Boszicht Nijmegen

Contact gegevens

Adres:
Boszicht Nijmegen
Heemraadstraat 10
6525 TJ Nijmegen

Contactpersoon

Eric van Pinxteren

Bereikbaarheid

Met de auto
Parkeren kan gratis op de parkeerterreinen rondom het complex.

Met de bus
Kannunik Mijllinckstraat (350 meter), Sint Annastraat/Heiweg (650 meter)

Welkom in Boszicht

In de mooie groene wijk Brakkenstein ligt woonzorglocatie Boszicht. Deze locatie is geschikt voor mensen die vanwege lichamelijke achteruitgang zorg en ondersteuning nodig hebben. In Boszicht hebben we maar één doel: u een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat u uw leven, zoveel als mogelijk, voortzet in uw eigen woning. Met ondersteuning van uw naasten zoals familie, vrienden en buren. En waar nodig doen we dat met hulp van medewerkers, vrijwilligers en de inzet van zorgtechnologie.

Hieronder leest u meer over wonen in Boszicht en over uw eigen appartement. 


Locatie & ligging

Boszicht ligt direct naast een klein bos, genaamd ‘Vroom’ waar u een mooie wandeling kunt maken. Boszicht ligt in een levendige omgeving, met een school, winkels, een sportpark en de gezellige ontmoetingsplek ‘Buur’. De appartementen liggen op de bovenste verdiepingen van het gebouw, met een mooi uitzicht over de bossen en sportvelden. In het restaurant en de ontmoetingsruimte van Boszicht kunt u deelnemen aan activiteiten en andere bewoners ontmoeten.

In Boszicht woont u samen met reguliere huurders (zogenaamd flexwoonproject) . Dit zijn mensen die op de reguliere woningmarkt moeilijk aan een woning kunnen komen, en in Boszicht een appartement bewonen op de overige etages. Zij leveren naast hun werk of studie, een maatschappelijke bijdrage in Boszicht of in de omgeving. 

(Als) thuis wonen

In Boszicht wonen ongeveer 34 ouderen, verdeeld over 4 etages. Op de andere verdiepingen wonen reguliere huurders. 

Uw appartement
In Boszicht heeft u een tweekamerappartement dat u, samen met uw naasten, inricht met uw eigen meubels en persoonlijke spullen. Dat is fijn, want zo heeft u snel weer uw eigen vertrouwde plek.
Uw appartement (ongeveer 45 m2) heeft een eigen woonkamer en keukenblok, badkamer en slaapkamer. Ook heeft u een eigen balkon. Er staat al een elektrisch verstelbaar bed.

In uw appartement heeft u privacy en kunt u uw eigen gang gaan. Heeft u behoefte aan een praatje, samen eten of iets doen met een ander? Dan kan dat in een van de gezamenlijke ruimtes op elke verdieping of in het gezellige restaurant van Boszicht. Hier kunt u samen koffie drinken of deelnemen aan activiteiten. ‘s Middags eet u een warme maaltijd. Dit kan samen met de andere bewoners in het restaurant of in uw eigen appartement. U regelt dit dan zelf. Wat u het prettigst vindt.

Samen zorgen

Mensen uit uw eigen netwerk blijven betrokken bij uw zorg en welzijn. Graag willen wij dat ze zich inzetten bij huishoudelijke activiteiten in en rondom het appartement en bij gezamenlijke activiteiten, natuurlijk met behulp van onze medewerkers en vrijwilligers, We proberen samen met hen en de woonbegeleiders en welzijnscoördinator aan te sluiten bij uw persoonlijke wensen en behoeften.

Op iedere etage werkt een vast team van zorgmedewerkers, er is altijd begeleiding aanwezig.
Zij helpen u met wassen, aankleden of eten als dat zelf of met hulp van uw naasten niet meer gaat.
U en uw naasten bespreken samen met de casemanager welke zorg u nodig heeft. In Boszicht is, waar nodig, specialistische zorg aanwezig. Denk aan een specialist ouderengeneeskunde, casemanager, logopedist, ergotherapeut, fysiotherapeut of psycholoog. Indien mogelijk behoudt u uw eigen huisarts en paramedici.

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in een woonlocatie, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie.  Boszicht is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • VV04/ zorgprofiel VV beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging.
  • VV06/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Boszicht? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht