarkt, het mooie Thiemepark en kleine gezellige cafeetjes.

Woonzorglocatie De Globe

De Globe is een kleinschalige, gelijkvloerse woonvorm voor 16 bewoners in een beschermde omgeving, met het vertrouwde gevoel van thuis. Samen met andere bewoners brengt u tijd door in één van de twee huiskamers, waar gedurende de dag veel gebeurd. Deze kamers kijken uit op de binnentuin. U ontvangt hier bezoek, kijkt tv, leest de krant of bent creatief bezig. Ook hebben we een ruimte waar verschillende activiteiten plaatsvinden, zoals zang, dans en gym, afgestemd op uw wensen. Samen koken is ook een belangrijk onderdeel van onze gemeenschap: samen kiezen wat er op het menu staat, praten over koken en natuurlijk genieten van het eten. Bij De Globe vindt u altijd een plek waar u zich thuis voelt.

(Als) thuis wonen

De Globe is gelijkvloers en biedt woonruimte aan 16 bewoners.

Uw appartement
In De Globe woont u in uw eigen kamer. Er staat al een elektrisch verstelbaar bed, een kast en een wastafel. U richt uw kamer, samen met uw naasten, in met uw eigen meubels en persoonlijke spullen. Zo voelt u zich snel op uw gemak. Op uw kamer heeft u privacy en kunt u uw eigen gang gaan. De kamers zijn gemiddeld 3,40 x 4,90 meter. De badkamer en het toilet deelt u met andere bewoners. Beiden zijn op de gang te vinden. Bezoek kunt u hier net als thuis op elk moment ontvangen.

Heeft u behoefte aan een praatje, samen eten of iets doen met een ander? Dan kan dat in een van de gezamenlijke woonkamers. Hier kunt u samen koffie drinken, helpen met de maaltijden of meedoen aan een activiteit. 

Samen zorgen

Mensen uit uw eigen netwerk of vrijwilligers zorgen voor gezamenlijke activiteiten zoals de krant lezen, bewegen, muziek maken, spelletjes spelen, boodschappen doen of samen wandelen. Uw naasten verschonen uw bed, ruimen uw kledingkast op en poetsen uw appartement. Net als thuis.  Hulp en betrokkenheid van uw familie, vrienden en kennissen is en blijft natuurlijk onmisbaar.

In iedere woonkamer werkt een vast team van zorgmedewerkers, er is altijd begeleiding aanwezig. Zij helpen u met wassen, aankleden of eten als dat zelfstandig of met hulp van uw naasten niet meer zo goed lukt. U en uw naasten bespreken samen met de casemanager welke zorg u nodig heeft. In De Globe is zo nodig specialistische zorg aanwezig.  Denk aan een specialist ouderengeneeskunde, casemanager, logopedist, fysiotherapeut of psycholoog. Met én voor elkaar maken we samen uw dag de moeite waard.

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in De Globe, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie.  De Globe is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • VV05 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Globe? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Deze velden zijn verplicht